Acasă POLITICE Încălcare cu TUPEU USR-ist a legii electorale în fața secției de votare...

Încălcare cu TUPEU USR-ist a legii electorale în fața secției de votare din Zăbrani [VIDEO]

0

 

Duminică, 27 iunie, în comuna arădeană Zăbrani are loc scrutinul electoral pentru alegerea primarului. USRPLUS își face jocurile cum știe mai bine și cum le-a făcut la fiecare tură de alegeri, dar fiind la nivel național nu prea observa nimeni. De această dată, un consilier local municipal (Arad) din partea USRPLUS, Florin Stana, comite cel puțin o infracțiune electorală cu zâmbetul pe buze. Acesta transporta persoane la secția de votare cu un autoturism cu însemne electorale deși este interzis de lege.

Prins asupra faptului, consilierul local municipal al USRPLUS, Florin Stana, cu același tupeu „declară” că doar „sărbătorește ziua națională”… un mișto penibil care-l descalifică definitiv. Același Florin Stana care într-un interviu plătit la aradon.ro ne aburea că „Este responsabilitatea noastră să provocăm o schimbare în administrația locală”. Și, așa provoacă USRPLUS schimbarea azi la Zăbrani…

Plus că, parcă USRPLUS încurajează mersul pe bicicletă / trotinetă, un mijloc de deplasare pe care l-ar fi putut folosi dacă nu avea alt mijloc de transport care să nu încalce legea electorală.

În baza art 64 din legea electorală „ Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor și se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00.” , iar afișajele/ însemnele electorale sunt interzise în apropierea secțiilor de votare.

 

***

[ACTUALIZARE] (ora 19.45): [COMUNICAT DE PRESĂ]

INCIDENT ELECTORAL

Polițiștii Secției 7 Rurală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că astăzi, un bărbat de 47 de ani, din Zăbrani, s-ar fi plimbat cu mașina prin localitate, în jurul orei 16,00, având aplicat pe autoturism sigla și însemnele unui partid politic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform art. 108 lit. ș) din Legea 115/2015, pentru continuarea propagandei electorale în ziua votării.

 

Exit mobile version