duminică, noiembrie 27, 2022

Mihai Fifor pune sub semnul întrebării  moralitatea, etica și integritatea Inspectorului Școlar General Arad, Claudius Mladin  

 

 Mihai Fifor pune sub semnul întrebării  moralitatea, etica și integritatea Inspectorului Școlar General Arad, Claudius Mladin.  

 

Senatorul Mihai Fifor a formulat o adresă oficială în atenţia domnului Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice prin care îşi exprimă îndoielile cu privire la corectitudinea procedurală şi moralitatea unor demersuri ale inspectorului Școlar General Arad, Claudius Mladin. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD îi cere de asemenea ministrului să întreprindă verificări cu privire la aspectele sesizate în scrisoare şi să dispună măsuri pentru remedierea situației semnalate.

Redăm conținutul scrisorii astfel cum aceasta a fost pusă la dispoziție prin intermediul  Biroului de presă al PSD Arad

Stimate Domnule Ministru,

Doresc să vă semnalez anumite aspecte cu privire la Inspectoratul Școlar Județean Arad:

În data de 4 Mai a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru ocuparea funcției de Inspector Școlar General Adjunct. Până la ora 15 au fost depuse două dosare, a doamnei Anca Stoenescu și a domnului Nicolae Pellegrini.

După ora 16, doamna prof. Borlea (fost director) a intenționat să își depună dosarul, dar îi lipseau anumite certificate și diplome. Acesteia i s-a permis să revină cu completare la dosar, iar la presiunile domnului Inspector Școlar General Claudius Mladin dosarul a fost preluat de către doamna Inspector Emilia Mandache și Departamentul juridic.

În data de 5 Mai dosarul doamnei prof. Maria Borlea a fost respins la Ministerul Educației Naționale din cauză că îi lipsea din dosar Cerificatul care să ateste faptul că doamna prof. deține gradul I, având doar o adeverință eliberată în anul 1997 care nu este valabilă.

Mai mult decât atât, domnul Mladin face parte din comisia de concurs pentru ocuparea funcției de Inspector Școlar General Adjunct, lucru care ridică semne de întrebare cu privire la moralitatea, etica și integritatea domnului Inspector Școlar General.

 Având în vedere cele relatate mai sus vă solicităm să ne comunicați:

 Cum este posibil ca o persoană să fi deținut funcția de director la Liceul German timp de zece ani, cu o adeverință eliberată din 1997;

Cum a obținut această persoană gradație de merit (25% în plus la salariu timp de patru ani de zile);

Cum a devenit membru în corpul național al experților în management educațional, în condițiile în care e necesară dovada deținerii Cerificatului de gradul I.

Vă solicităm să efectuați verificări cu privire la modul în care aceste funcții sunt ocupate, asigurându-vă de respectarea reglementărilor în vigoare și să dispuneți măsuri pentru remedierea situației semnalate.

Vă rugăm de asemenea să ne comunicați măsurile întreprinse.

 

Cu deosebită considerație,

 Senator Mihai FIFOR                                            

Liderul Grupului parlamentar al PSD     

 

 

(P)

NOTĂ: În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, criticarad.ro va publica articole cu conținut politic-publicitar.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news