39 de şcoli din judeţ vor beneficia de finanţare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Glad Varga: „39 de şcoli din judeţ vor beneficia de finanţare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar”

Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că 39 de unităţi şcolare din judeţul Arad vor beneficia de finanţare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Proiectele depuse de acestea au fost selectate şi aprobate spre finanţare, valoarea medie/grant fiind de 138.000 euro + TVA.

Dintre acestea:

-29 proiecte se derulează în mediul rural;

-10 proiecte se derulează în mediul urban;

-28 de proiecte sunt în „zona fără marginalizare”;

-8 proiecte sunt în „zonă cu marginalizare la medie”/„zonă dezavantajată”;

– 3 proiecte sunt în „zonă cu marginalizare peste medie şi severă”/„zonă marginalizată”;

-12 proiecte beneficiază de granturi mici;

-15 proiecte beneficiază de granturi medii,

-12 proiecte beneficiază de granturi mari.

„Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar este un program de sprijinire a participării la educație, care se adresează elevilor aflaţi în risc de abandon, în special elevi aparţinând grupurilor vulnerabile, elevi aparţinând minorităţii rome, elevi din mediul rural și urban mic, elevi cu dizabilităţi sau cerințe educaționale speciale (CES), elevi din comunităţi dezavantajate economic, copii în risc de excluziune socială pe fondul sărăciei, lipsa locuinței, familie monoparentală, familii dezorganizate, elevi expuși altor riscuri sociale. Valoarea totală a granturilor finanțate în această etapă este de peste 191 milioane euro + TVA”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

__________

Notă: titlul și intertitlurile sunt singurele intervenții ale redacției în comunicatul de presă al instituției publice care l-a remis; acest tip de comunicate se publică selectiv, integral și gratuit.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy