joi, decembrie 8, 2022

12 motive ca să ieși duminica la o degustare de cafea

 

O degustare de cafea în Arad e genul de eveniment la care trebuie să participi. Neapărat. Așa că am dat cu tifla frigului și vântului tăios, și-am fost prezent la dezvăluirea ultimei creații a lui Vincenzo Zinni, 12, un blend de doisprezece cafele arabica. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă deosebită, la Paganotto Cafe. A fost o manifestare tipic italiană, cu oaspeți de seamă, oameni care se pricep, într-adevăr, la cafea. Bineînțeles, a fost prezent și Corrado Paganotto, omul din spatele acestei afaceri, mentorul lui Vincenzo Zinni și, sincer, unul dintre cei mai cool oameni pe care i-am cunoscut în ultimul timp.

Trebuie să recunosc faptul că, după ce i-am văzut pe vrăjitori în acțiune, mi-am dat seama cât de puțin cunoșteam despre cafea. Cu atât mai puțin, despre degustări. De exemplu, la o degustare e bine să vii destul de discret parfumat, să nu consumi alimente foarte aromate cu puțin timp înainte, tutun sau alcool. Totul ține de puritatea gustului, de felul în care este preinfuzată cafeaua, de temperatura la care este făurit magistralul espresso. Totul e important, iar rzultatul e peste orice așteptări.

I-am pus câteva întrebări lui Vincenzo, iar el a avut amabilitatea să îmi răspundă.

B:  Paganotto Caffe în România, când și de ce?

V : Paganotto Caffe ia naștere în Verona în anul 1990 ca și o intreprindere mijlocie, care a ales să folosească propriile amestecuri de cafea, pregătite după rețetele proprii cu monorigini de cea mai bună calitate și un sistem de prăjire lent care pătrunde până în inima bobului de cafea. Caffetteria Zinni cu Paganotto Caffe a păstrat calitatea și gustul adevăratei cafele espresso italiene. Rezultatul acestei colaborări a fost unul fantastic și de durată.

B: Care sunt amestecurile de cafea?

V: Avem trei calități de cafea: Cafe Paganotto Lirica, o combinație de cafea arabica(60%) și robusta( 40%), Classica (80% arabica 20% robusta), Sinfonica (100% arabica).

B: Ce înseamnă 12?

V :12 înseamnă un amestec de cafea studiat de-a lungul anilor, un amestec de cafea delicat, cu retrogusturi de pere coapte, flori de munte, ciocolată fondente, condimente orientale. În 12 se întâlnesc 12 tipuri de cafele arabica, arabica spălate, semispălate și naturale. O explozie de gusturi, parfumuri și arome.

A fost o degustare minunată, nu doar datorită calității cafelei și ambientului ofertant. Ci, în primul rând, datorită oamenilor din spatele brandului, făuritorii de cafea.

Ultimele Știri

Related news