sâmbătă, aprilie 1, 2023

A intrat în vigoare noul MERS al TRENURILOR

 

De azi a intrat în vigoare noul mers al trenurilo. „CFR Călători informează că, începând cu data de 15 decembrie 2019, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2019-2020, care va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020. Noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un număr mediu de 1230 de trenuri.
Modificări și funcții noi au apărut și pe portalul https://www.cfrcalatori.ro.

O noutate este faptul că serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei.

Prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria. De asemenea, va fi introdus în circulaţie un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur.

Un nou program pilot pentru deservirea și sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara. Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km. Această ofertă  nu include trenurile în trafic internaţional.  De asemenea se mențin reducerile pentru biletele cumpărate anticipat cu până la 30 de zile avans, reducerea poate ajunge la 30 din prețul biletului de călătorie.

Pentru navetiștii din județul nostru nu sunt mari modificări cu privire la orele de plecare și sosire ale trenurilor în și din gara CFR Arad.  Trenul Regio 2372 pe relația Arad – Simeria are cel mai mare decalaj orar, pornind din Arad spre Radna la ora 9.06 și ajungând la Radna la ora 9.49.

Broșura Mersul trenurilor de călători o puteți achiziționa pentru prețul de 18 lei.

Ultimele Știri

Related news