LIGA IV | Rezultatele etapei a 6-a
CS Socodor – Podgoria Pâncota: 1-3
Ștefan 41 – Pirtea 48, 65, I. Balaban 90
Unirea Sântana – Progresul Pecica II: 6-0
Brândușe 13, Vlad 19, 83, Vasinc 52, Udrescu 58, 73
CS Vladimirescu – Frontiera Curtici: 1-2
Petcuț 65 – Ciupuligă 8, Avrămuțiu 58
CS Beliu – Şoimii Şimand: 0-1
Măgulean 81
Victoria Nădlac – Voinţa Macea :0-1
Veliciu 31
Național Sebiș – Victoria Felnac: 0-1
I. Varga 87
Athletico Vinga a stat.
Etapa viitoare, a 7-a (5 octombrie, ora 15): Pâncota – Beliu, Macea – Vladimirescu, Felnac – Nădlac, Pecica – Sebiș, Vinga – Sântana, Curtici – Socodor. Șimand stă.
Clasament:
Când îi învârți cheița lui Pirtea
CS Socodor – Podgoria Pâncota: 1-3 (1-0)
Încept pe ton serios cronicile. A fost un meci întredouă echipe bune, asta se și vede dealtfel, dacă vă uitați în clasament. De CS Socodor, știți bine, e revenită în județ din Liga trei, iar deobicei, la astfel de schimbări de eșalon, trebuie puțină reconstrucție, readaptare la rigorile seriei. Podgoria Pâncota în schimb, a supriză faină sezonul ăsta. Bravo băiaeți din Podgorie, bravo Remi Lung. Bă, ce vreau să vă zic! Știți de ce am venit aici? Să vă felicit că jucați fotbal, băh! Chiar dacă acu’ la Socodor, ați fpcut-o doar după pauză. Că până atunci Socodorul a fost jupânul pe arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș. La pauză gazdele au avut doar 1-0 (că puea fii 2, 3 liniștit!), cu un gol de autor, marcat de D. Ștefan – preluarea mingii primită din aut, întoarcere, pătrundere în careu, biliard cu mingea care rămâne la picior și gol pe colțul scurt. La pauză, Remi Lung – antrenor la Pâncota – i-a sucit cheia lui Pirtea, care a egalat cu un vole – din conlucrarea fraților Bălăban – și și-a dus echipa în avantaj cu un alt vole, la minge lucrând înainte doar un Bălăban (Claudiu) și fără să vrea, Mucha din poarta gazdelor, care a ieșit cam nașpa. Cheița a fost întoarsă prea mult la Pirtea, care l-a luat în bâză pe „centralul” Deac care l-a trimis la dușuri. În final, a mai lucrat – ca să fie chit în familie – și celălalt Bălăban (Ionel), care a marcat un gol „greu” de dat, cu poarta goală, că Mucha era pe drum din atac, unde fusese să dea cu capul la un corner. La acest 1-3, Mario Pele, fundaș la CS Socodor a zis că „a câștigat echipa mai pragmatică, mai norocoasă”, în timp ce George Pirtea, proaspăt dușat – a avut timp și de barbierit – a zis printre altele că Remus Lung a făcut două mutări inspirate la pauză și am jucat cu totul altceva în repriza a doua”.
Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Țoca, Pleșca, Pele, C. Covaci – Dema, Florea (64 Călău) – Ciornei, Lezeu, Daina (64 Unc) – D. Ștefan (78 Cană).
Pâncota (antrenor Remus Lung): Iacob – Brad, Paven, Gligor (48 Bulza), Pușcaș – Cl. Bălăban, Gîrna – Stanciu (46 Țop), Pirtea, I. Bălăban – T. Ștefan.
Important e să „partikipi”
Unirea Sântana – Progresul Pecica II: 6-0 (2-0)
Știți din rezumatele din sezonul trecut, că ce-i de la cinci în sus, nu comentez prea mult. De obicei, Unirea Sântana dă ce-i de dat repede, în prima repriză și după aia face antrenament cu public. Cu Progresul PecicaII au dat două până la pauză, prin Brândușe și Michel Vlad, dar probabil că Știli a avut în actul secund ca temă de pregătire, finalizarea. Și așa, ai lui au mai dat patru. Prin Vasinc, Udrescu, iar Udrescu și iar Vlad. Băieți faini, să-i vedem cu alea mai dotate cu autobază câte și cum le dau. Se descurcă ei… Pecica „doi”, p-aci și ea. Partikipă! Ce să faci? Rodezi copiii, că de aia au vrut aici. Dar repet, nu-i bine să-i rodezi tot pe minus, pe zero puncte, pe ’j de goluri luate. Mai băgați din ăi din prima echipă, care e mai odihnit. Da știți voi mai bine cum vă gospodăriți ograda. Baftă!
Sântana (antrenor Adrian Abrudean): Nedelea – Clej (Kozma), Al. Pavel, Burlă, Nistor – Olteanu (Udrescu), Buza (M. Pașca) – Susan, Vasinc (Toure), Vlad – Brândușe (Copil).
PecicaII (antrenor Ioan Bănățan): Rus – Ponta, Taloș, Șiclovan, Palcuț – Trif, Ndombou – Mureșan, R. Bănățan (Ardelean), Szep – Nadiu.
Secetă în plină toamnă la „Vladi”
CS Vladimirescu – Frontiera Curtici 1-2: (0-1)
Când ai în linia de clasament „5 – 1 – 0 – 4”, motivele de supărare trebuie să fie evidente. Mai ales la CS Vladimirescu, care an de an a vrut un pic mai mult: un punct peste cât s-au strîns anul trecut, un gol în plus, ceva. Știu asta din discuțiile din anii trecuți că Călin Dehelean, cel care se ocupă de pregătirea lui „Vladi” cu multă pasiune. Dar un eșec – chiar el (din nou) acasă – cu Frontiera Curtici, nu este chiar un motiv de îngrijorare. Vizitatorii de sâmbătă sunt mai stabili la lot, la prezență la pregătire, la meciuri. În timp ce la gazde s-a pus mereu problema „cum ne descurcăm etapa asta?”. Curticiul a beneficiat și de atuul că au intrat în avantaj încă din minutul 8, când a marcat Ciupuligă. Oaspeții au dat destul de repede gol și în repriza secundă, cu Avrămuțiu finalizator, în timp ce „Vladi” a trebuit să se mulțumească cu golul de 1-2 – scor final – reușit de „veteranul” Raul Petcuț. Și până la final să joace cu speranța că va veni ea și egalarea. Care n-a venit.
Vladimirescu (antrenor Călin Dehelean): Cîmpan – Neag (Cosma), Mariș, Diarra, Onețiu – Vasilca, Doboș (Borhan) – Ruja, Osvath (Ciobanu), Iancu – Petcuț.
Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Sârb – Bortiș, Engelhardt, Bercu, Huțanu – Zsogo (Mocriș), Sg. Popa – Ursoi, Cl. Popa (Avrămuțiu), Ciupuligă (Onica) – Țurcanu (Dochița).
Așa, cu timiditate și cu fisuri în jocul gazdelor
CS Beliu – Şoimii Şimand: 0-1 (0-0)
CS Beliu s-a luat de guler cu un adversar de teapa sa. Că Șoimii Șimand știu și știți că pot, au echipă care poate deranja pe oricine acasă. Scanând puțin meciul, trebuie să spun că gazdele au strigat penalty, de cum a început meciul. Asta pentru un fault a lui Chiș la Purtan, după cum au acuzat și considerat, belenii. Chiar dacă n-au avut șansa să deschidă scorul de la „11 metri”, gazdele au fost cam singure pe teren, șimăndanii fiind parcă timorați că la Beliu bate doar toaca. Timizi au fost și jucătorii lui Costel Filipaș, mai ales în atac, unde Purtan și Hulbăr au fost departe de a cadra măcar unul din șuturi pe poartă. Nici Mașniță n-a produs nimic, așa că cine s-o bage în poartă pentru Beliu? Au făcut-o cei de la Șimand, așa timizi, în minutul 81. Golul dat de oaspeți a pornit dintr-un aut executat de D. Varga și o reluare din careu a lui Petre Măgulean. Iar când Petre șutează de acolo, te poți îmbărțișa la centrul terenului. Costel Filipaș a încercat să motiveze – supriza, până la urmă – prin faptul că ai lui nu dau gol, deși ocazii sunt, ohohoo, dar și că a avut probleme cu fundașii. N-a fost uitat nici „amendamentul”: „Iarăși suferim datorită manierei de arbitraj, nu am primit un penalty în debutul partidei”. Așa că domnilor arbitrii, dați penalty dacă trebuie! Că-i păcat de munca depusă, mai ales în acest eșalon, unul frumos, pentru care faci destule sacrificii. Pentru ,,fluierași” sună și frântura din declarația lui Jany Ruska, antrenorul de la Șoimii Șimand: „Suntem o echipă care nu poate fi bătută, dacă jocul nu este influențat de factori pe care noi nu putem să-i controlăm”. Nu jucați în loc la UTA, Jany? Că factorii îi rezolvăm noi acolo să nu infuențeze jocul. Glumesc!
Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea – Rusu (56 Călăcean), Dolga (80 Mâneran I), Fabian (83 Berar), Hulbăr – A. Gavrilaș, Mâneran II – Moisa (83 B. Gavrilaș), Purtan, Deta – Mașniță.
Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – D. Varga, Calvin, Peia, Chiș – Cordoș (80 Cheta), Rus, Simion (72 Ghergar) – Roza (35 Sechel), P. Măgulean, Mandache.
Cu Voință, scoți Victoria dorită
Victoria Nădlac – Voinţa Macea: 0-1 (0-1)
Și Victoria Nădlac e săracă tare în puncte. Are numai unul. Și dacă te-a bătut Voința Macea acasă, nu că e echipă slăbuță, dar e acolo, un pic în fața ta, atunci trebuie să iei măsuri. Numa că la Nădlac e cam greu să găsești o „ruletă” bună și măsurile – adică întărirea lotului – sunt imposibil de luat. Așa, nădlăcanii se tot bazează pe câte o supriză, pe câte o zi proastă a adversarului, dar nu poți urca în clasament cu tactica asta. Voința Macea știe și ia de unde e posibil cât poate. Lângă vamă, au luat tot potul, la limită, cu un gol a lui Veliciu după jumătate de oră de joc. În rest, timp de mâncat un salam atât de bun în zonă, sau fotbalistic, să-ncerci să legi puțin jocul, să ajungi la poarta adversă.
Nădlac (antrenor Mihai Crâsnic): Vasii – C. Morariu, I. Crișan (Gherghel), D. Crișan, An. Morar (A. Morar) – I. Beracko, Chepețan – Stoin, Mazuch (Seciu), Coriteac (Bogdan) – Bukva.
Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Edu, Gherheș, Cîslaru (Ofrim), Trif – Turcuș, Fl. Gîlcă – Veliciu, Ardelean, Topai (Boiț) – Moldovan (Brandabur).
Cireașă pe tortul lui Ciba
Național Sebiș – Victoria Felnac: 0-1 (0-0)
La Național Sebiș, toamna asta s-a cântat refrenul ,,Avem echipă, avem valoare” și pe bună dreptate asta. Că v-am mai zis eu în rubrica asta că Dorel Balint are material sezonul ăsta și poate scoate capul cu el. Sâmbătă, Victoria Felnac a avut însă „materialul” ceva mai bun și s-a impus cu „categoricul” scor de 1-0. „VI-FE” a vrut acest gol, a luptat pentru aceste puncte, deși p-afară, nu este ea prea concludentă. A pățit-o parcă și aici pe Crișul Alb. Numa că de data asta, felnăcanii au avut motiv de a pleca cu fruntea sus și cu manelele la maxim în mașini. De ce? Că l-au avut din nou pe bancă pe Lucian Ciba, care nu știu de ce o plecat de acolo. Măcar a luat Cupa cu Păulișul. În plus, Lucică a și făcut 47 de ani în weekend, așa că noii lui foști jucători, băteau și pe Manchester City sîmbătă, ca să pună trei puncte ca cireașă pe tortul lui „mister”. La mulți ani, Lucică! Începe „VI-FE” să bată pe-afară? Spor!
PS 1: pentru conformitate, 0-1 s-a înfăptuit astfel: I. Varga a șutat din opt metri, pe colțul scurt, minutul fiind 81.
PS 2: ca declarații, din ce-a spus Dorel Balint (antrenorul de la Național Sebiș), am extras fraza: „Nu ne-am pus mari speranțe în acest meci”. Nasol! Că vă puteați pune. Ați și fost aproape! Iar la rândul lui, sărbătoritul – de Ciba zic – a spus despre noua sa echipă că „asta le-am cerut, victoria!”. Simplu, nu? Cere asta și-n celelalte meciuri, bine, Sică?
Sebiș (antrenor Dorel Balint): Merșca – Marta (79 Faur), Karmanoczky, Șerban, N. Onoc – Feieș, Șt. Onoc (90 Indreica) – Cotoc, Voștinar (67 Florea), Șulumberchean – Lingurar (67 Guti).
Felnac (antrenor Lucian Ciba): Rusu – Buz , Istin, Bekono, Tăutan (62 I. Varga) – Moraru – S. Măgulean, Iuga (70 Cleuța) – Leucuța (70 Pasăre), Onișor (62 Lasc).