Acasă Recomandate Condamnare la CINCI ANI de închisoare în prima Instanță pentru Sergiu...

[ACTUALIZARE 2] Condamnare la CINCI ANI de închisoare în prima Instanță pentru Sergiu Dinuță – tânărul care după „două biluțe de cristal cumpărate din Grădiște” și-a înjunghiat tatăl vitreg

Chiar a insistat, când a fost întrebat de anchetatori de ce și-a înjunghiat tatăl, că „nu din greșeală,  ci în urma unei crize, imediat după ce a tras pe nas două biluțe de cristal, pe care le-am cumpărat de aici, din Grădiște”

0
Dinuta sentinta

Dinuță Sergiu Dorin, tânărul de 31 de ani din Grădiște care și-a înjunghiat tatăl vitreg în data de 24 octombrie, 2021 după o altercație provocată de el însuși după ce a luat „două biluțe de cristal cumpărate din Grădiște” combinate cu alcool a fost condamnat de prima instanță la 5 ani de închisoare.

Tribunalul Arad a pronunțat luni după-masa sentința în cazul de tentativă de omor: cinci ani de închisoare cu executare, obligativitatea de a a urma tratamente psihiatrice și de dezintoxicare până la însănătoșire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
Tatăl vitreg (51 de ani) nu s-a constituit parte civilă în proces.

Iată soluția așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

 

………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (25 octombrie, 2021) Individul de 31 de ani care și-a înjunghiat tatăl vitreg a mărturisit că și-a pierdut puțina minte rămasă după ce a luat „două biluțe de cristal cumpărate din Grădiște”. A fost arestat pentru 30 de zile și i se va face o expertiză psihiatrică

Bărbatul de 51 de ani înjunghiat duminică după-amiază de fiul său (vitreg, dar pe care-l crește de 16 ani) este în stare stabilă și conștient, după ce medicii i-au cusut tăietura de la gât provocată cu o lamă de cuțit de 6 centimetri.

Sergiu D. – 31 de ani – a fost arestat astăzi cu mandat emis de judecător

la propunerea procurorului de caz, fiind acuzat (deocamdată) de tentativă de omor și violență în familie. Pentru următoarele 30 de zile va sta în arestul IPJ Arad și la Secția de Psihiatrie a Spitralului Județean – unde va fi dus pentru expertiză.

Inculpatul nu e la prima „ieșire” de acest fel și este cunoscut cu antecedente psihiatrice – și-a mai lovit și bătut tatăl de „n” ori și a mai fost internat la Psihiatrie. De altfel, și-a recunoscut intregral fapta  povestind-o cu lux de amănunte ca pe o… laudă de sine, mărturisind polițiștilor, procurorului și judecătorului că este un consumator de droguri tari și că tocmai a venit din Franța și Austria unde a tras cocaină… de toți banii, pentru a sta doar cîteva zile prin Arad.

Chiar a insistat, când a fost întrebat de anchetatori de ce și-a înjunghiat tatăl, că „nu din greșeală,  ci în urma unei crize, imediat după ce a tras pe nas două biluțe de cristal, pe care le-am cumpărat de aici, din Grădiște”

(probabil metamfetamină proastă) înainte de asta bând alcool.
Surse judiciare ne-au mai relatat că băbatul… dus cu pluta, și-a întrebat tatăl imediat după ce a luat cuțitul în mână: „Ce zici, intră ăsta în tine?” de parcă ar fi fost vorba de un pariu amuzant.

Tatăl victimei și cu mama sa „de sânge” au sărit ca să împiedice crima aproape comisă, reușind să-l calmeze cumva pe individ, și să sune la 112…

„Au fost prelevate probe biologice și i s-a trimis sângele la analiză, pentru a se stabili exact ce substanțe a consumat – pentru că dacă a luat, într-adevăr, acele droguri, acuzațiile vor fi mai multe. Pentru acest aspect am sesizat colegii de la DIICOT.” – a declarat pentru criticarad.ro procurorul criminalist Pavel Palcu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad (foto).

…………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (24 octombrie, 2021) PARICID în cartierul Grădiște. Un bărbat de 30 de ani și-a înjunghiat tatăl, acesta având puține șanse de supraviețuire

Tentatrivă de omor – „iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale pacientului adus la UPU în jurul orei 14.15” (conform unor surse din zona oficială) în cartierul Grădiște, pe strada Rândunicii:  Sergiu D., în vârstă de 30 de ani, și-a înjunghiat tatăl cu mai multe lovituri de cuțit, dintre care una din zona gâtului după o ceartă ale cărei motive încă nu le cunoaștem.

La fața locului au sosit polițiștii și procurorul criminalist. Autorul a fost reținut,  iar victima se află la UPU a Spitalului Județean Arad.

ACTUALIZARE:

Victima a fost transferată pe secția Chirurgie a SJA, a fost operată și se află în stare critică.

Vom reveni cu detalii.

Exit mobile version