JANDARMERIA pe înţelesul COPIILOR. Un CLIP şi 90 de FOTOGRAFII despre siguranţa publică, sirene, uniforme, arme, infractori şi inocenţă

 

S-a potrivit să fie de Ziua Poetului manifestația prilejuită de Ziua Jandarmeriei la unitatea militară din comuna Vladimirescu în care-și are baza – și ai zice că „ce legătură se poate găsi între un poet pacifist, rebel, revoluționar, și o instituție războincă, disciplinată și conservatoare? – antiteză pură”.

Uite legătura: COPIII – ai 90 de poze și un clip de 1 minut ca dovezi atașate.

Jandarmeria reprezintă arma imediată a omului de rând în fața agresiunii imediate a infractorului de rând. E prima instituție care te ajută atunci când o situație dură te-a prins ca victimă – și e prima care te reține în caz că tu ești infractorul.
E siguranța ta că nu te sfâșie strada – cu monștrii ei cu tot.
Asta au încercat să le demonstreze „oamenii în bleu”, pe cât se poate de veridic, chiar dacă teatral (numai ce a fost Ziua Teatrului – încă o coincindență frumoasă) celor vreo 200 de copii care au înconjurat platoul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad în cadrul – a patra potrivire – Săptămânii „Școala Altfel”.

Au reușit. Au reușit și să-i facă pe câțiva micuți să plângă la auzul împușcăturilor… pentru că pe îngeri îi sperie până și propria apărare (cum ar zice poetul) așa cum pe războinici îi sperie inocența – și au reușit să le arate cât de greu, de dur și de periculos e să aperi copiii.

Că până la urmă, despre nimic nu e vorba în poezie, jandarmerie, teatru sau altceva decât despre copii…

 

Articol asociat:

Jandarmeria Română împlinește 167 ani. Vezi manifestările prilejuite de ZIUA ANIVERSARĂ la Arad

Facebook Comments Box

1 Comentariu

  1. Foarte frumos articol….nu cred ca am mai vazut undeva o astfel de caracterizare…. indiferent de institutie… inca o data frumos scris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy