joi, august 18, 2022

Papa de la Roma s-a întâlnit cu Papa de la Facebook

 

Papa Francisc i-a primit luni, 29 august, pe creatorul platformei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, și pe soția acestuia, Priscilla Chan, pentru a discuta despre modul în care pot fi ajutați cei mai săraci dintre semenii noștri, a anunțat într-un comunicat Vaticanul, potrivit Agerpres.

Cei trei au vorbit despre felul în care pot fi folosite tehnologiile de comunicare pentru a reduce sărăcia, a încuraja o cultură a întâlnirii și a face să parvină un mesaj de speranță, mai ales persoanelor care trec prin cele mai mari dificultăți, se precizează în comunicatul amintit.

Mark Zuckerberg și-a mai programat, tot ieri, o prelegere la o universitate de prestigiu din Roma și o întâlnire cu premierul italian, Matteo Renzi.

Fondatorul Facebook nu este primul dintre jucătorii importanți de pe scena noilor tehnologii primit la Vatican. În ianuarie, Papa i-a acordat o audiență CEO-ului de la Apple, Tim Cook, și, ulterior, președintelui executiv al Google, Eric Schmidt.

Mark Zuckerbergi-a prezentat Papei drona Aquila, dezvoltată de compania americană pentru a furniza conexiune la internet în zonele izolate.

„Am discutat despre importanţa stabilirii conxiunilor de comunicare între oameni, mai ales în zonele în care nu există acces la internet. I-am dăruit un model Aquila, aparatul nostru de zbor solar care va aduce conectivitate la internet în locurile care nu au” – a scris antreprenorul american pe pagina sa de Facebook, dupa întâlnirea cu Papa Francisc, de la Vatican, transmite Hotnews.

Aquila, care ar urma să funcţioneze ca un satelit atmosferic, este un aparat de zbor fără pilot prin care Facebook spune că va aduce internetul în locuri izolate.

Foto: nbcnews.com

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news