Perchezițiile care se derulează astăzi în Arad vizează directorul unei instituții publice (Szucs Mariana, coordonatoare a Centrului Social Cantina Municipala) și o firmă care vinde pe Facebook haine și parfumuri care nu par a fi „de firmă”. Directoarea este pusă sub urmărire pentru că ar fi folosit resursele logistice ale unității pentru a presta servicii în folosul societății administrate de o rudă.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, pun în executare 6 mandate de percheziție în județul Arad și 3 mandate de aducere în cadrul a două dosare penale. În prima cauză, se investighează infracțiuni de abuz în serviciu și delapidare, reținându-se că directorul unei structuri din cadrul unei instituții publice din Arad a folosit resursele logistice ale unității pentru a presta servicii în folosul societății administrate de o rudă.
În cea de-a doua cauză, se constată că o societate comercială cu sediul în Arad oferă spre comercializare, prin intermediul unui cont de Facebook, parfumuri și articole de îmbrăcăminte purtătoare de semne distincte ale mărcilor înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute”, au declarat surse din cadrul IGPR.
Conform surselor noastre, pe lista perchezițiilor domiciliare efectuate astăzi la Arad s-ar afla și firma MISDAR LUX a soților Szucs, respectiv Cantina Municipală, oamenii legii vizând infracțiuni de delapidare și abuz în serviciu din partea directoarei de la Cantina Municipală Arad.
COMUNICAT – Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 23.10.2024 organele de poliţie din cadrul IPJ Arad – SICE, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Arad, la sediul unei instituții publice, dar și la sediul și, respectiv, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, într-un dosar în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și favorizarea unei persoane
În fapt, s-a reţinut că în perioada 2019-2024, societatea comercială a câștigat mai multe licitații publice vizând asigurarea de servicii de catering, însă, în realitate, aceste servicii au fost prestate de către angajații unei instituții publice, iar nu de către societatea comercială contractantă. Facem precizarea că aceste activități nu sunt, în nicio situație, de natură a înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.
În cea de-a doua cauză, o societate comercială cu sediul în Arad a oferit spre comercializare, prin intermediul unui cont de Facebook, parfumuri și articole de îmbrăcăminte purtătoare de semne distincte ale mărcilor înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute
COMUNICAT – Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 21.06.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, faptă prev. de art. 102 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 84/1998 republicată.
S-a reţinut faptul că, o societate comecială cu sediul în judeţul Arad oferă spre comercializare, prin intermediul platformei de socializare Facebook, produse purtătoare de marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, susceptibile a fi contrafăcute. Miercuri, 23 octombrie 2024, lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la 3 locaţii diferite, în judeţul Arad, fiind astfel descoperite 134 de produse purtătoare de marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 40.000 lei. Aceste percheziţii fac parte din operaţiunea „Jupiter”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
3 comentarii. Leave new
Și prietenii săi…
e mai complicat ca-n filmul Cloud Atlas