A pus o „capcană pentru bani” la un bancomat din Chișineu Criș, dar a dispărut fără urmă. Poliția vă solicită sprijinul în identificarea lui

 

COMUNICAT IPJ Arad

Polițiștii orașului Chișineu Criș solicită sprijinul tuturor persoanelor care dețin informații care să conducă la depistarea celui care apare în fotografii, să sune de îndată la nr. de telefon 0257/350.955 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție. Cel în cauză este bănuit de comiterea unei tentative de furt dintr-un bancomat al unei unități bancare situate pe raza localității Chișineu Criș.

Tentativa de furt despre care e vorba în comunicat s-a petrecut pe 2 septembrie, dar nici până acum polițiștii nu au reușit să dea de urma „șmenarului”. Discutăm despre o metodă cunoscută în lumea intractorilor, care se numește „capcană pentru bani”. Aceasta se traduce prin aceea că hoțul… virtual (căci, în fapt, nu a reușit să-și pună tactica în aplicare) a pus o bandă dublu adezivă în dimensiune de 25 x 2 cm pe fanta de citirea a banilor.

Metoda „capcană pentru bani“

constă în montarea unui dispozitiv cu bandă dublu-adezivă în fanta de eliberare a banilor.  Când o persoană încearcă să scoată bani, bancnotele rămân lipite pe banda adezivă a dispozitivului „plantat“. Clientul crede că bancomatul nu mai are bani sau este defect, îşi ia cardul şi pleacă, după care hoţii vin şi recuperează dispozitivul cu tot cu bancnotele rămase lipite pe el. Ulterior, păgubitul descoperă că, de fapt, banii i-au fost retraşi din cont.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6540
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy