Poliția Locală Arad a amendat GHIOCELUL DE ARGINT! De ce? Pentru că poate… [FOTO / VIDEO]

 

Scandal azi, la amiază, după ce Poliția Locală Arad a aplicat aproape 20 de amenzi, păgubindu-i de peste 10.000 de lei, în total, pe şoferii care care au parcat, în noaptea de 30 / 31 martie… pe locul indicat de funcționarii RECONS. Conducătorii autobuzelor, microbuzelor și mașinilor mici au transportat copiii (peste 800) care participă la Festivalul Internațional de Muzică și Dans „Ghiocelul de argint” organizat de Palatul Copiilor, sub sponsorizarea celor două universități arădene. Ei s-au trezit cu procese verbale de contravenție pentru parcare ilegală şi – veţi deduce singuri dacă pe bună dreptate sau nu – s-au arătat deosebit de revoltați din cauza acestui fapt…

Să înțelegem că așa sunt primiți artiștii la Arad?! Cum să amendezi un grup de șoferi care a respectat INDICAŢIILE RESPONSABILILOR CU PARCAREA de a parca exact în locul indicat?! Domnii polițiști locali nici măcar nu au vrut să stea de vorbă cu noi… să ne lase să îi explicăm situația! Suntem deoseit de indignați de ce ni s-a întâmplat – și să știți că vom duce mai departe acest mesaj urât al admistrației locale arădene” – și-au vărsat năduful în fața presei cei amendați, în opinia lor absolut aiurea.

Viorica Graur, șefa Poliției Locale Arad e declarat raportat la acest conflict că „azi-dimineață, la ora 9.15, i-am înștiințat pe șoferii vehiculelor să se mute cu mașinile în parcarea Patinoarului, pentru că  spațiul e rezervat manifestărilor prilejuite de Ziua Jandarmeriei Române din Piața Avram Iancu. Inspectoratul Județean de Jandarmi deține Aviz de ocupare a domeniului public pentru data de 31 martie. Inclusiv consilierul județean Ionel Bulbuc s-a deplasat personal pentru a le aduce la cunoștință acest fapt. Câțiva  dintre șoferi s-au conformat, dar cei mai mulți, nu – așa că asupra lor s-au aplicat sancțiunile contravenționale prevăzute de Codul Rutier.”

Ia să analizăm puțin juridico-filosofic situația – pe matricea maieutică:

De ce i-a amendat, deci, Poliția Locală Arad pe șoferii micilor dansatori care au parcat… pe locurile rezervate pentru exact asemenea scopuri – pentru că foarte bine puteau să nu îi amendeze?… În opinia noastră – pentru că poate! Pentru că poate veneau jandarmii și nu găseau locuri de parcare (apropo… n-a fost cazul: jandarmii au sărbătorit „la ei acasă”, în unitatea de la Vladimirescu)…
Pentru că poate din punct de vedere adminstrativ.

De ce nu a amendat Poliţia Locală societatea RECONS – care le-a indicat (în mod greșit, intenționat să compromită Poliția Locală, din prostie – din trei, una…) șoferilor celor 20 de mașini locul de parcare? Pentru că nu poate.
Sau poate și asta?

Șoferii au declarat că vor contesta amenzile în justiție.

 

Loading

Facebook Comments Box

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy