sâmbătă, martie 25, 2023

La Arad scapi cu o amendă dacă-ți LATRĂ CÂINELE – la Șiria ți-l împușcă direct!… pentru că a apărut o nouă specie de COCALAR CU PUȘCĂ

Dacă ai o proprietate pe dealuri, la Șiria, înseamnă că ai câine

– logic! -, pentru că fără câine, practic, n-ai proprietate; fără C.F. sau contract poți supraviețui pe dealuri la Șiria, dar fără câini, nu cred! Pe firul acestei evidențe mergând, dacă ai o proprietate de 11 hectare, înseamnă că ai mai mulți câini… ideal ar fi ca minim 11 și toți de la ciobănesc în sus.
Dacă proprietatea ta se  învecinează cu un fond de vânătoare și dacă respectivul fond de vânătoare e administrat de niște băiețași cărora le plac bagabonții de oraș care vin să se atreneze pentru când o să fie nevoie de folosit pușca la mall, ei bine, nu-ți va fi împăcată paranoia fără 111 câini (câte 10 mari la hectar și unul mic, cu care să te joci în sufragerie), plus măcar un TAB pe șenile (că-i dealul abrupt), o antiaeriană și un rastel de puști și pistoale, nemaipunând obligativitatea montării unui sistem de camere video 4K cu 12 monitoare.

Omul nostru n-are decât trei câini și maxim o pușcă. Avea, că acum mai are doi.

Și-a găsit câinele favorit împușcat în dimineața de 30 noiembrie. Nu vrea să-și dea numele public… oricum, îl știe toată lumea – și „n-am chef de publicitate suplimentară”, vorba lui. O  pățește a doua oară în ultimii doi ani. „Anul trecut, fix pe vremea asta, mi-au otrăvit doi, tot ciobănești. Câini buni, care își apărau exclusiv teritoriul. Sigur că lătrau la oricine se apropia – exact pentru asta sunt dresați. Nu au mușcat pe nimeni, niciodată… L-am găsit dimineață mort, așa cum îl vezi aici… Nici nu știu cum să le spun unor asemenea oameni!” – nu știe cum să le spună omul.

Știm noi: niște zdrențe. Prieteni cu polițiștii și șmecherii de prin zonă, genul care vine să tragă cu pușca dampulea noaptea, pe dealuri… c-așa-i tripul pe la noi.

Nu au neapărat ceva cu câinele… putea fi și un om acolo… depinde cât de praf e… de la trei linii în sus și un litru de alcool vede câinele dragon. Pe 30 noiembrie, în noaptea Sfântului Andrei, se vede treaba că-i un fel de ritual practicat pe dealurile Șiriei de către cocalarii cu pușcă… o specie nouă de cocalari cu pușcă (pentru că de ăștia n-am dus lipsă niciodată): omoară numai ciobănești de pe proprietăți de la 10 hectare în sus, la date alese după cine știe ce criteriu cretin!

L-a lăsat așa cum îl vedeți în pozele astea, ca să vină criminalistul cu legistul să-i scoată glonțul, să-l analizeze… să-și facă treaba.
Noroc că era frig…

 

Vom insista în a afla ce treabă au făcut polițiștii.

Articol asociat:

 

Ultimele Știri

Related news

12 COMENTARII

  1. Doamne bate-i de ordinari ! Chiar suntem ca în vestul sălbatic. Curând nu se va mai putea ieși din cauză din cauza acestor specimene. Sa crăpați toate anaboalele cu creierul cât al unei muște în chinuri. Sper ca într-un viitor apropiat să scrieți si de specia de cocalar cu bolid ( audi ) sensibil la claxoane care te urmăresc și te șicanează în trafic.

  2. Se stie foarte bine cine la împușcat (oare cine se ocupa de fondul de vânătoare pe raza loc. Siria? Mai bine audiați-l pe el ) app întrebati-l si de otravirea câinilor poate stie mai bine

  3. –Fenomenul este generalizat in Romania. Proprietatea nu este garantata de legi decit pe hirtie igienica. Toti vreti „tara” ca afara : Sa luam exemplu USA ! Care cacanar oblodit de „organe” intra pe propriietatea ta cu pusca ? Legal trebuie impuscat pe loc ! Dupa legile USA ! Legile romanesti sunt de guma de mestecat.Se intind unde nu este corect si invers, nu prind pe lichelele de care suntem infestati in toate domeniile sub masca „democratiei”.In fond statul lasa liber INTIMIDAREA ca actiune contra proprietatii private ! Stat de tot cacatul, tiganie in forma de hoherie ! Tolereaza legea si HULIGANISMUL in extindere ! Nu conteaza slavita IMAGINE de stat tiganesc ?! In fond asta e Romania !

  4. La Siria e sport national impuscarea si otravirea cainilor, pisicilor…Cand vor intelege autoritatile si primaria sa nu mai puna sub pres toate crimele astea? Cand vor dovedi ca au evoluat si vor pricepe ca in lumea civilizata astfel de crime se ancheteaza, nu se face ca se ancheteaza?

  5. Mare pacat de cateii si pisicile care sunt omorate in aceasta comuna care se faleste numai cu realizari…
    Ce minte dereglata poate sa aiba criminalul care a omorat un caine fiindca isi facea datoria! Cineva l-a ingrijit ani de zile pe acest catel brav…su nu a dormit fara sa stie ca a primit ce are nevoie. Bata-va Dumnezo de scursori de oameni!

  6. Sa speram ca se va liberaliza cat de curand piata armelor. Nu se mai poate! Trebuie sa ne aparam singuri proprietatile de cocalari, braconieri, dezaxati mintali, piloși ai organelor, asa-zisi vanatori, si alti psihopati…

Comentariile sunt închise.