ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] 30 de zile de AREST pentru Daniel VESA a dispus Instanța de judecată

 

[ACTUALIZARE 2]

Instanța Tribunalului Arad pe rolul căreia a căzut CAZUL VESA a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului, admițând încadrarea procurorului a faptei la tentativă de omor. Vesa Daniel Florin și-a recunoscut fapta în fața judecătoarei Mariana Cioară și a cerut plasarea sa în arest la domiciliu.

Față de hotărârea Instanței, interlopul a făcut recurs.

……………………………………………………………

[ACTUALIZARE] Tentativă de OMOR scrie pe dosarul interlopului VESA – care n-a putut fi audiat decât după ce s-a trezit dintr-o beție cruntă. De 60 de zile de îngrijiri medicale are nevoie manelistul ONE Dinescu

Procurorul criminalist Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, care instrumentează cazul manelistului Ioan ONE Dinescu înjunghiat de interlopul Daniel Vesa a stabilit că fapta comisă de acesta din urmă se încadrează la infracțiunea de „tentativă de omor” – art. 189, Noul Cod Penal. Interlopul va fi prezentat instanței de judecată astăzi, cu propunerea de arestare preventivă.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în dimineața de duminică, în casinoul mall-ului Atrium

Beat-clește, Daniel Vesa a venit la Atrium Mall după ce fusese naș la o nuntă ținută la Taverna Pecicană, însoțit de Radu Țugui – zis CAPONE. Conform propriilor declarații, a intrat să mai bea ceva – nici vorbă de vreo intenție de tâlhărie, fapt, de altfel, confirmat și de victimă (care, acutualmente, este în afara oricărui pericol, deși rana provocată de briceag i-a atins intestinul subțire). Vesa a comandat vin, Capone, whiskey, iar Dinescu, votcă… și au turnat mult în ei. Cei doi sunt cunoștințe bune – manelistul Dinescu i-a cântat lui Vesa la nuntă și la botez – dar și „parteneri de bâză”, așa încât câtă vreme manelistul a jucat la aparate, au făcut mișto unul de celălalt… „la greu”. „Refrenul” lui Vesa a fost că „One e un manelist care cântă prost!” – ceea ce l-a înfuriat pe Dinescu suficient încât să trezească boxeurul din el. Interesant e că cel care a dat primul pumn a fost Ioan Dinescu – manelistul acționând astfel după ce Vesa i-a replicat  că „degeaba – tot țigan rămâi”.

După pumnul lui Dinescu, au urmat doi pumni și un picior în cap, pe care Vesa le-a aplicat manelistului – punct culminant al evenimentului, care l-a făcut pe omul de pază să-i scoată pe scandalagii în parcarea mallului. Și mai interesant e că în timpul acestei operațiuni – conform camerelor de supraveghere – tot manelistul a fost cel care i-a aplicat un pumn în ochi lui Vesa – care l-a și pus „în cap”… după care acesta nu-și mai aduce aminte de nimic… nici ce căuta briceagul cu care l-a înjungiat în bordul mașinii… nici măcar ce căuta el în mașină și cum a ajuns acolo. La rândul său, Vesa are nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale – conform medicilor legiști.

De alfel, anchetatorii au trebuit să aștepte ore întregi ca interopul să se trezească efectele alcoolului și pumnilor – până după ora 4 după-masa „neavând cu cine să discute”…

Procurorul a stabilit încadrarea juridică a faptei la „tentativă de omor” ținând cont de faptul că viața interlopului a fost pusă în pericol.

 

…………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (16 iulie, 2017) Interlopul Daniel VESA l-a înjunghiat pe manelistul ONE Dinescu. Cântărețul e în spital, interlopul a fugit, dar s-a predat după câteva ore de „meditație”

O „clasică de Vlaicu”: Manelistul One Dinescu a fost înjunghiat azi-dimineață de interlopul Vesa Daniel Florin într-un cazino din incinta Mallului Atrium, acesta din urmă fiind furios că nu a reușit să-i fure un POT câștigat la un aparat de poker.

Conform martorilor oculari și înregistrării de pe camerele video, Vesa l-a luat la palme pe One Dinescu din cauza unui „pot norocos” ce urma să intre. Cântărețul a jucat la un aparat de poker în jur de o mie de euro, așteptând să prindă marele câștig. Interlopul Vesa l-ar fi filat, în tot acest timp, pe Dinescu, iar după ce a văzut că e pe cale să câștige, l-ar fi înlăturat de la aparat cu câteva palme. Agentul de pază a intervenit și i-a cscos pe amândoi în parcarea mall-ului – unde Vesa a scos un briceag și l-a înjunghiat pe cântăreț. Agentul de pază a intervenit, fiind și el rănit superficial în zona spatelui. Se mai vorbește de un picior în cap administrat de Vesa manelistului… dar nu se știe încă exact care au fost circumstanțele bătăii.

Daniel Florin Vesa, care deține sala de cluturism Atletic VSA Sport din incinta Sălii Polivalente a fost căutat de polițiști, după ce a fugit de la fața locului, dar s-a predat după câteva ore de „meditație”.

Cântărețul a fost transportat la Spitalul Județean Arad de urgență și a intrat direct în operație. Se pare că tăietura i-a atins intestinul subțire, astfel încât situația sa e critică.

Editare ulterioară: „În urma cercetărilor efectuate de polițiști a fost depistat autorul și anunțat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”, a declarant agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, urmând  ca Vesa Daniel Florin să fie audiat și să se stabilească și încadrarea juridică a faptei.

 

Lucian Valeriu, 17 iulie 2017 1:00

one-dinescuvesavesa-one