miercuri, februarie 1, 2023

Ingrid Iordache : „Solidaritatea umană şi implicarea civică funcţionează în Arad”

 

Ingrid Iordache, preşedintele TSD Arad consideră că cetăţenii Aradului au demonstrat, în ultimele 2 săptămâni, că vor şi pot să fie solidari şi responsabili faţă de semenii lor aflaţi în suferinţă. Numărul mare de persoane care s-au prezentat la Centrul de transfuzie sanguină Arad pentru a dona sânge întăreşte această afirmaţie.

„Am lansat public un apel pentru că împreună cu colegii mei cred că iniţiativele civice şi cauzele nobile trebuie să treacă dincolo de limita declarativului şi să se înscrie într-o stare de normalitate comportamentală a societăţii. Deseori tragismul cotidian este reflectat în materiale care caută spectaculosul gratuit sau încearcă să exploateze suferinţa umană ca pe un element de rating, de tiraj sau imagine publică. Consider că dincolo de vorbe, pentru însănătoşirea morală a societăţii este nevoie de compasiune reală şi dezvoltarea unui civism veritabil aflat în slujba temelor de suflet ale comunităţii. De aceea puterea exemplului individual şi colectiv contează iar arădenii au demonstrat că sunt sensibili şi generoşi când vine vorba despre concetăţenii lor mai puţin norocoşi, internaţi în spitalele din Arad. Nu înseamnă că s-a încheiat un capitol, în condiţiile în care există în permanenţă nevoie de sânge în unităţile spitaliceşti de profil şi tocmai de aceea vom relua apelul TSD pentru conştientizarea cetăţenilor de oricâte ori va fi nevoie”, afirmă Ingrid Iordache preşedintele TSD Arad.

Comunicat – Biroul de presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news