marți, ianuarie 31, 2023

[ACTUALIZARE] „Împăratul” trage după el inclusiv doi afaceriști din Bihor. Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru ȘASE traficanți din „Rețeaua lui Uțu”

În perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA.

 

Șase persoane au fost arestate preventiv, vineri, după percheziţiile procurorilor DIICOT desfăşurate în Bihor, Arad şi Vâlcea, din cele șapte care au fost ridicate şi conduse joi la audieri.
„În finalul dezbaterilor, vineri seară, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis solicitarea procurorilor şi a trimis în spatele gratiilor cele șase persoane, pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Bucureşti.”  a aflat e-BIHOREANUL ceea ce încă nu e publicat pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Un arădean care erau mereu văzut în compania lui Uțu – dar și doi afaceriști din Bihor

„Printre aceștia se numără și doi oameni de afaceri cunoscuți în județul Bihor, Lucian Romaniuc 42 ani, proprietar al unei firme orădene profilate pe activităţi ale centrelor de fitness şi Andrei Bara, 36 ani, fiul antreprenorului Octavian Bara, patron al dealerului Auto Bara, implicat în mai multe formațiuni politice în ultimii ani.” – conform sursei citate.

Vom face publice numele tuturor imediat ce acestea vor fi afișate pe portaljust.ro.

………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (5 mai, 2022) Același ÎMPĂRAT, tot „filmul ăla”: UȚU Rohozneanu se întoarce în pușcărie cu SUPUȘI cu tot… episod aproape plagiat după precedentele

 

Uțu Rohozneanu va intra din nou la pușcărie, cu supuși cu tot. DIICOT i-a ținut sub supraveghere vreme de o săptămână pe „oamenii împăratului” în mai multe „centre de comandă” din Arad, Oradea și Vâlcea.
Filajul și interceptările derulate pe o foarte scurtă perioadă de timp (30 martie – 7 aprilie) documentează că s-au vândut „200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA”… asta fiind doar ce pot proba anchetatorii.
Uțu este o „mașină de comis și provocat infracțiuni” monitorizată din birourile polițiștilor de 25 de ani încoace – așa încât era doar o chestie de „avem nevoie de un dosar greu cu nume răsunătoare” ca să îl ridice, cu supuși cu tot… a „n”-a oară!

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Una din cele mai ample rețele de distribuție de droguri, la nivel național, coordonată de un cunoscut interlop arădean, cu ramificații în mai multe județe din țară, anihilată de polițiștii din cadrul IGPR – D.C.C.O. – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

16 percheziții domiciliare în Arad, Bihor și Vâlcea

La data de 5 mai a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. –  Structura Centrală, efectuează 16 percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri ar fi fost efectuate doar după verificarea, în prealabil, a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

În cauză, s-a reținut că, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA.

La perchezițiile domiciliare efectuate la membrii grupării, au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 7 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

***

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Birourile de presă ale DIICOT – Poliția Română

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news