Un „vis la cheie” s-a deschis pentru doi bătrâni din Sebiș. Vezi gestul rarisim pe care un om de afaceri l-a făcut pentru ei [FOTO]

 

 

În toată tristețea poveștii de viață a doi bătrâni din Sebiș, a revenit Speranța. În iarna anului 2015 situația acestora a sensibilizat comunitatea care a făcut un apel către Asociația Speranță pentru România să intervină și să-i ajute. Ceea ce, din fericire, s-a întâmplat.

Într-un Comunicat de presă al Asociației Speranță pentru România se povestește cum

în preajma Sărbătorilor de Iarna din 2015 am primit un telefon la un cetățean din orașul Sebiș, jud. Arad, ca să venim să vedem și să ajutăm o familie de bătrâni extrem de săracă, care locuia la marginea orașului într-o colibă.
Ajunși la fața locului, am găsit doi bătrâni foarte simpatici. Domnul Vasile își ascuțea cu ciocanul coasa și o seceră. Familia locuia într-o colibă improvizată, nu avea apă, nu avea curent, nu avea o sobă bună la care să se încălzească, iar paturile pe care dormeau erau improvizate.
Trăiau dintr-un mic ajutor social și din ceea ce lucrau la oameni cu ziua, în mod special cărau pământ cu măgărușul la căruță. În urma apelului nostru de Sărbători, această familie a primit paturi, o sobă nouă și foarte multe alimente și îmbrăcăminte.

Cazul acestor bătrâni nevoiași a sensibilizat inima unui generos om de afaceri din zonă, Ovidiu Palcu. Acesta a cumpărat în oraș, din fonduri proprii, o casă care era nelocuibilă, a renovat-o complet și a oferit-o cadou acestor bătrâni amărâți.

Aceștia se bucură acum de o casă adevărată, în care vor avea parte de căldură și în care nu va mai ploua. In numele acestei familii, îi mulțumim domnului Ovidiu Palcu, pentru acest gest de compasiune și caritate.”

Despre Misiunea Speranță pentru România

Asociația Speranță pentru România este dedicată activităților umanitare, venind în sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: bătrânii străzii, copii străzii, copii orfani, mame văduve, copii bolnavi de cancer și leucemie.

 

 

Facebook Comments Box

7 Comentarii

 1. Remarc ceva deosebit, chiar inedit în acest gest uman, de ajutorare.
  Nu a venit nimeni să taie panglica, nu au apărut sigle de partid „din întâmplare” în spatele nevoiaşilor.
  Nici un binefăcător nu a „deplâns” nepăsarea partidelor politice, ale Primăriei din Sebiş.
  Au constatat, au pus umărul şi a făcut un gest de mare OMENIE!
  Sper să nu mă fi înşelat. Ca nu ştiu ce partid revendică gestul!

  • Nu e vorba despre niciun partid. Asociația Speranță pentru România care a gestionat rezolvarea acestui caz social a transmis comunicatul cu referire strictă la omul de afaceri care s-a implicat mai mult decât s-ar fi așteptat chiar și cei de la Asociație. Cu acest gest nu s-a lăudat nimeni iar mesajul transmis public prin comunicat era un semn de mulțumire din partea celor doi bătrâni.

 2. Nu-l cunosc personal pe d-nul Palcu ,dar ii multumesc pe aceasta cale ,ca l-a ajutat cu cativa ani in urma pe un prieten de al meu pe nume David . Cred ca este un om foarte sufletist sa-i dea Dumnezeu multa sanatate sa poata ajuta incontinuare multi oameni .

 3. Am avut placerea in anul 2000 sa îl cunosc pe Ovidiu Palcu.Un om cu un suflet cat o mie.Un lucru ce nu se stie despre el, face foarte mult bine si a mai cumparat MULTE case. Felicitari ptr tot ce faci , Ovi, si sa -ti fie binecuvantata familia minunata.

 4. Oricum Dumnezeu o sa aiba grija si o da le rasplateasca pe cei care au avut mila de acesti bieti oameni,care de fapt sunt 3 pt ca au si un copil,insa sa stiti ca atunci cand in urma cu cativa ani li s-a oferit o locuinta din partea unor reprezentati ai Bis paroh.Sebis 1 ,dansii au refuzat categoric sa plece din coliba lor.

 5. O sa-l vedeti pe domnul Palcu in curand candidat ori la primarie ori pe listele vreunui partid.Totul e facut cu un scop.

 6. mai este un om inzona paulis care dorme intro casa de beton viza vi cu cariera paulis il chema dragan valer edin timisora traiste cautind de mincare prin gunoie tomberoane aprope de statia cfr zis gara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy