marți, august 16, 2022

Moartea doamnei Păntălie Ileana – subiectul unui dosar pentru OMOR DIN CULPĂ: „Mama mea a plecat PE PICIOARE cu 110 kg și a venit ÎN SICRIU, cu 150”… și aici nu mai discutăm despre COVID – ci despre ALTE TRATAMENTE INUMANE aplicate pacienților Spitalului Județean Arad!

 

Am mai văzut noi fotografii horror la viața noastră și am avut curajul să facem publice multe, peste limita suportabilului chiar – dar cele pe care le-am primit ca argumentație la mărturisirea pe care puteți s-o citiți / ascultați / vizionați aici PUR ȘI SIMPLU NU SE POT VIZUALIZA decât de către specialiști și psihopați setați pe imagini macabre. Cum nu facem parte din respectivul target exclusivist… refuzăm până să le și privim și considerăm că pentru toată lumea e bine să nu le vadă, așa încât ne limităm deocamdată la a prezenta situația în „lumina bezmetică” în care și așa se află.
Să începem cu povestea, expusă în limbajul cel mai simplu cu putință de către fiul victimei – pentru că vorbim despre

UN DOSAR PENAL DEJA DESCHIS LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARAD

care are are la bază această experiență, relatată și în VIDEO ATAȘAT și preluată și de o parte a presei naționale:

„Totul a început pe 3.03.2021 când, puțin după ora 17.00, am sunat la 112 pentru Mama Mea: nu mai respira bine din cauza reținerilor de apă în corp care apasă pe inimă și plămâni.

Menționez, că ea a făcut baie înainte să vină ambulanța, a mers pe picioare până la targă și vorbea răgușit. Când a venit ambulanța, avea saturația mică, 40, și după ce i-a pus masca a urcat la 93 cu puls 113/73.

Apoi i s-a făcut test rapid de covid, a ieșit negativ, iar după EKG și s-a sunat la Spital să raporteze.

Aflând starea, dispeceratul a cerut internarea la Arad. De la Tauț până la Arad sunt 55km, ambulanța venind de la Ineu,20 de km, pentru că starea era ameliorată și rezista drumului.

Miercuri seara i s-a făcut și test covid PCR, care a ieșit negativ, iar apoi a fost internată la ATI.

Joi dimineața am sunat și am vorbit la telefon cu Dr. Moca, care s-a ocupat de ea, și m-a întrebat dacă nu a fost răcită, am zis nu, m-a întrebat dacă nu tușea, am zis nu, a insistat că nici în decembrie, am zis nu, de ce mă întrebați? Pentru că «Mama ta zice că a avut un început de gripă», și i-am zis că nu e adevărat și că vreau să vorbesc cu mama. Mi s-a spus că «nu se poate pentru că starea ei e critică și e intubată». Am venit la spital, din nou am sunat și am vorbit cu medicii ce să îi cumpăr și mi-au spus că «doar pampers și apă, că e intubată»…și i-am lăsat și telefon. Spre seară am sunat și eu și sora mea și ni s-a spus același lucru, «stare critică și să revenim cu telefon mâine la Dr.Moca».

Vineri dimineața am venit din nou la spital, același lucru, am sunat și am vorbit cu personalul medical, am cumpărat tot aceleași lucruri și mi s-a returnat telefonul pentru că „nu are voie”…spre seară, la fel, am sunat la spital și mi s-a spus același lucru: „stare critică”.

Sâmbăta dimineața am venit din nou la spital, tot așa mi s-a spus la telefon, „stare critică”, iar eu am cerut să o văd pe Mama Mea și am spus că sunt dispus să fac test PCR și să plătesc echipament de protecție ca să pot intra, chiar dacă nu era internată cu Covid și nici în zonă Covid în spital. Mi s-a spus tot că «nu se poate, vizitele sunt interzise»… dar ni s-a spus că a fost trecută pe mască, că părea o idee mai bine, dar s-a agravat și a trecut «înapoi la tub»”…

Duminica doar am sunat, tot așa ni s-a spus:  «Pe tub și stare critică».

Luni, 8 Martie, printr-o cunoștință, am primit poze cu ea din spital, unde era intubată, sedată și legată de pat, iar poziția era pe spate nu în semișezând, având în vedere că ea are probleme cardiace… am sunat și același lucru mi s-a spus, «stare critică». Am întrebat dacă nu se poate face nimic și de miercuri tot stare critică e?!

Dr.Moca mi-a spus că a făcut tot posibilul și încearcă doze mai mari… Eu am fost dimineața la spital și tot nu mi s-a permis să intru.

Marți dimineața am mers din nou, același lucru mi s-a spus, «stare critică, nu se pot pronunța dacă va fi mai bine sau nu». Din disperare caut, intru pe Google, pe Facebook și dau de nr de la birou al lui Raed Arafat. Am sunat pe acel număr și am vorbit cu o doamnă foarte amabilă care m-a transferat la COS, și vorbit cu o altă doamnă foarte amabilă care a sunat ea la spital, iar apoi m-a sunat să-mi spună că «Miercuri voi fi echipat și pot să o văd pe Mama, timp de 1 minut.» Asta era pe la ora 14:38… spre seară, am sunat la ATI să văd cum e Mama, și la ora 22:00 am vorbit cu medicul de gardă care mi-a spus că «da, a sunat de la București de la COS, și dacă pot veni acum seara să o văd pe Mama». Am zis sigur, într-o oră vin, plec din Tauț.

Așa a fost, la ora 00:04 am intrat în Spitalul Județean secția ATI, fără test covid, fără combinezon, doar cu mască și botoșei. Când am intrat, mama era ca în pozele pe care le aveam primite înainte, dar nu mai era legată, doar sedată, era foarte curată și schimbată si tot pe spate intubată…cu puls 80/42…și bătăile inimii 114…

Am început să vorbesc cu ea, era cu ochii închiși, i-am deschis  eu cu mâna și i-am zis să se facă bine,  să coopereze cu doctorii ca să poată veni acasă. A deschis ochii și i-au crescut bătăile inimii de la 114 la 117, a lăcrimat și a deschis gura ca și când ar vrea să spună ceva.

Am întrebat medicul de gardă ce șanse are, și de ce stă pe spate. Mi s-a spus că e la limită și să ne așteptăm la ce e mai rău, dar și că este în poziția corectă.

Și tot miercuri, după ce am văzut-o la miezul nopții, la ora 9 am resunat-o pe Dr. Moca, iar ea era tare ofticată că, vezi Doamne, de ce m-am plâns la București la COS că nu primesc informații despre Mama Mea, iar eu i-am spus că am făcut asta pentru că, după ce pleacă ea, medicii de gardă nu știu să-mi spună nimic, că nu se ocupă de ea. Seara la 8 m-a suna de la spital că a murit și să vin joi după certificat…

Vă rog frumos, uitați pozele, și-au bătut joc de Mama Mea, au mutilat-o, au legat-o și sedat-o de seara până dimineața, iar în loc de semișezând (cum au spus și cei de pe ambulanță când au așezat-o)  ea era pe spate, ca apa să ajungă la plămâni și la inimă… Cum a putut pleca pe picioare și a venit în sicriu? Cum a plecat la spital cu aproximativ 110 kg și, în cele câteva zile, a ajuns la  150-160 kg, încât am fost nevoiți să schimbăm 2 sicrie că nu am știut că e așa umflată și transfigurată?

Vă rog, îndrumați-mă, unde să fac sesizare și cum, pentru că vreau să plătească și să fie dați afară toți… nu e posibil să nu-i dai tratament pentru eliminarea apei și s-o intubezi direct. Apoi, nu vezi că nu merge tratamentul, de ce nu am fost consultați, noi familia, înainte de intubare, poate schimbam spitalul, ea nu era cu covid, o duceam la un spital în alt oraș sau, o  luam acasă dacă ni se spunea că mai are puțin de trăit. Nu ni s-a dat nicio altă variantă, iar dacă nu apelam la COS și nu îmi facilita să intru la ea să o vad, probabil o înregistra deces  covid.

O să merg la spital să cer dosarul medical al mamei, apoi la parchet să înregistrez cazul și voi apela și la o televiziune ca să știe toată lumea cum sunt tratați și omorâți oameni la ATI Spitalul Județean!

Vă mulțumesc mult că, datorită vouă,  am văzut-o pentru ultima dată pe Mama.” 

Acest mesaj însoțit de datele peronale și de fotografiile despre care spuneam a fost transmis inițial prin email și către COS (Centrul Operativ pentru Situații de Urgență), iar Narcis Păntălie a primit următorul răspuns:

„Ne pare sincer rău pentru pierderea dumneavoastră!

Pentru a putea primi informații privind cursul evenimentelor vă rugăm să vă adresați conducerii unității sanitare unde a fost internată mama dumneavoastră, direcției de sănătate publică județene și nu în ultimul rând colegiului medicilor.  Centrul Operativ pentru Situații de Urgență nu are posibilitatea să facă investigații. 

Mulțumim,

Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, Insp. Sup. Mariana Stanciu.”

Haideți să vedem întâi această schemă de tratament:

și haideți să citim și acest decont – ca să avem „răspunsul cinic” la întrebarea DE CE SE ADMINISTREAZĂ ATÂTEA MEDICAMENTE UNUI BOLNAV?… DE CE EXACT CELE MAI SCUMPE?…DE CE EXACT CELE DUPĂ CARE NIMENI NU A MAI TRĂIT?… DE CE MÂNCARE DELOC?… DE CE NICI MĂCAR APĂ?!…

UITE, DE ASTA:

CUM NAIBA SĂ COSTE O SPITALIZARE CARE TE UCIDE ÎN PROPORȚIE DE 98% PESTE 2000 DE LEI PE ZI?!

***

Managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, la întrebările noastre despre acest caz: 

„Bronhopneumonie severă non covid, direct din UPU ventilată non invaziv, a venit desaturată cu 25.000 de leucocite, a mers direct în ATI 1, insuficiență respiratorie acută.  Date comunicate de UPU și dr. Pop Adina Moldovan.”

„Din ATI: Insuficiență renală, diabetică și obeză. Fiul din Anglia s-a interesat doar telefonic până când a venit să o vadă.”

Merită urmărit până la capăt, așadar, acest caz pentru care s-a depus plângere penală direct pentru OMOR DIN CULPĂ… ocolind „anticamera COLEGIUL MEDICILOR”… toată lumea deja știe de ce.

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.