ȘTIRI

6.480 de petarde au confiscat polițiștii numai într-o joi, pe „Pădurii”!

 

[BULETIN DE PRESĂ]

Au comercializat petarde, fără drept

În baza planului de acțiune „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă, cu aplicabilitate la nivel national, polițiștii au desfășurat mai multe activități pe raza municipiului și județului.

Astfel, în fața unui supermarket de pe strada Pădurii, au fost depistate două tinere, de 20 și 21 de ani, din Arad, în timp ce dețineau și ofereau spre comercializare dintr-un autoturism 6.480 petarde de diferite mărimi.

Întreaga cantitate de petarde a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu materii pirotehnice, conform Legii 126/1995, R.

Aceste acțiuni vor continua în perioada sărbătorilor de iarnă, atât în municipiu câr și în județ.

***

Nu a respectat regimul armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Secției nr. 2 Rurală Arad cercetează un tânăr pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat în flagrant un tânăr de 27 de ani, din Arad, care deținea fără drept o armă de tir sportiv, calibrul 4,5 și muniția aferentă -270 alice-, pe care urma să le expedieze printr-un serviciu de curierat unei persoane de pe raza județului Brașov, în urma unei înțelegeri prealabile cu aceasta.

Arma, muniția precum și alte bunuri au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Biroul de presă al IPJ Arad

Critic Arad, 14 decembrie 2018 10:35