marți, noiembrie 29, 2022

Activităţile Proiectului educaţional „Hai la şcoala de vară!” derulate  în incinta Școlii Gimnaziale ,,Aurel Vlaicu” Arad au ajuns la final [FOTO]

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Activităţile Proiectului educaţional „Hai la şcoala de vară!” derulate  în incinta Școlii Gimnaziale ,,Aurel Vlaicu” Arad în perioada 08 iulie – 06 august 2021 au ajuns la final.

 

Proiectul, inițiat de către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad,   a implicat cadre didactice din CJRAE Arad și elevi din clasele primare şi gimnaziale din şcolile arădene.

În activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară, profesorii consilieri şcolari şi profesorii logopezi ai CJRAE Arad au reușit să creeze un climat favorabil manifestării curiozității, acțiunii directe a copilului cu materiale, un climat stimulativ al exprimării verbale și a comunicării între copii.

Proiectul a cuprins activități special concepute să sprijine dezvoltarea personală a participanților prin încurajarea asumării responsabilității de la vârste mici, socializare, relaționare pozitivă, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea gândirii, memoriei.

Prin acest proiect, organizatorii au oferit copiilor şansa de a petrece vacanţa de vară într-o manieră creativă şi recreativă, prin implicarea acestora în diferite activități  extrașcolare, concursuri și jocuri educative, care să le stimuleze imaginaţia, să le dezvolte creativitatea, spiritul de echipă, capacitatea de relaționare, de organizare și  de socializare, stimulând astfel răbdarea, perspicacitatea, îndemânarea și motivarea. Alte obiective au fost educația privind petrecerea timpului liber, însușirea de către elevi a unor norme igienico-sanitare dar și de comportament civic,  formarea unor deprinderi pozitive de relaționare și întrajutorare.

În acelaşi timp, proiectul a răspuns şi nevoilor părinţilor care îşi doreau ca cel puţin o mică parte din vacanţa de vară a copiilor să fie dedicată educaţiei, iar cei mici să îşi petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut, dar şi util în acelaşi timp.

Au fost 22 de zile minunate, pline de culoare, provocări, activităţi intense şi variate, copiilor oferindu-li-se posibilitatea de a se (re)descoperi, de a-și testa limitele, de a învăța lucruri inedite care nu pot fi asimilate la clasă. Participanţii au învăţat prin joc, au devenit mai isteţi,  au câştigat noi prieteni,  au adunat multe amintiri preţioase şi momente de neuitat.

Directorul CJRAE Arad, prof. dr. Toderici Ovidiu, mulțumește tuturor celor implicați în realizarea proiectului, dnei. prof. Flavia Frățilă directorul Școlii Gimnaziale ,,Aurel Vlaicu” Arad, colegilor profesori din cadrul CJRAE Arad dar în special părinților și elevilor prezenți la activitățile educaționale propuse de echipa CJRAE Arad.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news