sâmbătă, august 13, 2022

DAVID – un SCURTMETRAJ despre SCURTCIRCUITELE din viața noastră… a tuturor: un proiect „Ruben Stoia și prietenii săi”

 

Antrenorul de box și activistul social din  Ruben Stoia s-au unit într-un proiect eminamente privat: un scurtmetraj (inspirat, desigur, din VIAȚA REALĂ), „motivațional” pe stil contemporan dar și perceptibil ca o „poveste clasică”, despre (ce-i mai actual decât asta?) „scurtcircuitele” din viața noastră… a tuturor, intitulat DAVID și având ca subtitlu „LUPTA SE DĂ CU VIAȚA, PRINCIPIILE, DESTINUL”.

Sprijinit financiar, artistic și logistic de prieteni și colaboratori de-ai săi, coparticipativi în ultimii ani, sportivul Radu Salac, cântărețul hip-hop Marin „Zeze” Timiș, boxeurul profesionist în activitate, Flavius Biea, actorul Adrian Lepădat, dar și deputatul Dorel Căprar („nu ca politician… proiectele mele nu au avut niciodată legătură cu politica… ci ca vechi și fidel prieten” – după cum insistă Ruben să clarifice), deocamdată, având bugetul… în curs de rezolvare, filmul este programat să apară până la sfârșitul acestui an și, suntem convinși de pe acum și ne dorim asta, va fi un succes pe piață.

Iată-i rezumatul, așa cum ni l-a trimis autorul proiectului:

Doi adolescenți ce provin din familii diferite din punct de vedere al poziției sociale și  al situației financiare se împrietenesc și devin cei mai buni prieteni, Boxul fiind numitorul comun ce îi unește pe amândoi. Cei doi duc o luptă cu ei înșiși și, în paralel, cu societatea și familiile fiecăruia, unul având parte de toate condițiile financiare pentru a avea o viață bună, lipsindu-i în schimb afecțiunea și atenția din partea familiei, iar celălalt, în ciuda lipsurilor materiale, cu o situație financiară șubredă, are parte de multa iubire și afecțiune din partea mamei, tatăl lipsind total din viața lui.

Cei doi cunosc un personaj dubios în sala de sport unde se antrenează, acesta din urmă începe imediat să îi manipuleze și să se folosească de ei pentru a-și atinge anumite scopuri. Astfel, cei doi copii încep a intra în tot felul de situații, ce devin treptat din ce în ce mai periculoase pentru ei. În final, cei doi se trezesc într-o situație fără scăpare, care îi forțează să facă niște alegeri ce le va afecta pentru totdeauna viitorul propriu cât și  familiile lor.

„Filmul va avea ca principal scop expunerea problemelor în care adolescenții talentați sunt atrași ca un magnet în societatea din zilele noastre, cât și ușurința cu care aceștia ajung în a-și afecta viitorul personal, din toate punctele de vedere. Filmul va atinge mai multe laturi ale acestor probleme, de la paralela dintre cele două familii de nivel social diferit la adevăratele lupte personale cu care se confruntă adolescenții încă de la o vârstă fragedă, sau ușurința cu care se calcă peste principii valoroase ale vieții.

Acest film are scopul de a inspira tinerii sportivi și de a-i educa spre a-și alege direcția bună în viața, dar este dedicat și adulților care au devenit sau vor deveni părinți, spre a le oferi o perspectivă diferită față de adevăratele probleme din interiorul unei familii.

E povestea unor tineri, e povestea noastră, a tuturor…” povestește Ruben Stoia.

Ultimele Știri

Related news