[ACTUALIZARE 2] Patru persoane plasate sub control judiciar 60 de zile

perchezitii braconaj arad pr
Distribuie:

[ACTUALIZARE 2]

Cei patru bărbați fac parte dintr-un grup vizat de perchezițiile desfășurate duminică, 6 aprilie, în 28 de locații din județul Arad. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit 14 arme letale, deținute ilegal, 2 țevi de armă letală, 3 dispozitive de vedere pe timp de noapte, 2.860 de cartușe de diferite calibre, componente de arme, matrițe și prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 500 de grame de pulbere pentru confecționarea de muniție, cuțite de vânătoare și alte bunuri și obiecte susceptibile a fi utilizate pentru braconaj, o capcană pentru animale sălbatice, 243 de trofee provenite de la animale sălbatice, 81 de kilograme de carne de vânat și produse procesate, precum și alte obiecte și bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, polițiștii au identificat un animal sălbatic, specia căprior, în captivitate, care a fost predat Ocolului Silvic Gurahonț, în vederea reintegrării în habitatul său natural.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a informat că luni, 7 aprilie 2025, procurorul din cadrul unității de parchet a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor C.D.C, M.D,V, S.S.V și F.V pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
„La data de 07.04.2025, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor C.D.C, M.D,V, S.S.V și F.V pentru săvârşirea infracţiunilor de: nerespectarea regimului armelor și munițiilor” faptă prev. şi ped. de art. 342, alin. (1) din Codul Penal.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în data de 06.04.2025, cei patru inculpaţi, au deţinut, fără drept, la imobilele acestora din loc.Secaş şi Mădrigeşti, com.Brazii, jud.Arad, arme şi muniţii letale respectiv componente ale acestora. Faţă de inculpaţi, la data de 07.04.2025 a fost luată de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile. În prezenta cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” , transmite Parchetul prin comunicat.

[ACTUALIZARE 1] (06 aprilie, ora 18.00): În urma perchezițiilor au fost reținuți doi bărbați | Au fost confiscate 14 arme letale deținute ilegal, muniție, 243 de trofee provenite de la animale sălbatice, 81 de kilograme de carne de vânat și produse procesate | A fost eliberat un animal sălbatic, specia căprior, găsit în captivitate

În urma celor 28 de percheziții desfășurate în dimineața zilei de 6 aprilie 2025, în județul Arad, într-un dosar penal în care se cercetează săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 14 arme letale, deținute ilegal, 2 țevi de armă letală, 3 dispozitive de vedere pe timp de noapte, 2.860 de cartușe de diferite calibre, componente de arme, matrițe și prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 500 de grame de pulbere pentru confecționarea de muniție, cuțite de vânătoare și alte bunuri și obiecte susceptibile a fi utilizate pentru braconaj, o capcană pentru animale sălbatice, 243 de trofee provenite de la animale sălbatice, 81 de kilograme de carne de vânat și produse procesate, precum și alte obiecte și bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, polițiștii au identificat un animal sălbatic, specia căprior, în captivitate, care a fost predat Ocolului Silvic Gurahonț, în vederea reintegrării în habitatul său natural.

Până în acest moment, au fost reținuți doi bărbați, în urma administrării probatoriului urmând a fi luate și alte măsuri, dacă se impun.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (conform informare IPJ Arad)


[Titlul inițial] (06 aprilie, 0ra 08.39):  28 DE PERCHEZIȚII, ÎNTR-UN CAZ DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI BRACONAJ CINEGETIC

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Arad, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, pun în aplicare, în această dimineață, 28 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Arad.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.


La percheziții participă polițiști criminaliști și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, Poliția Municipiului Arad, polițiile orașelor Nădlac, Ineu, Curtici, Secția 10 Rurală Gurahonț, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi arădeni.


Cf. Comunicatului de presă emis de IPJ Arad


 

Categorie: Știri, Recomandări
Etichete: braconaj cinegetic, dosar penal, Explozivi și Substanțe Periculoase Arad, NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR, percheziții, serviciul arme
Distribuie:
Articolul anterior
Două expoziții la Complexul Muzeal Arad | „Monetăria Statului. 155 de ani de aur, istorie și măiestrie românească. O călătorie prin timp, în care metalul prinde viață și devine simbol național”, respectiv „Istorie economică arădeană. Societăți pe acțiuni. Colecția Alois Weil”
Articolul următor
Canis dirus: prima specie dispărută și reînviată genetic după 10.000 de ani

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Din aceeași categorie