ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] Al treilea mandat de arestare consecutiv pe numele maiorului SRI Ciprian MAREȘ și a lui Edi PĂLINCAȘ… plus încă un dosar pe numele dealerului, pentru CĂMĂTĂRIE

 

[ACTUALIZARE 2]

În cameră de consiliu, ieri, 12 octombrie, instanța de judecată desemnată să se pronunțe asupra dosarului nr. 5828/108/2017 deschis de DIICOT – BT Arad pentru trafic de droguri, a decis prelungirea mandatelor de arestare pe numele inculpaților Ciprian Sabin Mareș și Eduard Pălincaș pentru încă 30 de zile. Ședința fiind cu ușile închise, nu am avut acces la dezbatere, dar din ce am aflat… de pe holuri, asupra unei alte fapte a lui Edi Pălincaș, respectiv cămătărie, s-a dispus disjungerea într-un alt dosar, iar pe maiorul SRI Mareș nu l-a ajutat foarte mult colaborarea cu anchetatorii – respectiv oferirea informației privitoare la „polițiștii cultivatori” de la Iratoșu. 

Solutia pe scurt a instanței:

În baza art. 242 alin. 5 Cod procedură penală, respinge cererile formulate de inculpaţi, privind revocarea sau înlocuirea măsurii arestării preventive, cu măsura arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar. În baza art. 348, raportat la art. 207 alin. 2 şi 4 Cod procedură penală, constată legală şi temeinică măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii: Mareş Ciprian Sabin şi Pălincaş Eduard,măsură pe care o menţine, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12 octombrie 2017, până în data de 10 noiembrie 2017, inclusiv. În baza art. 273 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 octombrie 2017, ora 11.00.

Inculpații au făcut contestație, iar aceasta se va judeca astăzi, la Curtea de Apel Timișoara, însă este puțin probabil ca în această cauză instanța superioară să „răstoarne” soluția Tribunalului Arad.

………………………………………………………..

[ACTUALIZARE] (18 august, 2017) Mandate de ARESTARE pentru 30 de zile pe numele maiorului SRI Ciprian Mareș și al interlopului Edi Pălincaș

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş, şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad și şi Eduard Pălincaş, reţinuți azi-dimineață de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, au fost arestați preventiv.

Tribunalul Arad a emis, vineri, seară, mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor doi traficanți prinși noaptea trecută în flagrant.

…………………………………………………………

[BREAKING NEWS] Trafic de droguri LA VÂRF: Edi Pălincaș – DEALERUL ALFA al Aradului – a fost săltat azi-noapte împreună cu maiorul Ciprian Mareș, de la SRI!

Procurorii au descins la sediul SRI Arad! Un angajat al Serviciului Român de Informații este acuzat că a cumpărat și vândut droguri. Maiorul Mareş Ciprian, care îşi desfăşura activitatea chiar la serviciul Antindrog, fiind șeful acestei secții, a fost reţinut de procurorii DIICOT. Acesta este acuzat că a vândut cannabis și cocaină în repetate rânduri, în cantități deloc mici – dealer și aprovizionator fiindu-i nimeni altul decât Eduard (Edi) Pălincaș – „dealerul Alfa” al Aradului!

[COMUNICAT DE PRESĂ – DIICOT]

La data de 18.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor: M. C. S., maior în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Serviciul Judeţean  de Informaţii Arad, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată și  P.E., pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 11.08. – 16.08.2017, la date diferite și în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul M. C. S. a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (6 grame cocaină) fără drept, cu sumele de 2050 lei, respectiv 600 euro (din care s-au remis 300 euro).

De asemenea, în data de 17.08.2017, orele 19.45-20.50, în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul a vândut droguri de risc (100 grame cannabis), fară drept, cu suma de 400 euro și 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în imobilul său situat in municipiul  Arad, jud.Arad, fiind surprins cu ocazia realizării flagrantului și a percheziției domiciliare.

Faţă de suspectul P.E. s-a reţinut  că,  în data de 18.08.2017, orele 01.00-02.00, în baza aceleași rezoluții infracționale, a vândut droguri de risc (300 grame cannabis), fară drept, cu suma de 6000 lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în autoturismul său, fiind surprins în flagrant de către organele de urmărire penală.

În cursul acestei zile, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat 4 percheziţii pe raza judeţului Arad, dintre care o percheziţie la sediul unei instituţii publice.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articol asociat:

ȘORICIOAICĂ de ARAD. Maiorul Ciprian Mareș și dealerul Edi Pălincaș – „Victimele datoriei” din teatrul de RĂZBOI și URĂ jucat de capii DIICOT și SRI

Critic Arad, 13 octombrie 2017 7:23

arestati-2arestati-1arestatiIMG_6002