Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Alexandru SABIN a fost UCIS de fratele său GEAMĂN, de 52 de ani, pentru casa părintească de pe Valea Șoimoșului

 

S-au născut împreună și au crescut împreună, ba chiar au fost colegi la firma PLETL… cealaltă jumătate de viață. Moștenirea casei părintești de pe Valea Șoimoșului l-a dus pe unul dintre ei la crimă.

Alexandru SABIN a decedat pe ambulanță în drum spre Arad, după ce fratele său geamăn, Nicolae, i-a înfipt un cuțit exact în inimă – manevrele de resuscitare ale cadrelor medicale dovedindu-se inutile.  Criminalul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iar judecătorul pentru drepturi și libertăți îi va semna mandatul de arestare preventivă.
Astfel, dacă inițial, procurorul de caz se pregătea să îl cerceteze pe Nicolae Sabin pentru tentativă de omnor – victima fiind preluată rapid de o ambulanță SMURD, pentru a fi transportată la Spitalul din Lipova și, eventual, la Unitatea de Primări Urgențe a Spitalului Clinic Județean, încadrarea a fost schimbată în omor calificat, Alexandru Sabin nesupraviețuind.

O poveste urâtă și greu explicabilă,

sub raportul moralei primare, stă în spatele acestei crime cu substrat de început de Biblie. Casa pentru care „Cain” l-a înjunghiat pe „Abel” este, de fapt, o ruină a ceea ce a fost când cei doi gemeni erau copii. Fratele mai serios, Alexandru, l-a lăsat pe mai păcătosul Nicolae – fost gardian de penitenciar, fost jandarm „rebel”, pensionat „pe caz de boală” –  să-și crească oile acolo… să facă ce vrea el, doar să plătească cheltuielile – respectiv curentul electric. S-au mai certat în dese rânduri din cauza faptului că Nicolae nu și le plătea. Nici la Pletl n-a făcut față…

Azi, Dinu a trecut pe acolo cu mașina și a sesizat că energia electrică a casei părintești a fost tăiată de ENEL pentru neplata facturii. De aici a început scandalul care s-a finalizat cu un cuțit împlântat de „fratele rău” în inima „fratelui bun”. Înjunghiat și cu sângele șiroind, Dinu a reușit să fugă și să urce în mașină, dar s-a oprit după câțiva zeci de metri într-o grămadă de lemne. Nicu l-a urmărit cu un topor, pe care l-a împlântat în parbrizul mașinii.
Polițiștii Orașului Lipova l-au găsit în casă, așteptându-i.

***

[ACTUALIZARE – 20 martie, 2019] 

Incredibila înregistrare a unei emisiuni de acum opt ani, de pe defunctul post OTV – din cauza căreia a și fost dat afară, de altfel, din Jandarmerie – relevează exact despre ce fel de caracter uman discutăm în cazul ucigașului care a fost, desigur, arestat, judecătorul semnându-i mandatul de durată maximă: 30 de zile.

Desigur, se va reexpertiza psihiastric inculpatul…

Vom urmări cazul.

………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] Tentativă de OMOR FRATRICID la Lipova – ora 14.00.

În urmă cu câteva minute, IPJ Arad a anunțat „tentativă de omor la Lipova. Un tânăr și-a înjunghiat fratele geamăn datorită unor neînțelegeri privind moștenirea.”

Agresorul a fost prins de polițiști, iar cazul a fost a fost preluat de  procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad – Pavel Palcu.

Critic Arad, 20 martie 2019 8:00

crima-soimos2crima-soimosparchet-arad