ȘTIRI

[ACTUALIZARE 5] Asociația Salvatorilor Voluntari „RESCUE 4×4” a ajuns la stadiul în care „nu au mai rămas zone neacoperite în care să putem efectua căutări” ale copilului dispărut acum 9 zile. Autoritățile continuă la nivel de INVESTIGAȚII [FOTO / VIDEO]

 

De sâmbătă, 16 ianuarie, 2021, Poliția nu a mai trimis niciun comunicat legat de căutările și investigațiile întreprinse pentru găsirea copilului de 7 ani, CORBEI SEBASTIAN-IONEL, dispărut în data de 9 ianuarie. Din acest fapt deducem că, cel puțin la nivel de CĂUTARE EFECTIVĂ, cu mașini, utilaje, aparate și mulțimi de oameni, cercetările la fața locului au fost abandonate.
De asemenea, echipa de căutători a Asociației Salvatorilor Voluntari RESCUE 4×4 (serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență) ne-a trimis aseară următorul raport care arată că „a ajuns la stadiul în care nu au mai rămas zone neacoperite în care să putem efectua căutări cu dotările noastre specifice.”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Dată fiind implicarea noastră în operațiunea de căutare a minorului dispărut în data de 09.01.2021, și mediatizarea activităților noastre.

Dat fiind faptul că în clipa de față aportul nostru cu privire la această situație a ajuns la stadiul în care nu au mai rămas zone neacoperite în care să putem efectua căutări cu dotările noastre specifice.

Am întocmit un raport al activității Rescue4x4 în cazul acestei operațiuni pe care vi-l trimitem in cazul in care doriți să faceți relatări ulterioare pe aceasta temă.

…………………………………………………….

[ACTUALIZARE 4] (16 ianuarie, 2021) Se împlinește O SĂPTĂMÂNĂ de când a dispărut Sebi, copilul de 7 ani din Vânători. Polițiștii continuă căutările [FOTO / VIDEO]

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În această dimineață, căutările minorului au fost reluate.

„La activități participă 16 polițiști cu 5 auto, 6 jandarmi cu 2 auto, 12 pompieri cu 3 auto și 20 de voluntari cu 5 autoturisme de teren.” – conform IPJ Arad.

………………………………………………

[COMUNICAT DE PRESĂ] (15 ianuarie, 2020 – ora 10.00)

Căutările minorului dispărut la Vânători au fost reluate în această dimineață.

Efective le și mijloace tehnice angrenate:

-15 polițiști cu 4 autoturisme;

-12 pompieri cu o barcă, o autospecială SMURD și 2 autospeciale;

-6 jandarmi cu 2 autospeciale;

-20 de voluntari cu 4 autoturisme de teren și 2 drone.

Biroul de presă al IPJ Arad

………………………………………………

[ACTUALIZARE 4]  (14 ianuarie, 2021) Este a 5-a zi în care Sebi este CĂUTAT cu poliție, câini, șenilate, aparate de zbor, camere cu termoviziune… Părinții copilului cred că a fost RĂPIT!

De sâmbătă după-amiază, Sebi este căutat cu zeci de utilaje, sute de oameni, câini, șenilate, camere cu termoviziune, elicoptere. S-a căutat și în apele Teuzului, s-au scotocit case, grote, crânguri și canale, au fost audiați martori… nimic!
Părinții copilului – care sunt, probabil, singurii care pot spune ceva logic, documentat și în interesul strict al găsirii copilului merg pe varianta că A FOST RĂPIT… căci, da, acest lucru s-a mai întâmplat în zona aceea.

Nu s-au sfiit să-și facă publice suspiciunile nici în fața camerelor de filmat ale televiziunilor naționale și și-au spus variantele.

Cornel Corbei, tată„Ciobanul a zis că la 4 a venit cu oile și l-a văzut pe copil acolo și după un timp nu a mai știut nimic de el. El a crezut că s-a întors acasă. Bănuiesc că copilul, din greșeală, a ieșit la asfalt, l-a luat careva cu mașina și nu mai vrea să-l dea.”

Adela Orădan, mama copilului: „Este strigător la cer prin ce trec, nu îmi vine să cred ce trăiesc. Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el.”

(Conform https://stirileprotv.ro/)

Absolut toți cei care îl cunosc pe Sebi spun că, în ciuda vârstei, băiatul știa foarte bine zona și că e prea puțin probabil să se fi rătăcit.

Fotografiile care urmează sunt de la căutările care continuă și azi, pe o ninsoare densă:

 

…………………………………………………………

 

[ACTUALIZARE 2] (12 ianuarie, 2021)  Sebastian, copilul de 7 ani dispărut sâmbătă din satul Vânători în câmpia brăzdată de Valea Teuzului, nu a fost încă găsit… așa încât nu se mai pune problema de „coincidențe” – ci de LEGĂTURI!

„Căutările privind dispariția minorului de 7 ani au fost reluate în această dimineață, în continuare fiind angrenate forțele de ordine din teritoriu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență intervine astăzi la căutări cu autospeciala de teren cu capacitate mare de trecere 8×8 (autoșenilată) și o barcă pentru a putea căuta pe canale.” – a transmis marți, 12 ianuarie, la ora 9.55, Adina Aconstantinesei, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Pe pagina de facebook a satului Vânători a apărut acest anunț, văzut și distribuit de sute de persoane din zonă:

……………………………………………

Zona în care un număr impresionant (în jur de 200) de oameni îl caută pe copilul din satul Vânători dispărut în câmpia brăzdată de Valea Teuzului și plină de ascunzișuri și capcane nu-și dezminte renumele de unul dintre cele mai periculoase locuri în care poți dispărea în acest județ (sărăcia fiind principala cauză).  Zona e un soi de „mlaștină a morții”… acolo mai dispărând copii sau nu neapărat… oameni cu sau mai degrabă fără identitate… nici măcar de „cei ai locului” cunoscuți (conform „folclorului local” foarte ușor verificabil… trebuie doar să bați din ușă-n ușă).
Un caz notoriu (cel puțin la vremea lui) este cel al lui Cosma Cătălin Ovidiu, un băiat de 17 ani care a dispărut… aproape tot așa, în data de 10 iunie 1996… și dispărut e și acum (în galeria foto – un scurt  „dosar de presă” despre ce s-a publicat de atunci și până acum cam 15 ani, trimis recent chiar de mama copilului din Mișca, doamna Cati Cosma).

…n-ai cum să nu legi cazul acesta de ceea ce se întâmplă ACUM în comuna Mișca… ar fi nedrept pentru durerea acestei mame și incorect pentru „forțele de ordine” care cercetează acum zona – al cărei potențial infracțional l-am descris aici:

Comuna MIȘCA – sub teroarea „noii generații de BOMBARDIERI”! Avem de a face cu o rețea criminală organizată care comite TOATE INFRACȚIUNILE, formată din MINORI, condusă de MAJORI și acoperită de AUTORITĂȚI!

Inspectorul de poliție Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a transmis astăzi dimineață (11 ianuarie 2021) presei informații care sună mai mult alarmant decât liniștitor la adresa soartei copilului de 7 ani căutat în jurul satului Vânători: „Căutările au fost reluate în această dimineață, fiind implicați în continuare 47 de polițiști cu 18 autospeciale și un câine de urmă, 19 jandarmi cu 4 autospeciale și 1 un câine de urmă, 28 de pompieri cu 7 autospeciale și 8 cange, 7 polițiști de frontieră cu autospeciale cu camere de termoviziune.”

Primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vănători, Tiberiu Haasz, povestește că „familia din care face parte copilul dispărut este nevoiaşă şi numeroasă, cu 13 copii.”

„Copilul s-a dus cu un cioban, cu încă 6-7 copii, până la o stână aici, la vreo 500 de metri de localitate. Copilul ăsta spune că i-a fost foame şi s-a dus pe lângă un gărduleţ acolo, lângă stână, să mănânce fructe de pădure. După aceea, ciobanul, care e un om bătrân, nu a mai judecat lucrurile, nu ştiu ce s-a întâmplat, dar a venit fără el acasă” –  a declarat acesta pentru Știrile ProTV.

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (10 ianuarie, 2021) Forțele de ordine care caută COPILUL de 7 ani DISPĂRUT între Vânători și Mișca s-au suplimentat: sute de oameni îl caută pe Sebastian, cu autospeciale, elicoptere și câini [FOTO / VIDEO]

[COMUNICAT DE PRESĂ]

L-ați văzut? Sunați la 112?

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad, împreună cu structurile teritoriale ale M.A.I., efectuează căutări în vederea depistării unui minor de 7 ani, rătăcit în zona localității Vânători.

La data de 9 ianuarie 2021, în jurul orei 19.00, polițiștii orașului Chișineu-Criș au fost sesizați de unul dintre părinți că minorul, CORBEI SEBASTIAN-IONEL, în jurul orei 16.30, a plecat voluntar de la domiciliu la o stână din extravilanul localității și nu s-a mai întors.

Minorul are următoarele semnalmente: 1,20 m înălțime, păr șaten, față ovală, constituție astenică.

Nu se cunoaște îmbrăcămintea.

Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea minorului sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Activitățile de căutare au fost declanșate imediat după sesizare, fiind în desfășurare și la acest moment, pe o zonă extinsă de 30 km2.

Forțele de ordine au fost suplimentate, fiind implicați în căutări 47 de polițiști cu 18 autospeciale, 22 de jandarmi cu 6 autospeciale, 3 câini de urmă, unul aparținând I.P.J. Arad și 2 aparținând I.J.J. Arad, 22 de pompieri cu 4 autospeciale, 10 polițiști de frontieră cu 3 autospeciale si 2 autospeciale cu camere de termoviziune, 6 polițiști locali cu 2 autospeciale, 18 pădurari precum și 120 de voluntari cu autoturisme de teren. De asemenea, a fost solicitat și elicopterul M.A.I.

Mai multe fotografii – în galeria atașată

………………………………………………..

[ACTUALIZARE] La ora 20.20, Inspectoratul de Poliție Județean Arad a anunțat că „în acest moment, căutările au fost susspendate și vor fi reluate mâine dimineață.”

…………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] [NEWS ALERT] (9 ianuarie, 2020, ora 19.30) Zeci de polițiști caută un copil de 7 ani care a dispărut într-una dintre cele mai PERICULOASE ZONE din Arad: între Mișca și Vânători

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Garda nr 2 de intervenție Chișineu Criș, intervine cu un echipaj SMURD, 1 echipaj de căutare salvare, 6 salvatori cu sprijinul unui echipaj de poliție și a SVSU Misca în zona localității Vânători, pe câmp pentru căutarea unui băiat de 7 ani.

„Apelul a fost făcut la 112 de către mama băiatului care a menționat că minorul a plecat să se joace, cândva în această dimineață si nu s-a întors acasă” – conform mr. George Pleșca, ofițerul de presă al ISU Arad.

Adina Aconstantinesei, ofițer de presă IPJ Arad: „Alături de colegii de la I.S.U. participă la acțiunea de căutare echipe operative formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, 10 polițiști din cadrul Poliției orașului Chisineu-Criș, 5 jandarmi, autospeciala cu termoviziune a Poliției de Frontieră, precum și 40 de voluntari din localitatea Vânători.”

Căutările se desfășoară cu dificultate din cauza condițiilor meteo (ceața).
ISU a suplimentat forțele cu încă 5 salvatori – conform actualizării trimise de ISU Arad la ora 20.49.

 

 

[ACTUALIZARE – 10 ianuarie, ora 09.00]

Micul Beni, copilul de 7 ani din comuna Mișca nemaivăzut de ieri dimineață dar a cărui dispariție a fost anunțată de mama sa abia aseară, nu a fost încă găsit.

„Căutările s-au reluat în această dimineață, la lumina zilei, în vederea găsirii minorului dispărut” – a anunțat IPJ Arad, prin purtătorii de cuvânt.

***

Articol asociat:

Comuna MIȘCA – sub teroarea „noii generații de BOMBARDIERI”! Avem de a face cu o rețea criminală organizată care comite TOATE INFRACȚIUNILE, formată din MINORI, condusă de MAJORI și acoperită de AUTORITĂȚI!

 

Lucian Valeriu, 18 ianuarie 2021 7:10

vanatori-rescue-2rescue2rescue1copil-1copilCAUTARI-ZIUA5-2CAUTARI-ZIUA5-1CAUTARI-ZIUA5-3cautari-sebicorbei-sebastian-ionelvanatori-cautare-copil-2vanatori-cautare-copil-1vanatori-cautare-copil-3vanatori-cautare-4vanatori-cautare-3vanatori-cautare-2vanatori-cautare-1sebastian-miscacazul_cosma-6cazul_cosma-5cazul_cosma-4cazul_cosma-3cazul_cosma-2cazul_cosma-1VANATORI-MISCA-6VANATORI-MISCA-5VANATORI-MISCA-4VANATORI-MISCA-3VANATORI-MISCA-2VANATORI-MISCA-1MISCA-VANATORI-6-1MISCA-VANATORI-5-1MISCA-VANATORI-4-1MISCA-VANATORI-3-1MISCA-VANATORI-2-1MISCA-VANATORI-6MISCA-VANATORI-5MISCA-VANATORI-4MISCA-VANATORI-3MISCA-VANATORI-2MISCA-VANATORI-1CORBEI-SEBASTIAN-IONELbeni-7anicautare