sâmbătă, aprilie 1, 2023

10 ani de LIONS CLUB ARAD 2007 – sărbătoriți în luna octombrie prin acțiuni caritabile

 

Pentru Lions Club Arad 2007, luna octombrie înseamnă luna în care își sărbătorește ziua de naștere. În urmă cu 10 ani, un grup de femei entuziaste s-au hotărât să-și unească forțele și să făcă ceva pentru comunitatea arădeană, în special pentru cei mai puțin norocoși dintre noi.
Și pentru că anul acesta Lions Club Arad 2007 împlinește 10 ani, luna octombrie se dovedește a fi una foarte încărcată de evenimente.
Debutul a fost făcut luni, 2 octombrie, când membre ale clubului au vizitat Căminul de bătrâni de pe Calea Bodrogului, unde împreună cu tineri elevi de la UCECOM au tuns și coafat locatarii căminului. Apoi s-au bucurat împreună de gustările pregătite de către membrele clubului.
În 4 octombrie, alte membre ale clubului au fost la Școala „Sabin Drăgoi” din Petriș unde au dus echipament sportive ( treninguri și pantofi sport) pentru 15 copii nevoiași. Această acțiune este o continuare a celor din anii trecuți, singura diferență fiind aceea că. De această dată, s-a optat pentru haine și incălțăminte în loc de rechizite școlare.
Tot la această școală, clubul a donat patru table magnetice, venind astfel în întîmpinarea nevoilor școlii, fiind în același timp și o continuare a proiectelor „Școli la sate”.
Următorul eveniment va fi joi, 12 octombrie 2017, când va avea loc, la Hotel Crișana, Cina-dialog în întuneric, unde invitații vor experimenta câteva clipe din viața unui nevăzător. Acest eveniment este la a –IV-a ediție și sărbătorește „Ziua internațională a bastonului alb” care este programată în fiecare an în data de 15 octombrie. Fondurile strânse cu această ocazie se vor utiliza pentru finanțarea proiectelor eligibile ale Asociației Nevăzătorilor din Arad.
Vineri 13 octombrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, va avea loc spectacolul „Cioburi de lumină”, spectacol organizat de către Asociația Nevăzătorilor din Arad cu sprijinul Lions Club Arad, Lions Club Arad 2007, Centrul Cultural al Municipiului Arad, Ofensiva tinerilor și Organizația tinerilor cu initțativă Arad.
În 28 octombrie va avea loc la Sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, „Balul pălăriilor”, bal aniversar și care are ca scop strângerea de fonduri pentru finanțarea proiectelor în domeniul educației și sănătății.

În 2017, Asociația Lions Clubs Internațional este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri si a servit peste 112.000.000 de oameni de pretutindeni. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați in nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.
Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.
Pentru membrii Lions „NOI SERVIM” este mai mult decat un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

Aici – Articole asociate

Ultimele Știri

Related news