Mihai Fifor: „PSD se va asigura că prevederile Legii Educației vor fi clare și vor garanta GRATUITATEA transportului pentru toți elevii”

Transport elevi
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Aceste prevederi îi vizează pe cei 200.000 de elevii care nu învață în localitatea de domiciliu. În rândul acestora sunt cei mai mulți elevi cu dificultăți materiale și unde apare rata cea mai mare de abandon școlar.

„Două dintre principiile susținute de PSD în privința educației se referă la asigurarea accesului egal la învățătură pentru toți elevii și combaterea abandonului școlar.

Educația este cea mai sigură cale de ieșire din sărăcie.

Transportul elevilor are un rol esențial pentru accesul la educație al copiilor din familiile sărace.

Deci, noua Lege a educației trebuie să garanteze că elevii nu vor scoate niciun ban din buzunar pentru a putea ajunge la școală.

Înlocuirea nefericita a sintagmei „transport gratuit” cu „transport decontat” poate implica două probleme:

Pe de o parte, poate apărea obligația ca elevii să achite din banii proprii abonamentele de transport.

Chiar dacă acestea ar fi decontate ulterior, unii dintre elevi nu și-ar permite plata inițială, ceea ce înseamnă încălcarea accesului egal la educație.

Pe de altă parte, decontul poate implica un prag maximal de decontare, urmând ca elevii să plătească o eventuală diferență, ceea ce încalcă atât dreptul constituțional la învățământ gratuit, cât și accesul egal la educație.”, spune președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy