PSD susține că realitatea actuală impune o ajustare a Codului Fiscal astfel încât să se ajungă la echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului

  0

  [COMUNICAT DE PRESĂ]

  „Pachetul de măsuri fiscale este în faza de definitivare, dar, din perspectiva PSD, următoarele
  coordonate sunt esențiale:
  • NU vor fi taxe noi pentru veniturile salariale.
  • Pensiile speciale se impozitează progresiv; cu cât sunt mai mari cu atât procentul și impozitul plătit cresc.
  • Salariile bugetarilor care depășesc salariul președintelui Republicii se impozitează progresiv; cu cât e mai mare salariul cu atât procentul aplicat și impozitul plătit cresc.
  În această perioadă de crize multiple majore se instituie, TEMPORAR, o taxă de solidaritate,

  aplicată companiilor mari, cu cifră de afaceri ce depășește 100 de milioane de euro. E nefiresc ca taxarea acestora/sumele efectiv încasate de stat să reprezinte un procent insignificant, între 0,3 și 0,8%, din cifra lor de afaceri.

  Nu se mai acordă/extind facilități fiscale nici la nivel de salariați, nici la nivel de companii.

  Se realizează o ajustare si o echilibrare între impozitarea muncii și cea a capitalului. Acum, munca e mult mai consistent impozitată/taxată decât capitalul.

  Se ajustează impozitarea proprietăților pentru a reflecta realitățile din piață.

  Sistemul impozitării progresive a veniturilor se va aplica doar din momentul în care ANAF va opera cu un soft performant ( care e în curs de achiziție) care să elimine birocrația și să declarațiile fiscal stufoase.

  Termenul limită pentru adoptarea pachetului de măsuri fiscale este finalul lunii iunie, cu aplicabilitate de la 1 Ianuarie 2023”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

  Biroul de Presă al PSD Arad