ȘTIRI

[ACTUALIZARE 14] „Manevre din fundul pușcăriei”… Tâlharul-polițist de la Pâncota, Marius Covaci, încearcă să-și însceneze o DARE DE MITĂ care să-i pună în umbră TÂLHĂRIA CALIFICATĂ și să scape cu o pedeapsă mai mică

 

Deținuți în aresturile IPJ și Penitenciarului Arad din 5 martie, 2021, VESA Flavius-Florin, TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin și foștii agenți de poliție ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae și  COVACI Marius-Petru, fac „manevre” care-i va costa probabil și mai mulți ai de pușcărie decât pe anticipa pesimismul…

Procesul polițiștilor-tâlhari care a pus Pâncota pe harta celor mai corupte și periculoase orășele de la noi din țară a început pe data de 9 septembrie (cum informam în cea de-a 13-a actualizare a acestui subiect) și, cum probabil se așteptau cei care cunosc fenomenul, a debutat sinuos: cineva l-a învățat pe Marius Covaci (fostul său protector de la București?… avocatul?… i-a venit lui însuși ideea?… indiferent cine l-a învățat, l-a învățat prost) să „facă rost de-un 16” și / sau să încerce să schimbe încadrarea faptei din tâlhărie calificată (încadrare 5 – 12 ani de închisoare) în  complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită (de la 2 la 7 ani).

Faptul că lui nu-i va ieși pasența (îl tratăm  pe fostul agent poliție Marius COVACI ca fiind personajul principal al acestei oribile fapte, din simplul fapt că el e CAPUL RĂUTĂȚILOR – fără de care acest GRUP INFRACȚIONAL  ORGANIZAT nu era posibil) e, probabil, MERITUL SURSELOR care lasă scris oriunde că „Instanța din Ineu a încercat să scape de dosar, însă nu le-a ieșit făcătura ca până la urmă să îi facă scăpați sau cu o pedeapsă ridicolă? De ce se tot plimbă hârtiile de la o instanță la alta, să treacă vremea și tâlharii împreună cu polițiștii să scape?”

Justiția nu trebuie decât să-și facă treaba ÎN MOD IERARHIC – adică de la JUDECATA PROASTĂ la JUDECATA DEȘTEAPTĂ… și iată cum a decurs „duelul instanțelor” în ordinea cronologică a hotărârilor de până acum:

Judecătoria Ineu:

„Schimbă încadrarea juridică cu privire la inculpatul Covaci Marius Petru din infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată în infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită. Respinge cererea de schimbarea a încadrării juridice privind infracţiunea de constituirea unui grup infracţional. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Arad şi dispune trimiterea dosarului de îndată, acestei instanţe. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.09.2021”.

Tribunalul Arad:

 „Schimbă încadrarea juridică dată faptei pronunţată de Judecătoria Ineu în dosar cu privire la infracţiunea pentru care este trimis în judecată inculpatul Covaci Marius Petru prin Rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, din infracţiunile de complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită în infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată. Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Arad şi declină competenţa de soluţionare a întregii cauze ce face obiectul dosarului în favoarea Judecătoriei Ineu. Constată conflictul negativ de competenţă între Tribunalul Arad şi Judecătoria Ineu cu privire la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului, sesizează Curtea de Apel Timişoara cu soluţionarea acestuia şi dispune trimiterea de îndată a dosarului către Curtea de Apel Timişoara. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 27.09.2021”.

Curtea de Apel Timișoara: 

În baza art. 74 raportat la art. 71 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea de strămutare a judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 951/246/2021/a1 aflat pe rolul Judecătoriei Ineu, formulată de petentul Covaci Marius-Petru, aflat în Penitenciarul Arad. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 726 lei reprezentând onorariu parţial avocat din oficiu din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş, care în temeiul art. 275 al. 6 Cod procedură penală, rămâne în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul Covaci Marius Petru la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată, în condiţiile art. 405 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, prin punerea minutei hotărârii la dispoziţia participanţilor la procesul penal prin mijlocirea grefei instanţei, 28 iulie 2021.

Document: Hotarâre  158/2021  28.07.2021

 

…………………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 13] (3 august, 2021) Rechizitoriul cuprinzând cea mai șocantă faptă comisă de OAMENI ÎN UNIFORMĂ din această „eră a epoleților” a fost finalizat. Procesul TÂLHARILOR-POLIȚIȘTI de la Pâncota începe în 9 septembrie

Urmărind linkul dosarului nr. 951/246/2021 pe Portalul Instanțelor de Judecată, observăm că cei patru inculpați în cauza de tâlhărie calificată (încadrare juridică: 5 – 12 ani de închisoare) – infracțiune comisă în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, cea mai șocantă faptă comisă de POLIȚIȘTI în epoca modernă din Arad, cel puțin – au făcut tot ce au putut, din punct de vedere juridic, ca măcar să scape de arestul preventiv, să strămute procesul, să conteste legalitatea măsurilor dispuse de judecători etc. (Au făcut și alte demersuri, dar, cel puțin acum, nu merită insistat asupra lor).
Din fericire pentru imaginea (și așa destul de șifonată) Justiției în general, nu au reușit nimic, iar, odată cu finalizarea Rechizitoriului, au fost stabilite data și ora la care procesul își va derula FONDUL CAUZEI – cea mai importantă etapă: pe data de 9 septembrie,

……………………………………………………..

[ACTUALIZARE 12] (3 iunie, 2021) „Balada tâlharilor din Pâncota” arată ca NETERMINATĂ d.p.d.v. POETIC – iar JURIDIC VORBIND, situația iese din sfera penibilului doar datorită JUDECĂTORULUI: celor patru inculpați li s-au prelungit mandatele de arestare

Dacă privim din punctul de vedere al unui critic literar „Balada tâlharilor din Pâncota”, observăm din prima ochire că nu e încă terminată… dar dăm o șansă epicii până acum conturate și privim „latura bună” a acestei construcții poetice: patru șesimi (4/6) nu-i chiar o nereușită a autorului (generic intitulat Inspectoratul de Poliție Județean Arad) – mai ales dacă-i avem în vedere erorile de-a lungul ultimelor două decenii de activitate (să nu le luăm de mai departe… că oamenii ăia deja au murit sau au alzheimer). Balada nu-i fraieră – are de toate: personaje principale originale (nu există individ „mai original” decât Marius Covaci – acest „Făt-Urât din scuipat” – o perfectă antiteză a deloc originalului „Făt-Frumos din lacrimă”), personaje secundare interesante, cu rol dublu (cel puțin) față de cel citibil în cheie strict juridică (deci nu doar „inculpat”, ci și de „colaborator”… dacă nu chiar „parte vătămată” – în cazul lui Vesa) și, de asemenea, personaje ascunse… încă neatinse de descrieri, acte, arestări… oameni din umbra acestui „ascuns”, oameni din penumbră și din contre-jour mișună în acest peisaj… de o mitologie de-a dreptul arhaică și anarhică deopotrivă.
Așteptăm, deci, dezvoltarea epicii ad integrum, și ținem pentru când e gata concluziile pentru noi – însă nu înainte de a remarca ceea ce ni s-a transmis recent prin „Poșta redacției” – anume că „se bat în arest ăștia patru, frate, de n-au curaj gardienii să-i scoată împreună nici la plimbător, de turbați ce sunt când numai cu privirea dau unul de altul” – aflăm de la o sursă pe care am întrebat-o altceva (respectiv dacă-i adevărat că „Sensei” a vrut să-și facă seppuku de trei ori până acum… dar nu i-au dat sabie?)… deci „curge bine” intriga.
(Și să observăm că balada s-ar putea termina aici… sau când vrea autorul: i-ar băga pe „cei patru ratați” Vesa, Toadere, Țicală și Covaci în aceeași celulă și… ghici? Probabil că nu i-ar prinde dimineața următoare întregi pe niciunul.. ca-n Titus Andronicus de William Shakespeare.)

Din punct de vedere judiciar, stăm prost: foarte prost!

Tâlhăria asupra femeii octogenare  în casa căreia se afla seiful familiei (probabil) celei mai bogate din Pâncota condusă de latifundiarul Roland Bernardin (discutăm aici despre vreo 1000 de hectare de teren agricol ) s-a petrecut la data 22.11.2020 – iar după ce GRUPUL ORGANIZAT (tot punem această sintagmă cu majuscule… doar-doar se sesizează DIICOT că speța este de COMPETENȚA LOR, nu al unui Parchet de pe lângă Judecătorie! – că un grup mai ORGANIZAT decât ăsta cred că nici „fetele de la Căpâlna” nu-s) a împărțit prada (ÎN ȘASE – atenție la ȘASE!), iar vreo 3 polițiști și-au luat, brusc, mașini nou-nouțe, „cu prilejul Sfintelor Sărbători” de la un al patrulea… care-i under-cover și NU VA FI ARESTAT în dosarul ăsta… facem pariu.

Prima reținere s-a efectuat după 4 luni… respectiv pe 4 martie, 2021: Vesa, Toadere și Țicală au fost reținuți și imediat  arestați… Vesa a turnat aproape tot ce-a știut, polițistul din Țicală n-a mai știut pe ce lume trăiește și a vomitat chiar mai mult decât trebuia… iar Toadere… Toadere-i măscăriciul din adunătura asta de golani ai statului. (avem niște filme cu el de te piși pe tine de râs!). Reținerea lui Marius „Sensei” Covaci s-a petrecut abia la o lună după turnătorie, respectiv pe 5 aprilie, 2021…că, no, atâta au putut și anchetatorii să rețină din sutele de pagini borâte de ăștia trei: că „Covaci a fost cel care a tăiat seiful cu flexul… că Vesa obosise după două ore, și restul erau prea uscați”.
Bine și că barem atât, totuși…

Magistratul-judecător e singurul personaj din Baladă căruia n-avem nimic să-i reproșăm

Fii atent aici limbaj civilizat, concis și cuprinzător… nu ca la noi, la poeți:

„31.05.2021

Ora estimata: 12:00

Complet: P3-2021

Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului VESA FLAVIUS-FLORIN. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Vesa Flavius-Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.5 din data de 5.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.379/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Ticală Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.8 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TOADERE DRAGOŞ-SEBASTIAN-FLORIN. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Toadere Dragoş-Sebastian-Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.9 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului COVACI MARIUS-PETRU. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Covaci Marius-Petru, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.11 din data de 5.04.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.619/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. Măsurile dispuse vor fi aduse la cunoştinţa inculpaţilor prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului din oficiu Paraschiv Roxana cu delegaţie nr.1061/31.03.2021 în cuantum de 313 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpaţi . Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.05.2021 ora 15:30.

Document: Încheiere finală camera preliminară  94/2021  31.05.2021”

Nu ne rămâne decât să sperăm ca a 13-a actualizare a acestui subiect să fie cu și mai mult noroc decât primele 12!

 

Așa arată la dada de astăzi pagina dedicată acestui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT de pe Portalul Instanțelor de Judecată:

 

 

………………………………………………………

[ACTUALIZARE 11] (29 aprilie 2021): Polițiștilor-tâlhari și complicilor lor din Pâncota le-au fost prelungite mandatele de ARESTARE cu încă 30 de zile

VESA Flavius-Florin, TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin și foștii agenți de poliție ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae  și  COVACI Marius-Petru vor sta închiși și de Paști, și probabil mult după… Magistrații-judecători le-au prelungit mandatele de arestare cu încă 30 de zile la cererea procurorilor, soluția fiind publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată: 

În temeiul art 234 alin.1 raportat la art.233 alin.2 C.proc.pen. și art.202 C.proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu.În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin,cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art.233 din C.P, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C.P. cu aplic art.41 alin 1 din C pen şi cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen., arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 05.05.2021 şi până în data de 03.06.2021 inclusiv; TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin,cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 48 al.1 rap.la art.233 din C.pen, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C. pen., cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen, arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.05.2021 şi până în data de 09.06.2021 inclusiv; ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prev. de art.48 al.1 rap. la art.233 din C. pen, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C. pen., cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen, arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.05.2021 şi până în data de 09.06.2021 inclusiv; COVACI Marius-Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, prev de art 48 din C pen rap la art 233, art 234 alin 1, lit c, d şi f din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen. arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.05.2021 şi până în data de 04.06.2021 inclusiv.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 28.04.2021.

 

[ACTUALIZARE 10] (6 aprilie, 2021) S-a emis MANDAT DE ARESTARE pe numele fostului agent de la Poliția Pâncota, Marius COVACI

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul de Informare şi Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  este împuternicit să  aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 05.04.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată faţă de un inculpat, lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota.

Din probatoriul administrat până la acest moment a rezultat că inculpatul a oferit ajutor altor trei inculpaţi, care, în data de 22.11.2020, prin întrebuinţarea de ameninţări, au sustras de la o persoana vătămată o importantă sumă de bani.

Inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de acesta luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar propunerea de luare a măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.

Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

***

Polițistul a fost suspendat din funcție la ordinele inspectorului-șef Adrian Șimon.

„Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de  la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.” – este precizarea IPJ Arad, care, în substrat, comunică faptul că ÎNCĂ NU AU FOST ARESTAȚI TOȚI FĂPTAȘII infracțiunii de tâlhărie din noaptea de 21/22 Noiembrie 2020.

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 9] (5 aprilie, 2021) L-au luat și pe „sensei” Marius COVACI! El este al doilea polițist propus pentru arestare în cazul TÂLHĂRIEI de la PÂNCOTA

Agentul de poliție de la Poliția Orașului Pâncota, Marius Covaci, a fost reținut azi-dimineață și va fi propus pentru arestare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, ca și complice în cazul celei mai celebre tâlhării din ultimii ani.

Nimeni altul decât cel prezentat în articolul nostru ARGUMENTE pentru înființarea primei „Academii de POLIȚIE PARALELĂ” la PÂNCOTA: agentul COVACI „sensei” MARIUS „Colombo” . Când nu coparticipă la tâlhării și trafic de țigări, RUPE MAXILARE din răzbunare sau plăcere! – polițistul este, deci, al patrulea suspect (din cinci, câți, conform „bârfelor agreate” de noi) reținut / arestat… iar privitor la semnificația socială a acestei acțiuni, credem că e suficient dacă vă împărtășim ceea ce ne-a fost împărtășit și nouă de către un localnic: „Pâncota jubilează”… și nu numai Pâncota!

(FOTO EXCLUSIV – REȚINEREA de către polițiști a colegului lor, Marius Covaci, de la domiciliul său din Pâncota)

Vom reveni cu comunicate / hotărâri oficiale.

………………………………………………………

[ACTUALIZARE 8] (29 martie, 2021) Mandatele celor trei TÂLHARI din „Lotul Pâncota” arestați până azi au fost prelungite cu 30 de zile

…până și de către Judecătoria Ineu – deci „e groasă”!
Sursele noastre din zonă ne-au mai oferit o „bucățică de informație” (după cum îi lasă și pe ei de la serviciu) despre acest „lot de tâlhari tâmpiți”, care zice că „în sediul Poliției Pâncota erau montate microfoane încă de acum patru-cinci ani… Așa i-au și prins pe ăștia – și mai urmează minim doi” (că pe celălalt, până la patru, l-a scăpat „ăl-de-sus”… am mai înțeles).

În orice caz, oficial, cu Vesa, Toadere și Țicală lucrurile stau astfel:

Soluția pe scurt, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

„În temeiul art. 234 alin. 1 raportat la art. 233 alin. 2 C. proc. pen. și art. 202 C. proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin, arestat în baza MAP 05/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile cu începere de la data de 30 de zile, începând cu data 05.04.2021 până la data de 04.05.2021, inclusiv; TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin, arestat în baza MAP 08/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv; ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza MAP 09/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.
 Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 29.03.2021.” 

…………………………………………

[ACTUALIZARE 7] (12 martie, 2021) Polițistul Denis Țicală și Dragoș Toadere au fost ARESTAȚI în cazul TÂLHĂRIEI de la Pâncota

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad au anunţat că au fost emise două mandate de arestare în cazul tâlhăriei de la Pâncota. Unul dintre ele este pe numele poliţistului din localitate.

„În continuarea investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, privind tâlhăria din noaptea de 21/22 Noiembrie 2020, de pe raza localității Pâncota, astăzi, 12 martie a.c., au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, emise pe numele unui tânăr de 22 de ani  (agent de poliție în cadrul Poliţiei orașului Pâncota) și a unui tânăr de 21 de ani, ambii din Şiria, cercetați pentru complicitate la tâlhărie calificată. Magistrații Judecătoriei Ineu au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă”, spun reprezentanţii IPJ Arad.

Facem precizarea că în aceeași cauză, la data de 4 martie a.c., a mai fost arestat preventiv un bărbat de 28 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

………………………………………………….

[ACTUALIZARE 6] (6 martie, 2021) Judecătoria INEU a emis un singur mandat de arestare în cazul TÂLHĂRIEI DE LA PÂNCOTA… și ăla pe numele unui „amărăștean” din Pecica!

Grigore Denis Busta (din Șiria), Dragoș Toadere, polițistul Denis Țicală (din Pâncota) și un anume Vesa Flavius Florin (un derbedeu mărunt din Pecica – cu chirie în Arad… acum gratis pe „Vârful cu dor”) sunt principalii suspecți ai tâlhăriei din Pâncota, complicitate la tâlhărie și deținere de marfă de contrabandă și substanțe interzise. Primii trei au scăpat FĂRĂ NICIO INTERDICȚIE, după ce dosarul lor a ajuns la Judecătoria Ineu (foto).

„Vesa Flavius a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată. Este singurul care a fost propus pentru arestare și are calitatea de inculpat, ceilalți trei fiind suspecți în dosar”, a declarat Nicolae Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

Singurul arestat pentru 30 de zile, deocamdată, este amărâtul de Vesa… și vă lăsăm să comentați singuri această decizie, fără ca deocamdată să oferim indicii sau să emitem păreri personale.

ACTUALIZAREA URMĂTOARE va transforma acest subiect dintr-unul de ȘTIRE într-unul de INVESTIGAȚII.

……………………………………………………

ACTUALIZARE 5] (5 martie, 2021) S-a comunicat și OFICIAL epica judiciară a poveștii cu TÂLHARII DE BUNICUȚE de la PÂNCOTA: „5 percheziții domiciliare; 4 persoane reținute în vederea arestării; polițistul suspendat din funcție… și de restul țigări de contrabandă”

Sursele noastre dau ca sigură informația potrivit căreia la originea acestei acțiuni absolut spectaculoase de deconspirare a unei rețele deosebit de periculoase de tâlhari, jefuitori, hoți și traficanți, din care fac parte polițiști (fără precedent în ultimele decenii în acest județ a Poliției arădene!) stă nimeni altul decât chestorul Alin Petecel, inspector-șef (până la următorul apel) al IPJ Arad… iar astfel răspundem la întrebarea „cine a avut curajul să se bage cu berbecul în mafia polițiștilor de pe linia Șiria – Pâncota?” care ni se tot repetă la telefon de azi-noapte încoace.
Un timișorean – bineînțeles! 🙂 – și ne limităm deocamdată la a nu publica tot ce știm despre acest grup organizat din care fac parte nu doar cei patru reținuți în noaptea de joi spre vineri, ci și mulți alții… mult mai „tari pe piață”… dacă tot a venit oficial următorul

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziții domiciliare. Patru persoane au fost reținute.

Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză (Dragoș Toadere – țigările polițistului Denis Țicală – n.red.), au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva celor patru, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

Cu privire la agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad acționează pentru siguranța comunității și tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracțiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE PRESĂ al I.P.J. Arad

………………………………………………

[ACTUALIZARE 4] (ORA 10.45) Procuror: „Patru persoane vor fi prezentate cu propunere de ARESTARE”

„Patru persoane au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, azi-noapte, pentru tâlhărie calificată, între care și un polițist”, a declarat Nicolae Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu. „Astăzi, cei în cauză vor fi prezentanți Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare.”

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 3] A fost reținut și cel de-al treilea TÂLHAR DE BĂTRÂNI care a participat la jaful de la Pâncota

Denis Busta este cel de-al treilea tâlhar reținut de polițiștii care au reușit să „decolmateze” unul dintre canalele infracționale care străbat zona Șiria – Pâncota de-a lungul și de-a latul, prin descinderile de azi-noapte.
În ecuația dată, probabil că Denis Busta este „capul operațiunii” la care au participat efectiv polițistul Denis Țicală intrat în sistem în 2017 (cu testul PSIHO efectuat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”) direct dintr-un Chevrolet Camaro pe care l-a primit cadou de la părinți cu prilejul împlinirii majoratului și ajuns subofițer, după 3 luni de „Câmpina”, fix la el în Pâncota… orășel pe care l-a și făcut de rușine (mai precis, a contribuit la asta) și „prințișorul” Dragoș Toadere.

Urmează să vedem „ce știe Busta”… căci Busta știe multe – dacă nu chiar totul! – inclusiv CINE A STAT DE ȘASE ȘTIE… numai să reușești să intri cu el într-un dialog constructiv…

 

……………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2 – ora 23.45.]  Unul dintre tâlharii-jefuitori de la Pâncota este POLIȚIST, angajat chiar în orășelul pe care statul îl plătește să-l păzească!

Polițiștii arădeni au reținut până la această oră doi dintre cei trei participanți-efectiv la jaful-tâlhărie, iar unul dintre ei este nici mai mult, nici mai puțin decât polițist în cadrul Poliției Orașului Pâncota, Denis Țicală (primul din fotografie). Celălalt reținut deja este Dragoș Toadere– și el un „băiețaș” dintr-o familie bună, cu studii superioare. Și despre al treilea suspect cunoaștem date personale și aspecte din activitatea sa infracțională, dar încă nu îi facem public numele, până ce îl vor prinde și acuza oficial.
Ce mai știm aproape sigur este că există și un al patrulea suspect – cel care a stat de „șase” – și care este tot polițist în Pâncota.

………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (ora 21.00) Descinderi cu „mascați” la această oră, la Pâncota. Au fost prinși autorii jafului-tâlhărie de circa 500.000 de euro (300.000 cash, plus bijuterii și alte valori), petrecut în noiembrie trecut, în casa unei femei în vârstă 

Sunt percheziții la această oră în Pâncota: se pare că polițiștii de la IPJ Arad au finalizat lucrarea de cercetare începută la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, când trei tâlhari care au lucrat „profesionist”  au intrat peste o femeie de 78 de ani și, după mai bine de 4 ore de „interogatoriu”, nereușind s-o facă să mărturisească unde se află cheia seifului unde era ținută averea familiei, au furat seiful cu totul, tăindu-l cu flexul.

Vom reveni cu amănunte.

…………………………………………………………….

 

[TITLUL INIȚIAL] (26 noiembrie, 2020) JAF de vreo 500.000 de euro, ca-n filmele cu GANGSTERI – sau de ce nu-i recomandabil să ții averea familiei în casa bunicii… mai ales la PÂNCOTA!

Nu știm foarte multe amănunte din ceea ce s-a întâmplat într-una dintre nopțile trecute în domiciliul unei bunici din Pâncota… dacă ați observat, în perioada asta polițiștii-s prea ocupați cu plimbatul din suspect în suspect (de coronavirus… „Doamne feri` să crezi altceva!”), cu ținut mașinile cu girofar pornite „ca să vadă lumea că suntrem prezenți” (nu în față la Penny, nici între Primărie și PSD  și nici în Piața Mică nu se dau tunuri, băbăiatule… să-i zică cineva asta și lu` dom` comandant!) și cu „statu-n izolare” încât să le permită timpul să informeze onor-populația de care e plătită s-o apere de infractori despre o speță ca asta.
Unii – ăia care știu despre ce vorbesc când vorbesc ceva – spun nu doar că sunt „prea ocupați cu covidul” — ci PREA IMPLICAȚI!

Știm așa: trei tâlhari profesioniști au intrat cu cagulele pe față peste o femeie în vârstă de 78 ani, i-au pus cuțitul la gât și au amenințat-o că i-l taie dacă nu le dictează codul de la seiful (sau cheia… nu suntem siguri de această  „nuanță”) unde se aflau (în jur de) 350.000 de euro – averea cash și în bijuterii a unei cunoscute familii din Pâncota. Femeia nu a cedat, deși a fost ținută „în interogatoriu” vreme de patru ore de primul suspect (respec bunicii!)… dar „maeștrii” aveau „planul B” deja în lucru: au luat seiful cu totul, l-au tăiat cu flexul din dotare și l-au golit de tot ce-i interesa.
Nu știm dacă familia a depus plângere… credem că da și mai credem că DEGEABA!

„N-ai citit asta pentru că lucrarea a fost făcută pe pont dat de niște organe corupte din zonă, care le-au spus hoților unde-și ține patronul unui supermarket cashul!” ne-a răspuns o sursă care știe să deseneze hărți interlope mai bine decât toate calculatoarele din IPJ la un loc la inocenta întrebare „Da` de ce fras` n-am citit nimic despre asta în comunicate oficiale?”

***

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] UNDE-I MARIUS?! – întrebarea care bucură PÂNCOTA de când a dispărut COVACI din peisaj. L-am căutat și noi… și am cules cele mai URÂTE LEGENDE DESPRE UN POLIȚIST CORUPT pe care le-am auzit vreodată!

Lucian Valeriu, 30 septembrie 2021 11:30

PANCOTA_DOSARtalhari-pancota1pancota-talharipancota-poldosar-pancotacovaci-mariusimage_2021-04-05_102709pancota-talhari-1mandat-talhari-pancota-ineuticalajudecatoria-ineupancota-talharipozza-4156765156_139304171400404_6662618728311401561_n-1DENIS-BUSTAdragos_toaderedenis-ticalaticala-toaderepolitia-pancota