miercuri, iulie 6, 2022

A murit fostul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, preotul Iacob Bupte

 

Fostul vicar – vreme de 33 de ani – al Arhiepiscopiei Aradului și întemeietorul Parohiei Micălaca Veche II, preotul-paroh Iacob Bupte s-a stins din viață în această după-amiază, pe patul de spital.

Preotul avea 72 de ani și suferea de mai multe boli asociate diabetului.

Trupul său neînsuflețit va fi depus, spre un ultim omagiu, în interiorul bisericii pe care a construit-o.

Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-l odihnească în pace.

***

[COMUNICATUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI ARADULUI]

Joi, 24 mai 2018, Părintele Iacob Bupte, fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, a trecut la viața cea veșnică.

Părintele s-a născut la data de 7 decembrie 1945 în localitatea Moroda, Jud. Arad. Este licențiat în Teologie al Institutului Teologic din Sibiu. A fost hirotonit preot de către PF Patriarh Teoctist, pe atunci episcop al Aradului, la data de 27 octombrie 1968, pe seama Parohiei Chișlaca, Protopopiatul Ineu. Între anii 1972-1979 a fost preot în Parohia Târnova, iar din anul 1979 până în prezent a slujit la Parohia Micalaca Veche.

Din 1 noiembrie 1980 până în anul 2013 a fost consilier economic și vicar administrativ la Centrul Eparhial Arad.

Trupul său neînsuflețit va fi depus, spre un ultim omagiu, la domiciliul din localitatea Vladimirescu iar sâmbătă în biserica ,,Nașterea Domnului” a Parohiei Micalaca Veche II. Slujba înmormântării se va săvârși duminică, 27 mai,  începând cu ora 14:00, tot în această biserică.

Ierarhii, preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familie îndoliate.

Veșnica lui pomenire!

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news