vineri, decembrie 2, 2022

PSEUDOSPITALUL de PSEUDOCOVID al lui Bîlcea din Arad vs. un SPITAL-SUPORT construit de românii din Newcastle cu ACEIAȘI BANI: ZERO la INFINIT – dar vorba Roboțelului ESCU: „O SĂ FIE BINE!” [FOTO / VIDEO]

 

Construcția Spitalului de campanie de la EXPO Arad cu destinație COVID-19 a fost controversată încă din fașă, de la stadiul de… ideea lui Florin Deznan și încolțirea ei în mintea lui Bîlcea. Până să apară public intenția de a se construi o asemenea unitate medicală cu caracter temporar, au fost lupte de culise doar pe idee – între cei care au avut ideea, oameni din mediul privat, și cei care și-au însușit ideea în scopul de a profita politic, administrația județului.
Cum s-a încheiat această „luptă între ei” nici nu mai contează. Din prima zi de când și-au asumat construirea spitalului și au bombardat mediul online cu imagini cu ei înșiși,  făcându-se că lucrează într-o hală cu trei pavilioane și o curte ridicate… de când lumea, au început să apară multe critici din partea cetățenilor, potențiali beneficiari (sperăm să nu!) ai locației. Aceste critici au fost interpretate exclusiv în cheie de rea-intenție și au fost ignorate de toți cei implicați.
O țin pe-a lor cu „AM PREDAT SPITALUL MEDICILOR” – în fapt nefăcând altceva decât că AU SEMNAT NIȘTE HÂRTII prin care au acceptat DONAȚIA Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, prin
 ISU Arad PATURILE și cazarmamentul pe care le-ați tot văzut fotografiate (niște paturi pentru SPITALE-CORTURI  DE CAMPANIE – nicidecum DE SPITAL), au pus LINOLEUM LA EXPO de 200.000 de euro și de restul au cumpărat noptiere second hand.
Noi aproape că nu ne-am amestecat în controversa asta – limitându-ne la a intitula ironic comunicatele lor de presă… iar asta pentru că, personal, NU CREDEM CĂ VA IEȘI NIMIC DIN ACEL PSEUDOSPITAL de PSEUDOCOVID în afară de o nouă SIFONARE POLITICĂ de bani publici nebăgată în seamă de DNA și pe care alegătorii o vor uita până la următoarele alegeri… sau, în cel mai pesimist scenariu, UN AZIL DE OAMENI AI STRĂZII. 

În schimb, au comentat cititorii noștri – mai informați decât noi și autoritățile noastre la un loc!

Unul dintre cititorii noștri, pe care l-am descoperit cu acest prilej, a fost indignat de atitudinea celor implicați, de frecvența cu care apar în spațiul public să se laude cu această realizare, considerând că aceste laude sunt nejustificate corelându-le cu imaginile care transmit o bătaie de joc la adresa tuturor. Acest tip de imagini:

 

„Bîlcea încearcă să ne convingă că ACESTA ESTE UN SPITAL și se laudă că „este predat medicilor”! este materialul care l-a făcut să izbucnească pe cititorul nostru și să lase public următorul mesaj:

„Nu am postat niciodată vreun comentariu aici, astăzi însă, când am văzut rușinea asta de propagandă și lejeritatea cu care suntem mințiți și furați până și acum în vremuri greu încercate, asta ca să folosim un termen relativ relaxat, nu mă pot abține să nu strig „rușine” . Se fac 22 de zile de când muncesc la ceva asemănător, o hală pusă la dispoziție de un agent economic privat, transformată în spital, Newcastle (UK). Întregul proiect desfășurat în exclusivitate cu muncitori români și polonezi. Dacă redacția îmi pune la dispoziție o adresă de email, aș putea atașa un filmuleț, făcut de mâna unui neprofesionist, în speță subsemnatul, asta pentru a oferi un termen de comparație între tot ce înseamnă conștiința, responsabilitatea și hotărârea. Am văzut sumele care s-au alocat la Arad și încă o dată strig „rușine”!”

Și a revenit cu următoarele informații și imagini care nu mai au nevoie de comentarii suplimentare. Putem doar să-i mulțumim pentru intervenție și să-i fim recunoscători că este unul dintre românii de care România poate fi mândră.

„Așa cum am promis printr-un comentariu la un articol al publicației dumneavoastră cu privire la Spitalul Covid de campanie de la EXPO Arad, prin care autoritățile încearcă să ne convingă de faptul că acea construcție de la EXPO este un spital, și din care am înțeles că au fost alocați de către  Consiliul Județean Arad 4.907.000 lei ( 1.013.591,67  euro) pentru amenajare, revin cu câteva instantanee și o mică legendă legate de un proiect asemănător, desfășurat într-o țară civilizată, unde cei care au pus umărul, fizic, intelectual, moral, nu apar în presă și la posturi de televiziune și nici nu vor medalii. Sunt Oameni care înțeleg gravitatea situației și cadrează în normalitate orele petrecute peste program, consumul fizic și psihic, iar singura răsplată e satisfacția lucrului bine făcut și sentimentul că, datorită implicării lor, cineva, undeva va putea zâmbi și se va bucura de viață și mâine.
 
Suprafața pe care s-a desfășurat proiectul din UK este de 6.614 mp și a costat 1.860.000 lire sterline, sumă la care se adaugă costurile alocate unei firme curățenie, costuri pe care încă nu am reușit să le obținem. Patronul firmei de curățenie este tot un român, iar muncitorii ca și cei care au contribuit la acest proiect, sunt tot români.
 
Îmi doresc să vă parvină aceste detalii pentru că toți arădenii să aibă un termen de comparație pentru ceea s-a construit, din banii lor, aproape la aceeași valoare, la Arad. Spitalul de campanie la construcția căruia am lucrat noi, muncitori români, a fost construit pe o suprafață de 6.614 mp și totalul investiției a fost 1.860.000 lire sterline dar pe o suprafață mult mai mare, cu următoarele detalii:
-24 pavilioane a câte 17 respectiv 24 paturi structurate așa cum le vedeți în foto / video atașate
-550 paturi în total (330 ICU intensive și 220 Ward salon)
– la fiecare 2 pavilioane sunt instalate 5 cabine de duș exclusiv pentru pacienți (tip container)
– la fiecare 2 pavilioane sunt instalate 6 toalete ( tip container  –  3 ladies, 3 gents)
– 1.244 mp au fost alocați pentru birouri și diverse dependințe pentru depozitare medicamente, echipament etc.
 
Acest spital de campanie, construit de noi, poate fi dat în folosință peste 9 zile, însă zona în care este situat are deocamdată 3100 paturi de spital disponibile în spitalele clasice, asta în plus față de rata bolnavilor. Această unitate de campanie s-a făcut preventiv, probabil nu va funcționa niciodată.
 
Am decis să vă transmit aceste informații și imagini pentru un articol care poate nu va schimba nimic însă nu putem rămâne nici indiferenți la tot ceea ce se întâmplă în România.
 
Cu respect,
Dan Botaș”
 
…iar cu prilejul vizitei de joi, 23 aprilie, a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de la Arad, „Spitalul  complet utilat” de la EXPO a putut arăta MAXIM AȘA: 
 
…și arată așa, pentru că nu i-a dus capul să organizeze paturile sub formă de „U”, să lase un culoar pe mijlocul sălii unde să amenajeze niște cabine din termopan, pe toată lungimea halei, în care să stea cadrele medicale, astfel încât să aibă vizibilitate spre toți pacienții, pe toate laturile… și, pacienții care vor fi internați acolo să aibă minimul de intimitate respectat prin niște paravane mobile, ușor de dezinfectat. Și, chiar dacă „experții” au spus că nu sunt obligatorii separatoarele și că spațiul e organizat „frumos” (NU UTIL!), am avea curiozitatea să ne explice, după această poză, cum vor sta femei și bărbați, de toate vârstele, poate și adolescenți, la comun, fără să se simtă stânjeniți unii de alții.
UNDE SUNT PRIZELE?!
Și, pentru cei care încă mai susțin că acest spațiu este în regulă și că doar rău-intenționații bagă mereu de vină la orice ar face această administrație, le spunem doar că NU ne dorim să ajungă nimeni, niciodată, acolo.
Chiar dacă această locație nu va fi folosită vreodată, și sperăm din tot sufletul să nu se ajungă la vreo tăiere oficială de panglici, tot este cutremurător gândul că „asta este tot ce se poate face pentru cetățeni” într-o țară normală.
***
 Iar ca să existe o COTĂ REZONABILĂ, dacă nu și AMUZANTĂ a acestei total INEGALE COMPETIȚII între arădenii din Arad și arădenii din Newcastle – iată-l pe ESCU – ROBOTUL RUSESC!
 …aici având ceva la mijlocul distanței din ce trebuie (la Newcastle) și ce nu trebuie (la Arad): lansarea mult-mai-modestului și cu mult mai puțini bani (apropo – roboțelul Escu este de producție rusească, iar acum vreun an și jumătate, când a apărut în România a reprezentat un cadou din partea statului de la Est și a venit „la pachet” cu Nicu și Elena) proiect de ieri, de la București – un SPITAL SUPORT nu ca în UK… dar măcar decent – dacă nu chiar amuzant și provocator la inspirații de natură poetică: CE-AR FI SĂ-L PUNEM PE ESCU ÎN LOCUL LUI BÎLCEA, pe toate funcțiile pe care le ocupă? ar fi una dintre ele…

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Oameni buni, invartim subiectul asta in presa online si pe facebook degeaba de o gramada de timp. Cu ce rezultat? Cainii latra, caravana trece. E limpede pana si pentru cel mai simplu cetatean (exceptie armata disciplinata de partid) ca toata mascarada asta este doar o simpla sifonare de bani. De multi bani. Comparatia cu ce se face in alte parti devine chiar ridicola. E ca si cum ai compara Karlovy Vary cu Moneasa!
    Degeaba ne agitam noi daca nu se agita cine trebuie…

Comentariile sunt închise.