duminică, noiembrie 27, 2022

Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile CF Șagu și Vinga din cauza unui incendiu la o locomotivă 

 

[INFORMARE DE PRESĂ – ISU Arad]

În această dimineață în jurul orei 05.45, Detașamentul Arad cu o autospecială de stingere, cu sprijinul SVSU Vinga și ȘAGU cu câte o autospecială de stingere a intervenit între localitățile Șagu și Vinga la un incendiu ce se manifesta la locomotiva trenului INTERTEGIO 2602 Arad – Timișoara, trenul avea în componența 2 vagoane.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la partea din față a locomotivei, violent cu flacăra deschisă. A fost solicitat echipaj de la CFR pentru scoaterea locomotivei de sub tensiune. Locomotiva a fost decupată de la vagoane, călătorii fiind coborâți din tren. Până la sosirea echipei specializate de la CFR s-a acționat doar pentru protecție.

Incendiul a fost stins în jurul orei 09.00, în acest moment echipajele acționând pentru răcire a interiorului. Călătorii și cele 2 vagoane au fost transportați în gara din localitatea Șagu. Nu s-au înregistrat victime, cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Trafic feroviar temporar între stațiile CF Șag și Vinga

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Șag și Vinga, (linie simplă electrificată), unde în cursul acestei dimineți, la locomotiva trenului R 2602 s-a produs un incendiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii care au acționat pentru stingerea incendiului și o drezină pantograf, care va face verificări la linia de contact.

Menționăm faptul că, 6 trenuri de călători staționează în gările adiacente, așteptând redeschiderea circulației, urmând să ajungă la destinație cu întârziere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Sursa comunicat: CFR.ro

Foto: ISU

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news