marți, decembrie 6, 2022

Instagram elimină caracteristica ce permitea spionarea prietenilor

 

 

Instagram a eliminat o caracteristică care le-a permis utilizatorilor să spioneze activitățile prietenilor. Unii au folosit-o în mod regulat pentru a urmări toate activitățile contactelor lor pe rețeaua socială: aprecieri, comentarii, abonamente noi etc. Instagram tocmai a anunțat că funcția va dispărea printr-o actualizare viitoare.

Funcția se află în aplicația Instagram din 2011. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor nu știau despre ea. Cei care au știut despre acesta au folosit-o în mod regulat pentru a spiona activitățile oamenilor pe care îi cunosc. Făcând clic pe pictograma inimii din meniul din partea de jos a aplicației, aceasta oferă două file: „Abonat” și „Tu”. Trecând la prima filă, puteți accesa o listă care arată toate activitățile persoanelor pe care vrei să le urmărești: comentarii, like-uri, noi prietenii sau noi abonamente etc.

Instagram a fost în lansat în octombrie 2010, până în aprilie 2012 atingând cifra de 100 de milioane de utilizatori. Instagram este un serviciu online de photo-sharing, video-sharing și rețea socială care oferă utilizatorilor posibilitatea să încarce poze și video-uri, să le aplice filtre digitale și să le distribuie pe o varietate de rețele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter, Tumblr și Flickr. Instagram este una dintre cele mai utilizate rețele sociale indiferent dacă folosiți un smartphone Samsung, Apple, Google, Huawei sau alte mărci.

Conform Instagram, nu va mai fi posibil să știți ce fac prietenii dvs. prin această rețea socială. Vishal Shah, directorul de produse Instagram, a declarat că această caracteristică va fi eliminată într-o actualizare actuală, conform PhonAndroid. Există din 2011 și a fost adesea folosită pentru a crea situații jenante. De exemplu, o soție care a descoperit prin aceasta că soțului ei îi plăceau fotografiile cu manechine în bikini sau un preot catolic ai cărui adepți au observat că îi plac fotografiile cu vedete porno gay.

Această caracteristică a afectat într-adevăr confidențialitatea utilizatorilor de Instagram, iar cea mai rea parte este că mulți nu știau că există. Acesta este unul dintre motivele abandonului Instagram privind această caracteristică. Potrivit lui Vishal Shah, aceasta era puțin folosită dar era folosită! Funcționarea sa este foarte asemănătoare cu funcția de verificare a istoricului pe Facebook, cu excepția faptului că aceasta nu este accesibilă public, ci doar titularului contului care îl poate utiliza pentru a avea o vedere globală asupra tuturor activități.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news