ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] Dosarul femeii care și-a ucis copilul a fost CLASAT, după ce EXPERTIZA PSIHIATRICĂ a stabilit că nu avea DISCERNĂMÂNT

 

Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, constatându-se lipsa de discernământ a autoarei faptei.

„În fapt, s-a reţinut că în data de 20.04.2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.
Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.
Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă.” – comunică Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

„În aceste momente, femeia este internată la spitalul de măsuri de siguranță din Ștei. Vineri se va judeca cererea de luare a măsurii de siguranță, până la vindecare, sau pe durată nedeterminată, conform legii. Expertiza a durat două săptămâni”, conform proc. Ruxandra Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (20 aprlilie, 2020 – ora 23.00) CRIMĂ ORIBILĂ pe strada Abrud, din Micălaca: o mamă și-a ucis fiul de 10 ani, după care a încercat să se sinucidă. A supraviețuit tentativei și a fost dusă la Psihiatrie, unde se află în stare critică.

O crimă îngrizitoare cutremură psihic Aradul: un copil care urma să împlinească 10 ani  în luna mai a fost omorât de către propria mamă, pe strada Abrud din Micălaca – trupul acestuia fiind găsit într-o baltă de sânge chiar  de către tatăl său, când acesta  a ajuns acasă.

Din primele cercetări la fața locului reiese că că mama și-a ucis fiul, după care s-a înjughiat în gât – alături de trupul copilului, de asemenea plină  de sânge, fiind găsită și autoarea ororii, în stare de semiconștiență, delirând.

Femeia a supraviețuit tentativei de sinucidere și a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul de Psihiatrie. La fața locului au rămas criminaliștii, pentru a sigila locul și a aduna probe.

„Mama ucigașă, O.M. (născută pe 1 aprilie 1976) este o femeie cu studii superioare, care arăta că își iubește mult fiul, iar cuplul era cunoscut ca unul liniștit și fără probleme” – ne dezvăluie șocat de tragedie un vecin de bloc.

***

UPDATE – marți, 21 aprilie, 2020 – ora 8.00

[ACTUALIZARE] „Drum bun, îngeraș!” – este mesajul SFÂȘIETOR al tatălui copilului ucis în a doua zi de Paști de cea care i-a dat viață…

R.M., victima acestei incredibile tragedii parcă de inspirație antică, ce și-a găsit, venind acasă, copilul omorât de soție, este un cunoscut și respectat arădean, promotor al unor mesaje pozitive vizavi de respectul și siguranța în trafic, foarte activ în Social Media. Este, desigur, în stare de șoc, dar a găsit un prilej de a posta pe pagina sa se facebook o fotografie cu copilul ucis însoțit de sfâșietorul mesaj „Drum bun, îngeraș!” (fotografia fiind cu un caracter mai personal decât… ORICE pe pământul ăsta, conform legilor acestei țări, nu o vom publica).

Femeia de 44 de ani care și-a înjunghiat mortal copilul în timp ce dormea este nativă din Orăștie, este fiică de polițist și a absolvit Univestitatea de Științe Agricole și Meicină Veterinară „Banatul din Timișoara”. Cuplul se pregătea să se mute în casă nouă – o gospodărie cu animale în Mândruloc… de unde și venea tatăl acasă.
Păreau fericiți… cel puțin „de dinafară”. „I-am văzut plimbându-se de mână pe alee chiar în după-amiaza asta!… Sunt absolut consternată!” – complică și mai mult explicația gestului femeii o vecină, apropiată a familiei a (de acord, imposibilă în afară de citirea sa în „cheie psihiatrică” – femeia fiind cunoscută cu afecțiuni mintale, însă de foarte puțină lume).

Ca să fie și mai NEGRU TOT, corpul neînsuflețit al copilului va fi incinerat. „Vei fi incinerat, iar cenușa ta va fi alături de mine! Dragul meu” – a postat pe pagina sa de facebook tatăl copilului ucis în somn.

***

Nu ne permitem funebrul lux de a comenta în cheie psihiatrică și mai ales de a etala diagnostice ori sentințe la acest incredibil filicid comis în a doua seară de Paști… nu suntem suficient de calificați pentru asta. Dar nu putem să nu observăm că, din ce în ce mai mulți oameni, o iau razna după mai bine de 40 de zile de AUTOIZOLARE IMPUSĂ PRIN ORDONANȚE MILITARE! Oricare dintre cititorii aceste știri știind foarte bine despre ce vorbim, nu are niciun rost să dezvoltăm subiectul.
Să ne ferească Dumnezeu de ce urmează – dacă lucrurile continuă tot așa!

Foto: Vasile Obșitoș

Critic Arad, 27 mai 2020 3:00