sâmbătă, octombrie 8, 2022

A început Balamucul!… Pardon: Bulumacul!

 

Am fost şi eu (invitat, desigur) să-l văd şi să-l aud pe Sebi Bulumac anunţându-şi candidatura de independent la funcţia de primar al Aradului. A fost o lansare în mare parte ok, cu un vârf, după părerea mea, în discursul lui Zsolt Torok. Lucruri spuse din inimă. Fără glumă acum, acesta ar trebui să fie „jingle”-ul campaniei: inima lui Zsolt Torok. O inimă prea mare pentru un oraş atât de mic.

Am câteva nelămuriri, totuşi. Prima este legată de ce înseamnă candidat independent. Dat fiind că vreo şaizeci la sută dintre cei prezenţi erau pesedişti, pentru că, după lupte seculare, care au durat aproape două luni, două zile şi treisprezece ore, PSD şi-a găsit omul de susţinut. Adică independentul Sebastian Bulumac, reprezentant al societăţii civile. Bun, deci am o problemă cu independenţa. Cum am o mare problemă, şi nu numai eu, cu reciprocitatea. Când vine Doru Căprar şi Mihai Fifor să te laude, din curtoazie cel puţin, ar fi bine să răspunzi la fel. A apăsa pe chestia cu independenţa, chiar după ce vine cel mai mare partid din România şi te sprijină, e oarecum, n-o să folosesc cuvântul, dar îl ştiţi.

A doua problemă pe care nu o am neapărat eu, dar Sebi sigur o va avea, e chestia cu societatea civilă. Dacă prin societate civilă, în Arad, înţelegem (Ne)Mişcarea Arădeană, iar candidatul e o emulaţie marca Cristea, atunci asta e. Hai să nu fim ciudaţi: trei pentru Arad e şi aia o emulaţie… mult mai naşpa, într-adevăr.

A treia problemă, care, vorba aia, emulează din titlul acestui material, e faptul că vom avea un duel Falcă-Bulumac. Nu ar trebui să ne sune straniu, dat fiind că suntem urbea care i-a dat lumii pe Şcheau, Ioţcu, Ţolea, Nilă, Guţu şi, mai ales, Ţiţirigă. Adică, e oarecum normal. Doar că răii ăia de ziarişti, analişti şi postaci vor mulge la greu aspectul ăsta. Am zis să fiu primul, că măcar mie îmi place de Sebastian.

Dar, tot răul spre bine. Dacă această struţo cămilă îl va da jos pe Falcă, va fi o realizare extraordinară. Sunt curios cum va decurge campania. O addendă legată de acest aspect. Nu am văzut nici o televiziune prezentă la eveniment. Sunt sigur că au fost invitaţi, dar nu îi lasă blăjeanul şi prietenii săi. cu toate că Sebastianul e un bărbat înalt şi mândru foc, chiar dacă nu-i din Mândruloc, şi ar da bine pe sticlă. Zicea, nu el, ci Adela Cristea, de o campanie pozitivă. Sunt al naibii de curios, pentru că în România se poartă doar campanii seropozitive.

Hai să fim, totuşi, optimişti. A propos, ştiţi care e diferenţa dintre un optimist şi un pesimist? Pesimistul zice că mai rău nu se poate. Optimistul ştie că se poate.

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Ai zis bine: Adela zicea, nu el. El este doar un alt Claudiu (care si-a luat lumea in cap si sta in strainatate), un alt gadget la mana Adelei Cristea….

  2. Eu pe Zsolt l-as sustine 100%. Cred ca ar avea mai multe sanse, sa fiu sincer.

  3. Adela Cristea, Bulumac & gasca s-ar alia si cu dracu impotriva dusmanului lor de moarte Falca. Problema este ca si in cazul pur ipotetic in care ar reusi, asta ar insemna ca PSD sa aibe majoritate in CLM (consiliul local) si as vrea sa-l vad pe „primarul” Bulumac „independentul” cum rapsunde „sa traiti” la ordinele Tov. Fifor de la Dolj. Mai idioata combinatie nu exista. Protestatarul de servici al Aradului impreuna cu socialistyii comunistoizi a lu` Iliescu, asta e „societatea civila ” din Arad? ma lesi?
    Bulumac va fi Lia Ardelean nr 2, va lua socr mai mic decat partidul care-l sustine 😉

Comentariile sunt închise.