vineri, decembrie 2, 2022

Bîlcea încearcă să ne convingă că ACESTA ESTE UN SPITAL și se laudă că „azi este predat medicilor”!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Spitalul de campanie de la Expo este predat azi medicilor!

Aradul a amenajat într-o săptămână spațiul necesar pentru spitalul de campanie destinat bolnavilor de Coronavirus. Construcția va fi preluată astăzi de Spitalul Județean, care se va ocupa de dotarea cu tehnică medicală și personal și va decide momentul în care vor fi aduși pacienți.

„Într-o primă fază vom avea 240 de paturi, în două pavilioane ale Expo. În aceste spaţii a fost montat linoleum pe o suprafaţă de 3650 metri pătrați. Între cele două pavilioane este o zonă de supraveghere, un depozit de medicamente şi un tunel de decontaminare. La intrarea în pavilioane au fost instalate 10 containere pentru vestiare, 8 containere pentru duşuri, 4 containere pentru toalete (cu 5 wc-uri fiecare) şi instalaţiile necesare. Toate acestea asigură culoare de intrare şi ieşire, spaţii necesare pentru personalul medical ce va lucra în spitalul de campanie şi care trebuie să beneficieze de condiţii optime, siguranţă şi protecţie. Partea de construcție a costat aproximativ 200.000 de euro. Coordonarea acestui proiect este o responsabilitate pentru mine, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au pus umărul pentru această reuşită a Aradului. Sunt bucuros că societatea civilă a reacţionat şi a venit alături de autorităţi, pentru că în astfel de momente se vede solidaritatea arădenilor. Spitalul este un proiect al comunităţii, pentru viaţă, pentru sănătate. Arată că avem puterea şi energia să depăşim orice provocare, împreună, prin muncă şi implicare. Le mulţumesc celor care au proiectat spitalul de campanie, muncitorilor care au început să lucreze joi şi au terminat într-o săptămână, am fost alături de ei zilnic şi ştiu că au muncit ca şi pentru ei, pentru familiile lor. Doresc succes echipei medicale conduse de Cătălin Hreniuc și Gheorghe Domșa, vom fi alături de ei și le vom acorda suportul de care au nevoie. Astăzi Aradul a fost dat exemplu de domnul Raed Arafat pentru acest proiect, suntem prima administrație locală care a amenajat un spital de campanie”, a declarat Sergiu Bîlcea, coordonatorul proiectului.

Biroul de presă al Consiliul Județean Arad

Articol asociat:

O să avem EXPO-SPITAL „în câteva zile”… Deocamdată avem EXPO-Domșa, EXPO-Cionca și EXPO-Bîlcea, care au alocat „4.907.000 lei pentru amenajarea spitalului de campanie de 250 de paturi” la ideea unui om de afaceri

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

4 COMENTARII

  1. Oare va verifica vreodata cineva, dar nu superficial, cati bani s-au sifonat aici? Ca nu e vorba nici vorba de sume mici!

  2. Nu poate fi vorba de un spital, nici măcar de campanie. E o scorneală hei-rup-istă, ca care pot fi aburiți fraierii. Nici măcar pentru o noapte n-are condiții de staționare (fără toalete, fără intimitate, fără frigider, fără cuier de haine, cu capul la picioarele vecinului și invers). Ca să nu mai zic de faptul că lipsesc condițiile unei asistențe medicale minime (stativ de perfuzii, noptieră la cap, scaun pentru aparținători, etc.) Fușereală de imagine, asta-i tot!

  3. Nu am postat niciodata vreun comentariu aici,astazi insa cand am vazut rusinea asta de propaganda si lejeritatea cu care suntem mintiti si furati pana si acum in vremuri greu incercate,asta ca sa folosim un termen relativ relaxat, nu ma pot abtine sa nu strig „rusine” . Maine se fac 22 de zile de cand muncesc la ceva asemanator, o hala pusa la dispozitie de un agent economic privat, transformata in spital, Newcastle (UK). Intregul proiect desfasurat in exclusivitate cu muncitori romani si polonezi. Daca redactia i mi pune la dispozitie o adresa de mail as putea atasa un filmulet, facut de mana unui neprofesionist, in speta subsemnatul, asta pentru a oferi un termen de comparatie intre tot ce inseamna constiinta, responsabilitate si Hot. Am vazut sumele care s au alocat si inca odata strig „rusine”!

Comentariile sunt închise.