DE CARTIER

[RUBRICI] HATER DE BUCALE: hipsterisme ipocrite (18+)

 

Nu e ca și când nu aș înjura aproape zilnic hipsterii, deși unii (și chiar și eu) spun că și eu sunt un hipster, dar aici e vorba de ipocrizie.

A fost recent o ceartă prin facebook pornită de la faptul că unii clienți ai unui club au fost deranjați că la anumite evenimente sunt primiți și anumiți cetățeni aparținând unei anumite etnii. Să zicem că OK, clienții obișnuiți ai clubului au o oarecare dreptate să ceară „Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții” din partea localului, da’ e mare ipocrizia, să moară jan.

Acum doi ani, clienții obișnuiți ai clubului organizau și participau cu mare aplomb un concert de revenire al lui Romeo Fantastik la care au participat aproximativ 600 de persoane. Și nu ar fi deloc ciudat dacă acel club nu ar fi cunoscut pentru party-urile electro care au loc acolo. Așadar, rezumat: în 2014, hipsterii, plictisiți, l-au chemat pe manelistul autointitulat Regele Sexului să le cânte, așa, la modul ironic.

Au trecut lunile, anii, localul a revenit la party-urile lui electro, toată lumea mulțumită, la casa ei. Apoi, acum vreo câteva săptămâni, am auzit de un mare bairam al hipsterilor în Ferentari. S-au dus băieții cu mic, cu mare, da’ mai ales cu mici și bere să petreacă pe manele într-o bodegă din Ferentari. Adică în mijlocul cetățenilor aparținând unei anumite etnii și având ca hobby injectarea unei anumite substanțe în venă și inserarea anumitor obiecte de uz preponderent culinar, recte cuțite, în alți cetățeni. Și le-a plăcut, băga-mi-aș pula-n morții lor de hipsteri care ascultă manele ironic! Pentru că-s ipocriți, d-aia.

În timp ce treceau lunile și anii de la concertul Romeo Fantastik și hipsterii începeau să asculte tot mai mult manele în mod ironic, printre obișnuiții party-urilor electro au început să apară și anumiți tineri cu tenul bronzat. Nu pot nega faptul că i-au atras două lucruri care nu au de-a face cu muzica: drogurile și ̶p̶i̶z̶d̶e̶l̶e̶ fetele. Pentru că nu e nicio noutate faptul că pe la astfel de party-uri apar din anumite buzunare și anumite substanțe sub influența cărora anumite  ̶p̶i̶z̶d̶e̶ fete leapădă de pe ele anumite elemente vestimentare, mai exact principii. Băi, și treaba stă așa, și-au dat seama hipsterii că ei nu vor să aibă țigani lângă ei când se droghează și dansează pe muzică electro, țiganii sunt buni doar când vor ei să asculte ironic manele, în rest le repugnă țiganii. Aceiași hipsteri care au făcut de căcat căcatul ăla de piscină care a interzis accesul țiganilor. Pentru că: ipocrizie și corectitudinea politică e mișto cât timp nu ești tu cel afectat de factorul discriminat, pentru că dacă cel discriminat te afectează pe tine devii discriminant și-ți bagi pula-n toată corectitudinea politică din lume și ceri imediat un mediu țigani-free în care să te poți droga.

Să-mi bag pula în hipsteri! Cum a zis Salam la ieșirea de la DIICOT „încercați cocaina și voi și toată România și spuneți-mi că nu vă place”. Păi bă, prăjiților pe legale, dacă oamenii aia chiuie în timpul setului electro înseamnă că sunt pe niște lucruri atât de bune că voi visați doar la ele. În loc să îi goniți din club invitați-i la masa voastră, poate așa o să reușiți să intrați în Ferentari și în afara evenimentelor organizate la care vă duceți în turmă de frica țiganilor. Proștilor!

Dan Suhai, 19 mai 2016 9:20