vineri, decembrie 9, 2022

A câta-i asta?! „UTA începe o etapă de reorganizare”

 

În conferința săptămânală de presă organizată miercuri de clubul UTA, directorul general Codru Grădinariu a oferit detalii despre noile aspecte ale colaborării club – autorități locale:

 „Săptămâna trecută s-a purtat o discuție între reprezentanţi ai Primăriei, Centrului Municipal de Cultură Arad și ai conducerii clubului pe tema modificării legii 350, lege pe baza căreia clubul accesează fonduri nerambursabile.

Primăria Arad a fost și va rămâne pilonul foarte important al clubului, va ține cont de modificările legislative, iar din banii care ne-au fost alocați, clubul va putea deconta contractele de activitate sportivă, jucătorilor și staffului tehnic, începând cu luna octombrie. Acest lucru a fost transmis și jucătorilor. 

Salariile celor din conducerea clubului (stafful administrativ) nu au fost niciodată asigurate de la bugetul de stat şi nici de acum înainte nu vor putea fi alocate din aceste fonduri.

În acest moment avem două luni restanțe salariale către jucători, pentru lunile august și septembrie, pe care rămâne să le rezolvăm. Jucătorii nu au restanțe privind primele de joc. Au fost achitate opt prime.

Această modificare de lege consolidează, fără doar şi poate, şi sloganul nostru “UTA este a tuturor arădenilor!”

Avem toate motivele să sperăm că efectele acestei schimbări  legislative se vor vedea și în rezultatele sportive deoarece, până în prezent,  pentru conducerea clubului nostru, obiectivul major a fost asigurarea continuității activităţii sportive, obiectiv realizat până în prezent. Cinci sezoane încheiate înseamnă 60 de salarii achitate pentru o singură persoană şi acest lucru vă asigur că a fost foarte- foarte greu. Trebuie menţionat că este cea mai lungă perioadă în care o conducere asigură desfăşurarea activităţii din 1989 încoace, deşi aşa cum ştim cu toţii în ultimii cinci ani, pe plan legislativ, economic, social şi sportiv, au existat mari sinuozităţi la nivel naţional.

În altă ordine de idei, vis-a-vis de jucătorii trimiși la echipa a II-a, este o decizie normală luată împreună cu stafful tehnic. Nu se contestă valoarea acestor jucători, sunt jucători de valoare de la care așteptăm mult mai mult. Motivul excluderii a fost lipsa de atitudine. Puteau fi mai mulți, poate vor și fi, dar trebuie să ținem cont că mai avem etape de jucat. Am început să pregătim noul sezon competițional 2019 – 2020, unul foarte – foarte important pentru tot Aradul”.

Clubul UTA începe o etapă de reorganizare pentru meciurile rămase în acest an și mai ales pentru pregătirea returului campionatului 2018-2019, dar și a sezonului viitor. O primă măsură în acest sens a fost trimiterea a patru jucători la echipa a doua, este vorba de Daniel Vădrariu, Paul Cubleșan, Alexandru Pop și Cristinel Matei.

La finele acestei săptămâni UTA va evolua la Bacău.

 

Ultimele Știri

Related news