Lipova și Crișul joacă la baraj cu reprezentantele sibiene

ACS Poli Timişoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-4

Sergiu Românu (3) / Mihai Hecsko (19), Octavian Drăghici (77, 82), Kayondo Mahadi (90)

CSC Dumbrăviţa – Crişul Chişineu Criş 2-1

Andrei Mura (53), Andrei Făgărășanu (86) / Sebastian Susan (72)

Progresul Pecica – Fortuna Becicherecu Mic  2-0

Cosmin Saizu (18), Bogdan Bozian (44)

Şoimii Lipova – Progresul Ezeriş  2-1

Dragan Paulevici (18), David Pop (87) / Victor Lolea (49)

Avântul Periam – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1

Alexandru Maier (18) / Radu Popa (32)

La finalul sezonului regular, primele două clasate din fiecare serie vor merge la barajele de promovare. În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2. Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova. FRF a stabilit în această săptămână, prin tragere la sorți, ordinea disputării meciurilor celor două manșe ale fiecărei etape de baraj pentru promovarea în Liga a 2-a Federația Română de Fotbal a decis să modifice sistemul competițional din acest sezon, cu patru runde înainte de final.

Schimbarea vine în sprijinul ultimelor clasate, care nu vor mai retrograda direct, ci vor merge la un baraj cu echipe de Liga 4 câștigătoare a unui prim baraj. Dintr-un total de 42 de campionate de Liga 4, doar 24 se dispută în condițiile impuse de FRF.

Ultimele clasate din Liga 3 (ocupantele locurilor 9 și 10 din cele 10 serii, cât și cel mai slab loc 8) vor disputa baraje de menținere în campionat. Inițial ultimele patru clasate retrogradau.

Șoimii Lipova și Crișul sunt primele două clasate în seria a VIII-a. Pecica e la mijlocul clasamentului în vreme ce Gloria Cermei e pe locul 8 având 21 de puncte.

Viitorul Șelimbăr ocupanta locului 1 din seria a VII-a și joacă cu Crișul Chișineu Criș în vreme ce Șoimii Lipova merge la Cisnădie.   Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur. Cele zece învingătoare din prima etapă a barajului vor fi împerecheate în cinci meciuri tot tur-retur, iar câștigătoarele vor promovova în Liga 2. Aceste jocuri sunt stabilite să aibă loc în zilele de 22 și 29 mai 2021.

Loading

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy