Front 7 INVESTIGATII

Cazul „Țâșcă, Don și prietenii noștri acoperiți” este o COPIE galbenă de corupție… și iată motivele din care merită SĂ SE JUDECE CORECT CONTESTAȚIA ÎN ANULARE a SENTINȚEI!

 

Nu vom cădea în „păcatul generalizării” afirmând că SISTEMUL creat de „caracatița galbenă” a acaparat deja JUSTIȚIA ROMÂNĂ… nu: el este pandemic (specific unei anumite regiuni… care are caracter permanent în anumite locuri adică), iar pe relația Arad – Timișoara – Oradea – Alba – Cluj se manifestă de-a dreptul tiranic (în sens prim: formă de guvernământ în unele cetăți grecești în epoca de trecere de la oligarhia aristocratică la democrația sclavagistă).

„Barbarul de tiran” este, în cazul de evaziune fiscală „Țâșcă, Don și prietenii noștri” (Dosarul nr. 4213/108/2014) soldat cu ani grei de pușcărie… pentru cine trebuia de dinainte de începerea anchetei, procurorul Codrin Gavra – cunoscut de arădenii care i-au urmărit atât realizările cât și eșecurile de pe vremea când încă era „doar un băiat bun”, nu era într-o relație stabilă și oficializată cu Partidul Național Liberal (într-o relație deschisă-complicată erau… dar să nu intrăm în intimități) și era perceput ca „un om harnic, dificil și cu caracter ascuns, dar care-și face bine și discret treaba” … de către „colegii de bulă”.
Doar că fără să știe „colegii de bulă”, Codrin Gavra ieșea din bula sa independent-juridică (mai ales noaptea) și frecventa lumea sordidă, perversă și coruptă până-n măduvă a politicii, a „presei de sistem”, iterlopași de partid și de stat și… iac-așa, pe nesimțitelea, a ajuns micul nostru cățeluș de companie ditamai pittbulul: „Cel mai dur procuror anticoruptie de la Timisoara” … cum îi zic colegii din „Curva Sud”.
Noi, care știm mai bine decât confrații timișoreni și, mai ales, bucureșteni, cine și de ce este Codrin Gavra, acum „ditamai” adjunctul DNA – „Centrală”, încercăm să profităm de atu-ul ăsta și să-i ajutăm pe oameni nu atâta să-l înțeleagă pe Codrin Gavra (nu pierzi dacă nu-l cunoști… ba dimpotrivă!) – cât să descifreze SISTEMUL-CONDUCTĂ… despre care tot vorbim de când ne-am (re)inventat… apropo. 

Câteva subiecte legate de acest personaj care, de la intrarea sa oficială pe ușa din spate a partidului, a reușit să-și enerveze până și prietenii cu cariera lui clădită pe cadavrele politice ale adversarilor săi le-am tratat pe larg – vezi în articolele asociate, iar pe acesta încercăm să îl tratăm pe cât de obiectiv ne obligă documentarea – așa că putem dovedi cu înregistrări, martori și documente tot ce afirmăm aici… nicio emoție nu ne-nearcă în a o face pe înțelesul tuturor… fără escamotări și „dat pe surse inventate”… fără frică de procese civile, penale, controale și alte mârșăvii.

Ei bine… așa începe: deschis în 2012 pe motive de DUȘMĂNIE FAȚĂ DE IOȚCU,

pe Don l-au luat pe sus exclusiv în baza prieteniei (prietenie pe naiba… circula un proverb pe vremea aia: „Senatorul Ioțcu este creația lui Costel Don” – dar era vechi, din 2004-2008, iar în 2012 nu mai era valabil), iar Gavra, așa de liniștit cum părea, i-a zis lui Don că-l lasă-n pace dacă-i dă doi rechini: pe Ioțcu sau pe Neculcea… dar era OK și dacă „numai pe Ioțcu”. Ăsta… din părți: ce naiba să dea, când Ioțcu îi dădea flit de ani de zile… nici măcar nu venea să mănânce la Transilvania… probabil că ar fi dat, săracu, dar (cine-l știe, jură!)… nici nu știe, nici nu-i genul.
Pe Dan Țâșcă l-au luat pentru că unui șef de la ANAF (șef MARE – și atunci, și acum) i s-a operat un flagrant pentru luare de mită… dar pentru că șeful era prea mare și știa prea multe din interiorul sistemului, SISTEMUL a înțeles să-l încorporeze în corpusul său și să-l introducă în CONDUCTĂ – astfel încât acestuia i s-a dat sarcina de a turna un rechin… și numai bine i-a picat, pentru că și așa avea un dușman deja pe lista scurtă: pe Dan Țâșcă.
Pe Cios Emanuel (care e, de fapt, ADEVĂRATUL EVAZIONIST… aici! – o să revenim cu probe scrise) l-au luat pentru că le trebuia un prăduitor din interior, care știe cum se fac facturi fictive și-n somn.
Pe restul inculpaților i-a luat ca să fie mai mulți și acțiunea să pară o „bombă” sau / si pentru că știau că au mulți bani… dar „trei sferturi dintre ei au dispărut pe parcurs” – ne confirmă un guru al acestui subiect… în care mai apar și Lucian Dăescu (șeful SRI Arad la acea vreme), fratele lui Codrin Gavra, euroconsilierul Laurențiu Gavra (piesă-cheie în numirea lu` frate-su la București).

Dosarul nr. 4213/108/2014 aproape că s-a închis în 2013: inculpații (cu excepția lui Costel Don – care „o tot ținea langa cu nevinovăția” – vorba unui fin cunoscător al dosarului) și-au achitat sumele care… chiar sunt o insultă la adresa infracțiunii de evaziune fiscală… toate împreună însumează câteva sute de mii de lei… cu penalități și procese, cu avocați cu tot… hai, să fim serioși: ce înseamnă suma asta la UN LOT DE MILIONARI?!

Pe Ioțcu l-au luat în vara lui 2015, după cum deja se știe pe de rost… așa că teoretic nu mai existau dușmani puternici de-ai lui Falcă pe piață, dar dosarul s-a redeschis, tot de către Codrin Gavra, la niște insistențe care fac parte dintr-un alt subiect decât ăsta (așa că le amânăm dezbaterea)… inclusiv – sau mai ales – din cauza Serviciului Român de Informații… doar că a picat din nou, de data asta după ce s-a judecat pe fond. În 2017, când deja Gavra era la DNA Timișoara, dosarul a primit „flit”: trimiterea spre rejudecare.

…iar aici, dacă chiar nu vorbeam despre o MÂNĂREALĂ ORDINARĂ, ar fi fost normal să se încheie.
S-a încheiat pe naiba: același judecător care, în 2017, a dispus rejudecarea, a dat ulterior CONDAMNARE – în baza aceluiași probatoriu (problemă pentru CSM… dacă cumva nu face parte, și CSM, din aceeași conductă).
(Apropo: o să încărcăm tot dosarul… toate sutele de pagini care îl conțin… așa cum vom proceda cu toate cele în care părțile doresc să apară, astfel încât principiul sacru al JUSTIȚIEI: „Audiază și partea cealaltă” să fie respectat!)

„Nu s-a încheiat deoarece a fost dirijat în așa fel încât să se lase cu condamnare. Dacă domnul Gavra nu obținea condamnări în acest dosar, nu ar fi propulsat în carieră… ar fi fost o pată gri pe dosarul său: acest dosar și cel cu celebra SPĂLARE A FAMILIEI BOGHICEVICI sunt cele care l-au dus la Timișoara, iar de la Timișoara la București, se știe, cel cu PSD Arad” – ca să încheiem acest episod cu un citat din sursa noastră preferată din acest dosar.

În atașament – minuta sentinței definitive, atacată cu Contestaţie în anulare la Curtea de Apel Timișoara (FOTO).

Articole  asociate:

Cazul de evaziune fiscală „împachetat” de procurorul Codrin Gavra în 2014 în așa fel încât să pară o infracțiune gravă conține, în substrat, fapte mult mai grave comise de SISTEMUL-CONDUCTĂ [1]

[ACTUALIZARE 12] „Dosarele BOGHICEVICI”: inculpatul acoperit a fost ACHITAT, iar cel descoperit – CONDAMNAT în prima instanță, pentru MĂRTURIE MINCINOASĂ

 

[ACTUALIZARE 14] „Dosarul șpăgilor de la Vama Nădlac 2” a fost TRIMIS în INSTANȚĂ. DNA Timișoara a dat publicității fragmente din RECHIZITORIUL prin care 13 PSD-iști, majoritatea ARĂDENI, sunt acuzați de fapte de CORUPȚIE

Lucian Valeriu, 16 iulie 2020 7:29

retrimitere-2retrimitere-1dosar-gavra-5-1dosar-gavra-4-1dosar-gavra-3-1dosar-gavra-2-1dosar-gavra-1-1