marți, ianuarie 31, 2023

A fost găsită statuia pierdută a lui Iosif Petschovschi!

Statuia lui Iosif Petschovschi este o lucrare a sculptorului arădean Ioan Tolan și-l înfățișează pe marele fotbalist al Bătrânei Doamne, fiind dezvelită în anul 1973. Până astăzi, spre rușinea tuturor, nimeni nu știa unde se află Statuia lui Petschovschi și toată lumea o confundă cu „Statuia fotbalistului” din fața Stadionului „Francisc Neuman”, lucrare a sculptorului Constantin Iordache, dezvelită în anul 1980.

Astăzi a fost găsită, abandonată și distrusă într-un depozit din Micălaca

Au găsit-o suporterii, îngrijorați de dispariția ei, care acum fac apel la primarul Călin Bibarț să o repună în valoare, asigurându-i locul și respectul cuvenit. Un demers reparatoriu și cât se poate de firesc, mai ales că ar putea deveni principala atracție a piațetei din fața stadionului, unde ar putea ocupa locul central.
Statuia se afla de ani de zile în acest loc lugubru (care pare chiar curtea RECONS!) și este într-o stare avansată de degradare.

Anunțul a fost făcut de primarul Aradului pagina sa de Facebook

„În urma unor sesizări și a informațiilor primite, am găsit locul în care se află statuia celebrului Iosif Petschovschi. După cum se vede, ea se află într-o stare avansată de degradare, drept pentru care vom consulta specialiștii pentru a vedea ce presupune recondiționarea ei, urmând ca apoi, împreună cu suporterii, să alegem locul cel mai potrivit pentru a fi amplasată, așa cum merită o legendă a fotbalului arădean și românesc!”

Evident, apar și polemicile chiar între suporteri

O parte a suporterilor utiști (minoritară ce-i drept), susține că nu este statuia lui Petschovschi , ci este o statuie a unui sportiv adusă de la Bacău, ce nu are nicio legătură cu Petschovschi, mizând pe ideea că pe vremea comuniștilor nu era voie ca sportivi sau oameni simpli să aibă statui, fiind amplasată în spatele Tribunei 1 iar oamenii au botezat-o „ Petschovschi”.

Majoritatea suporterilor, însă, are convingerea că aceasta este statuia lui Petschovschi și cea din fața stadionului este cea cu care este confundată.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news