POLITICE

[ACTUALIZARE 4] S-a emis ordinul de demitere a primăriței din Gurahonț. „Scutierul” Lenuței Moțica, Daniel Blaj, va prelua… volanul utilajului care troncăne din toate încheieturile

 

Așa cum anticipam încă dintanite de a se „împărți cărțile puterii” la Primăria Gurahonț, îndată după sosirea oficială a demiterii din funcția de primar a profesoarei-pensionar Ana Lenuța Moțica,  volanul utilajului care troncăne din toate încheieturile va fi preluat de „vicele de casă” Daniel Blaj… un personaj parcă creat de primăriță în propria distilerie și pe care însuși partidul l-a pus pe locul 5 pe lista de consilieri la alegerile locale din septembrie trecut.

Cu data de 6 mai, Instituția Prefectului a emis Ordinul de demitere din funcția de primar a Anei Lenuța Moțica și l-a trimis, așa cum prevede legea, la Gurahonț în trei exemplare: unul celei direct vizate, unul la Secretariatul Primăriei și un altul către Consiliul Local. Ei bine, primărița l-o fi făcut bucăți de nervi, la secretariat nu răspunde nimeni de frică, iar cu cel trimis Consiliului Local a fugit un consilier PNL în pădure și nu mai are semnal la telefon (cumva facem noi rost de el și îl inserăm aici).
Ordinul a fost pus în aplicare și prevede numirea oficială în funcția de primar interimar, până la fixarea de alegeri anticipate, a viceprimarului Daniel Blaj.

Ieri, 10 mai, cea care a condus (înspre dezastru – să ne rezumăm la concluzii scurte de data asta) fostul oraș-minune al Sudului Țării Moților din iunie 2012, și-a luat bagajele și a plecat acasă (n-a mai văzut-o nimeni de ieri dimineață); la „volanul utilajului compromis” se va urca fostul său scutier… care, sperăm atât spre binele lui cât și de dragul fostului Spital Orășenesc și al Parcului Dendrologic, să nu conducă Gurahonțul cu 147 km la oră cum își conduce(a) mașina și să rămână fără permis din cauza asta… cum i s-a întâmplat recent la Curtici.
Și nici cum  a condus Composesoratul (revenim pe larg asupra acestui subiect… că abia acum e de interes general)!

 

………………………………………………………

[ACTUALIZARE 3] (26 februarie, 2021) E OFICIAL: Ana Lenuța Moțica a pierdut DEFINITIV procesul cu A.N.I. și, implicit, demnitatea de primar al comunei Gurahonț

Ana Lenuța Moțica, primar al comunei Gurahonț din anul 2012 a fost incompatibilă cu funcția încă din primele zile de mandat… dar a trebuit să o verifice Agenția Națională de Integritate ca să afle și ea, și concetățenii săi,  asta.
Electoratului i-a păsat puțin spre deloc de acest amănunt din biografia aproape legendarei primărițe, așa încât au ales-o și la alegerile de din 27 septembrie, 2020, pentru încă 4 ani.
N-a fost să fie… din fericire pentru cei care n-au ales-o: Înalta Curte de Casație și Justiție – ultima cale de atac posibilă a oricărei părți dintr-un dosar, în România – a emis ieri, și a făcut publică azi, SENTINȚA DEFINITIVĂ prin care Ana Lenuța Moțica este obligată să părăsească fotoliul de primar.

Iată soluția definitivă a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție:

 

 

Conform Legilor în vigoare, la Gurahonț urmează demiterea de către prefect a Anei Moțica, după care ar trebui să se organizeze un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului.

***

Conform raportului ANI, Moţica s-a aflat timp de 2 ani în stare de incompatibilitate, fiind atât primar, cât şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului „Ioan Buteanu” din comună: „În perioada 4 septembrie 2012 – 9 aprilie 2014, Ana Lenuţa Moţica a exercitat simultan funcţia de primar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Ioan Buteanu Gurahonţ, judeţul Arad, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, aplicabile în perioada supusă evaluării şi ale dispoziţiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ”.

Potrivit articolului 87 din Legea 161/2003, funcţiile de primar şi viceprimar precum şi cele de preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean sunt incompatibile cu exercitarea funcţiilor la instituţiile publice.

………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] (23 septembrie, 2021) INCOMPATIBILĂ și în curs de DEMITERE, primărița Gurahonțului își păcălește alegătorii s-o voteze… în beneficiul „scutierului său devotat”, viceprimarul Daniel Blaj

Blaj Daniel, viceprimarul comunei Gurahonț și „scutierul devotat” al primăriței Ana-Lenuța Moțica este cel care va beneficia de mandatul de primar al acesteia, dacă în 27 septembrie alegătorii cu drept de vot din Gurahonț îi vor da girul pentru încă un mandat.

„Încă un mandat” e o utopie… un vis, cel puțin din punct de vedere JURIDIC, nerealizabil, întrucât, așa cum se știe – dar se uită ușor -, orice intrare în atenția Agenției Naționale de Integritate care duce la constituirea unui dosar care ajunge în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție a României se finalizează cu destituirea din funcție a primarului găsit incompatibil!
La fel – și pe spețe aproape identice – au pățit-o Florin Farcașiu, primarul Târnovei, Mircea Jichici, cel al Lipovei, Gheorghe Petru Feieș de la Sebiș sau, mai aproape, Ioan Vesa, de la Brazii.

Ana Lenuța Moțica știe foarte bine acest lucru… și până la un punct, e normal să treacă „amănuntul” sub tăcere, dar până și planul său de a-și face „scutierul” primar (anul viitor, prin martie, când va sosi și sentința definitivă) este unul prost: Daniel Blaj nu este cu nimic mai compatibil cu funcția de primar decât a fost profesoara de limba rusă, iar membrii composesoratului pot, oricând, pune la dispoziția oricui acte care demonstrează aceste lucruri (ele sunt și în posesia noastră… dacă e cazul, le vom explora cu alt prilej).

Ana Lenuța Moțica este judecată în Dosarul nr. 880/59/2018 pentru incompatibilitate, întrucât  „în perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț, Județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ” – conform A.N.I.

 

……………………………………………………………..

[ACTUALIZARE] (25 iulie, 2018) Edilul-șef al comunei GURAHONȚ, Ana-Lenuța Moțica, a fost declarată INCOMPATIBILĂ de ANI și își va înceta mandatul de primar

Pe site-ul Agenției Naionale de Integritate – www.integritate.eu – a apărut informația potrivit căreia edilul-șef al comunei Gurahonț. Ana Lenuța Moțica se află, oficial, în incompatibilitate cu funcția pe care o exercită… deci, foarte curând, n-o va mai exercita!

„MOȚICA ANA LENUȚA, Primar al comunei Gurahonț, Județul Arad – INCOMPATIBILITATE

În perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț, Județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ” – scrie ANI.

Conform procedurilor legale, Instituția Prefectului este cea care va emite, în termen de maximum 15 zile, un act care va stipula încetarea de drept a mandatului de primar pe care îl ocupă profesoara-primar.

……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (28 mai, 2018) ANI de la București vs ANA de la Gurahonț: Primărița, Moțica Ana Lenuța – în atenția Agenției Naționale de Integritate

Agenția Națională de Integritate a luat-o în vizor pe primărița comunei Gurahonț încă din iulie 2016 când a constituit Lucrarea cu nr. 30352/S/II/19.07.2016. În prezent Agenția este în etapa de analiză a situației în baza documentelor solicitate în luna noiembrie 2016 de la Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonț. Printr-o adresă scrisă (foto din galerie), ANI  a solicitat Liceului din Gurahonț să-i pună la dispoziție: copii ale documentelor prin care au fost numiți membri în Consiliul de Administrație al Liceului în perioada 2012-2016, actele administrative de numire în toate funcțiile deținute până în prezent ( n.r data adresei, noiembrie 2016) în cadrul Liceului „Ioan Buteanu” pentru Moțica Ana Lenuța (n.r. primarul comunei Gurahonț) precum și actele administrative de suspendare sau încetare a funcțiilor (dacă este cazul) și procesele-verbale  ale ședințelor Consiliului de Administrație ale liceului din perioada 2012-2016.

Este evident că documentele solicitate au legătură cu o posibilă stare de incompatibilitate și/sau conflict de interese în care s-ar fi aflat Moțica Ana Lenuța, primar al comunei Gurahonț în exercitarea primului său mandat în această calitate. Anterior  acestei calități, Moțica Ana Lenuța a fost profesor și director al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț.

Agenția Națională de Integritate nu a emis încă Decizia cu privire la incompatibilitatea și/sau conflictul de interese în care s-ar afla primarul comunei Gurahonț.

Moțica Ana Lenuța este primar al comunei Gurahonț pentru al doilea mandat consecutiv.

 

 

Lucian Valeriu, 11 mai 2021 2:30

motica-outmotica-incompatibilamotica-gurahontmotica_ana_lenutaAdresa-ANI-Gurahonț-2Adresa-ANI-Gurahonț-1ANI-vs-MOȚICA-ANA