Post-Educația organizează între 7-9 decembrie 2023 la Laboratorul Speculativ DM (strada Gheorghe Lazăr, 11) un „weekend al educației prin artă” care vizează tot ce au făcut până acum ci anume : expoziții, ateliere despre artă, educație, tehnologie și ecologie.
Proiectul Post-Educația|Pedagogii ale crizei demarat de asociația Doar Mâine ajunge la capăt după doi ani plini de activități, evenimente, ateliere, expoziții și conferințe multidisciplinare.
Acest proiect a apărut în urma unei nevoi care e din ce în ce mai simțită în învățământ și propune tot felul de metode alternative. Pornind de la premiza că totul se schimbă a pornit și inițiativa Post-Educația de a prezenta noi metode de pedagogii prin care copiii pot învăța.
Weekend-ul educației prin artă este evenimentul final al proiectului Post-Educația. Pedagogii ale crizei 2023 În perioada 7-9 decembrie, vom organiza un atelier cu artista Diana Serghiuță, vom vernisa o expoziție cu rezultatele proiectului, ale atelierelor desfășurate pe parcursul anului, o prezentare a experiențelor participantelor Ileana Aciocârlănoaei și Alexandra Irimia în programul Youth Exchange al Festivalului Ars Electronica de la Linz, Austria. De asemenea, vom avea o discuție cu Vincent Adali și Leonard Pabisch din cadrul programului Create Your World de la Ars Electronica, despre filmul lor Die blaue Stunde.
Ca parte a stației Orizonturile cunoașterii din cadrul programului TM2023, vom avea ca invitați în cadrul expoziției partenerii noștri Foc și Pară (Indecis) și Minitremu din Timișoara care vor expune o serie de rezultate ale proiectelor În afara școlii și Culture Quest desfășurate anul acesta.- Post-Educația
Sursă: Post-Educația
Programul evenimentului:
•În 07.12.2023, între orele 15.00-17.00 va avea loc Artist talk & workshop „Die blaue Stunde” & „Ambivalence-glued” cu Vincent Adali și Leonard Pabisch la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.
•Între 07-08.12.2023 – Atelier Criza din/de lângă mine cu Diana Serghiuță la Atelierele UAP din Parcul Pădurice (str. Miron Costin nr. 2C, Arad).
•În 08.12.2023, ora 18.00 va avea loc Vernisajul expoziției Weekend-ul educației prin artă la Spațiul Laborator Speculativ DM (str. Gheorghe Lazăr nr. 11, Arad)
• Între 09-22.12.2023 – Vizite ghidate în cadrul expoziției Weekend-ul educației prin artă.
Post-Educația. Pedagogii ale crizei și-a propus să dezvolte un ecosistem cultural care să susțină educația în abordarea crizelor actuale (climatice, energetice, politice, epidemiologice etc.) și în crearea de strategii pentru un viitor sustenabil, prin valorificarea rolului critic și emancipativ al artei și cel inovativ al noilor tehnologii.
În cadrul proiectului am organiza o serie de evenimente deschise publicului larg printre care: conferința Post-educația în care am invitat teoreticieni ai artei, filosofi, pedagogi etc., expoziții realizate de studenți și elevi din Arad, Timișoara și București, ateliere de idei organizate în aer liber, mai multe sesiuni de mediere culturală la Complexul Muzeal Arad și ateliere pedagogice pilot cu artiști din țară și străinătate.
În afara scolii constă într-o serie de evenimente care se concentrează pe dezvoltarea de proiecte colaborative menite să creeze puncte de intersecție între pedagogie și artă, și în special între artiști, studenți, educatori și persoane interesate de alternative educaționale.
Prin aceste întâlniri se pot dezvolta noi instrumente de învățare prin care arta contemporană poate contribui la domeniul educației sub forma unor experiențe de dezvoltare estetică și colectivă, prin care copiii și tinerii pot intra în contact cu procese artistice care generează dialog și reflecție și ajutați-i să-și dezvolte propria viziune asupra vieții. Este o pedagogie care continuă tradiția educatorilor constructiviști, unde învățarea bazată pe experiența directă este obiectivul principal, iar arta și gândirea critică pot fi învățate cel mai bine prin întâlniri informale cu artiști contemporani.
Culture Quest reprezintă un ansamblu de evenimente care au ca scop popularizarea științei prin mijloace artistice și metodologii pedagogice alternative, derulate în colaborare cu artiste/artiști/artistx și instituții dedicate cercetării științifice din Timișoara. Seria de evenimente Culture Quest mută focusul de pe tehnologie pe cercetarea științifică prin acțiuni hibride între știință, artă și tehnologie cu conținut educativ, în care laboratorul de cercetare devine un spațiu de transfer de cunoștințe științifice și artistice.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Sâmbătă 29 si duminică 30 martie, pe traseul de macadam – La Helesteu – Argeș a avut loc concursul de selecție organizat de Campionul Național de Raliuri Vali Porcișteanu. Față…
În perioada 28-30 martie 2025, la Sibiu, s-a desfășurat etapa a III-a a Campionatului României la baschet în fotoliu rulant, unde echipa CST Arad a reușit o performanță remarcabilă, câștigând…
LIGA 3, seria 9 | Rezultatele etapei a 2-a Play-off CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Progresul Pecica 2-1 Ciobanu 51, Jichici 89 – Kyrychenko 15 Politehnica Timișoara – Minerul…
O nouă poveste frumoasă se adaugă istoriei de 100 de ani a Federației Române de Șah. Campionatul European Individual de Șah 2025, găzduit în premieră de România, cu aproape 400…
Preliminariile Campionatul Mondial 2026, etapa 1: ROMÂNIA – BOSNIA și HERȚEGOVINA: 0-1 (0-1) 21.03.2025, ora: 21,45, stadion: „Arena Națională”, temperatura: 7°C, spectatori: 50.000. Au marcat: 14 Gigovic. România (selecționer Mircea…
Administrează consimțământul
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.