DE CARTIER

[RUBRICI] HATER DE BUCALE: Când n-ai ce să zici, zi de Tolontan! (18+)

 

Mi-am resetat parola de fiecare dată când am intrat să scriu ceva aici. Nu se poate așa ceva, am blesteme făcute.

Faza e că nu știu ce să mai zic, despre cine să mai zic. Despre Johannis? Niet. Moldovenii care ne propun să participăm alături de ei la Eurovision? Niet. Paștele care zici că se apropie Crăciunul, atât de *utută e vremea? Niet.

Hai să vă zic despre Tolontan. Ăla, stiristu’… Mi-a apărut azi în feed, așa, deodată, că cică ceva despre sistemul sanitar din România. Și zicea bine, da’ tot prost e. E prost pentru că se plânge pe facebook de problemele serioase, în loc să pună mâna, să-și strângă semnături, să fie el societatea civilă și să facă chestii. Sau să intre în politică, da’ pe bune, nu cum a intrat Turcescu.

Băi, deci Tolontan nu e băiat rău, da’ e dobitoc. Și m-am convins că e dobitoc când cu scandalul Colectiv. Că tot apărea el și dădea informații de parcă ar fi fost Chilian. De unde plua mea ai tu informații, Tolontane? Auzi, chestie, oameni influenți îl sună să-i spună chestii. Păi, așa îți zic și eu pe surse chestii: Tolontan e plătit de SRI să îl denigreze pe Raed Arafat și să intoxice societatea cu știri provocatoare. E agent rus, american și israelian și a dansat cu Băsescu la o nuntă. Ce mă? Cine confirmă prostiile astea? Faptul că am zis „pe surse”? Pot să spun „un om important, nu pot să spun cine, a venit la mine și mi-a zis Suhaie, e groasă, Tolontan e cu ăia.”. Ce importanță au vorbele astea? Niciuna, pentru că eu sunt Suhai. Deci de ce au importantă vorbele lu Tolontan? Pentru că el e Tolontan, nu pentru că ar fi adevărate. Și atunci să ne întrebăm cine mă-sa e Tolontan și cum a devenit ăsta influencer? E independent? Nu, căcat! Tolontan e o unealtă pe modelul lui Mîndruță. Caca-n ploaie, plătit să spună chestii ca să aburească proștii. Dă-l în chizda mă-sii!

Dan Suhai, 26 aprilie 2016 10:09