CAMPANII

[ACTUALIZARE] Edilul-șef al comunei GURAHONȚ, Ana-Lenuța Moțica, a fost declarată INCOMPATIBILĂ de ANI și își va înceta mandatul de primar

 

[ACTUALIZARE]

Pe site-ul Agenției Naionale de Integritate – www.integritate.eu – a apărut informația potrivit căreia edilul-șef al comunei Gurahonț. Ana Lenuța Moțica se află, oficial, în incompatibilitate cu funcția pe care o exercită… deci, foarte curând, n-o va mai exercita!

„MOȚICA ANA LENUȚA, Primar al comunei Gurahonț, Județul Arad – INCOMPATIBILITATE

În perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț, Județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ” – scrie ANI.

Conform procedurilor legale, Instituția Prefectului este cea care va emite, în termen de maximum 15 zile, un act care va stipula încetarea de drept a mandatului de primar pe care îl ocupă profesoara-primar.

……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (28 mai, 2018) ANI de la București vs ANA de la Gurahonț: Primărița, Moțica Ana Lenuța – în atenția Agenției Naționale de Integritate

Agenția Națională de Integritate a luat-o în vizor pe primărița comunei Gurahonț încă din iulie 2016 când a constituit Lucrarea cu nr. 30352/S/II/19.07.2016. În prezent Agenția este în etapa de analiză a situației în baza documentelor solicitate în luna noiembrie 2016 de la Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonț. Printr-o adresă scrisă (foto din galerie), ANI  a solicitat Liceului din Gurahonț să-i pună la dispoziție: copii ale documentelor prin care au fost numiți membri în Consiliul de Administrație al Liceului în perioada 2012-2016, actele administrative de numire în toate funcțiile deținute până în prezent ( n.r data adresei, noiembrie 2016) în cadrul Liceului „Ioan Buteanu” pentru Moțica Ana Lenuța ( n.r. primarul comunei Gurahonț) precum și actele administrative de suspendare sau încetare a funcțiilor (dacă este cazul) și procesele-verbale  ale ședințelor Consiliului de Administrație ale liceului din perioada 2012-2016.

Este evident că documentele solicitate au legătură cu o posibilă stare de incompatibilitate și/sau conflict de interese în care s-ar fi aflat Moțica Ana Lenuța, primar al comunei Gurahonț în exercitarea primului său mandat în această calitate. Anterior  acestei calități, Moțica Ana Lenuța a fost profesor și director al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț.

Agenția Națională de Integritate nu a emis încă Decizia cu privire la incompatibilitatea și/sau conflictul de interese în care s-ar afla primarul comunei Gurahonț.

Moțica Ana Lenuța este primar al comunei Gurahonț pentru al doilea mandat consecutiv.

 

 

Critic Arad, 25 iulie 2018 8:15

Adresa-ANI-Gurahonț-2Adresa-ANI-Gurahonț-1