Front 7 N-CAZURI

[ACTUALIZARE 2] LOTUL „Nyeki și frații săi” a fost TRIMIS ÎN JUDECATĂ. 99% din „Recolta anului 2019 la METAMFETAMINĂ” e rezultatul muncii fostului procuror DIICOT Bogdan Diaconescu… dar restul de 1% e CHEIA DOSARULUI!

 

Ailioaei Octavian-Laurenţiu, Negrean Ovidiu Ionuț, Komsa Ferdinand Antoniu, Nyeki Ciprian Cosmin, Nyeki Silvester Armand, Cosma Alexa Larisa, Cosma Alexandru Daniel, Reştea Andrei George, Nechifor Alin Daniel, Nechifor Alina Mihaela (fostă Airimiţoaie) sunt cei 10 inculpați trimiși în judecată în Dosarul 266/108/2020 având ca obiect constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP) în vederea traficului internațional de droguri și a căror proces, pe fond, începe în curând.

Rechizitoriul a fost finalizat de procurorul DIICOT George Călin Hosu –  dosarul ajungând la acesta ca urmare a deciziei de pensionare… oarecum prematură a procurorului Bogdan Diaconescu și, prin comparație cu alte cazuri cel puțin, s-a finalizat repede: de la reținerile din 3 septembrie, 2019 și până la finalizarea rechizitoriului – 3 februarie, 2020 – au trecut exact 5 luni (odată depășit termenul acesta-limită, judecătorii i-ar fi pus în libertate cel puțin pe frații Nyeki și pe Cosma Larisa, iar dosarul ar fi luat o altă turnură!).

Majoritatea culegerii acestei adevărate „recolte de metamfetamină” (vezi cantitățile în articolele de mai jos și în cel asociat) destinate consumului pe PIAȚA ÎN FORMARE a generației care frecventează festivalurile de… muzică de aeroport gol i se datorează, desigur, fostului procuror DIICOT Bogdan Diaconescu (dacă am înțeles corect – de ieri, avocat?!): el a făcut 99% din muncă – dar asta nu înseamnă deloc că acel 1% e un fleac!
Jandarmii l-au prins – la sesizările mamelor unor fete consumatoare – pe Silvester Nyeki cu cocaină la Centrul de Copii de pe Udrea, iar meritul lui Bogdan Diaconescu e că a fost acolo, la solicitarea acestora – via SCCO Arad. Tot fostul procuror DIICOT i-a organizat flagrantul din seara de 3 septembrie și l-a prins cu portbagajul și o casă-gazdă pline de ecstasy, conectat cu… practic tot orașul. L-a „înghesuit” cu probe irefutabile, l-a speriat și l-a făcut să „vomite” toată rețeaua de dealeri de pe Timișoara – Arad – Oradea. Nu e tot ce se putea obține de la acest caz- dar nu e deloc puțin – iar acel 1% pe care l-a făcut procurorul Hosu, respectiv încheierea rechizitoriului și trimiterea, la termen, al dosarului în instanță, este, repetăm, DELOC PUȚIN!

Vom urmări desfășurarea acestui proces.

……………………………………………………

[ACTUALIZARE 1] (11 septembrie, 2019) Tu nu faci într-un AN DE MUNCĂ în străinătate câți BANI face acest „prințișor al DROGURILOR de la Boul Roșu” într-o NOAPTE! Iată „recolta lui Silvester” dintr-o sâmbătă, la Arad Open Air Festival [VIDEO]

Nu-l cunoști pe Silvester Nyeki  – n-ai cultură generală… mai ales dacă stai la Boul Roșu. Ori te-ai născut mai devreme decât ți-ai fi dorit… ești un simplu profesor universitar pensionar setat pe Bach. Sau nu ești atent pe unde-ți umblă pruncii. Dacă frecventezi, însă, cluburile de pe centru, dacă ai intrat barem o dată în KF, Curtea Veche, Sky, Joy`s (care-o mai fi pe trend), birturile fără nume dintre Podgoria și Rasfărtai sau mai ales festivalurile de muzică „nouă” ca să cauți ceva să te „spargi”, sigur știi cine e  „Cel mai șmecher pe tineret din oraș”:  Silve… „new kid of the block” – model 2019.

În 1997, când s-a născut Silvester, băgai speed și ecstasy de Viena numai dacă erai în trecere, consilier de miniștri sau dirijai mafii de răpit minori. Acum e mult mai simplu: suni la „Silve” – oricare ar fi Silve… pentru că dealerii mai pleacă, dar marfa nu dispare – cum cunoaște orice consumator serios –, iar fraieri găsești la orice colț de stradă.

De pe „piața de gen”au dispărut marți, 3 septembrie, 2019, 1, 5 kilograme de ecstasy – aproximativ  6000 de pastile comprimate MDMA Philip Plein „de cea mai bună calitate” fabricate în Elveția și Austria și „luate de pe Belgia” – zice puștiul în declarații (noi credem altceva). Plus – au dispărut frații Nyeki, în urma flagrantului „lucrat frumos” de procurorul DIICOT Arad Bogdan Diaconescu.

„Să fim serioși și realiști… nu poți face ce au făcut ei fără spate. Silve vindea la toate marile festivale: Sunwaves, Arad Open Air, la Brașov, la Cluj, la Ghioroc, la Văliug. Astea sunt locuri de care știu eu sigur. Plus că dădea mizeriile alea de pastile cu 30 de lei – când ele pe piață merg cu minim 50 – maxim 100” – ne spune o sursă comună nouă și anchetatorilor – care motivează TĂCEREA  DIICOT PE TEMA ACESTUI SUBIECT prin aceea că „sunt foarte mulți implicați în dosar”.

Serios?! Păi și chiar acum, când în sfârșit ați făcut și voi ceva interesant, tăceți și nu vă lăudați?!

Foarte suspectă tăcerea din spatele arestării celor mai importanți vânzători de droguri (ne referim exact la ecstasy, speed și cocaină – „iarba” nefiind din acest film) în rândul minorilor – și sperăm că doar dintr-o „eroare tehnică” nu găsim știrea la rubrica de COMUNICATE DE PRESĂ DIICOT.

Nu de alta, dar „la Arad Open Air Festival a drogat o clasă întreagă” (clasa a 11-a a unui liceu „de elită”- n.n.) – știm de la surse apropiate ceea ce se știe în tot orașul, de ani de zile – și s-ar putea ca unul dintre copiii tăi să fi fost printre…
Știm multe despre această speță, dar lăsăm, deocamdată, timp anchetatorilor… să se dumirească ce-au (de) făcut.

Ceea ce vedeți în filmarea de mai jos e „bucuria de strângere a recoltei” din dimineața zilei de duminică, 30 iunie, 2019 a „prințului Silvester”, după o sâmbătă noapte la A.O.A…. și s-ar putea ca Aeroportul Arad să fie inclus în Cartea recordurilor ca fiind cel pe ale cărui piste s-au consumat cele mai multe droguri într-o noapte… ever!

Curtea de Apel Timișoara a respins contestațiile celor trei inculpați, cei doi Frați Nieky și Larisa Cosma rămânând în arestul poliției.

………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (7 septembrie, 2019)  Doi dintre frații Nyeki și o tânără „sacoșă” – ARESTAȚI pentru TRAFIC DE DROGURI

Frații Nyeki Ciprian Cosmin și Nyeki Silvester Armand, împreună cu o tânără, Cosma Alexa Larisa, au fost „luați pe sus” marți seara, de „mascații” de la S.A.S. coordonați de procurorul DIICOT Arad – Ciprian din mașina pe care o conducea, iar Silvester din apartamentul pe care îl avea închiriat.

Este o speță la care DIICOT Arad lucrează de câteva luni, iar data aleasă pentru descindere a fost menită să îi prindă pe frații Nyeki – cunoscuți… chiar „afișați” ca „cei mai tari dealeri de droguri din Boul Roșu” – „în fapt și cu marfa la ei”. La domiciliul respectiv, cei de la antidrog au găsit o cantitate suficientă de narcotice de mai multe feluri încât judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Arad să le semneze un mandat de arestare pentru 30 de zile – conform datelor luate de pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Fata pare a fi, în această ecuație fără nicio necunoscută, „sacoșa” cu care se căra „marfa”… fiind „acest gen”.

 

„Solutia pe scurt: În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 72D/P/2019 şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1) Nyeki Ciprian Cosmin; 2) Nyeki Silvester Armand; 3) Cosma Alexa – Larisa, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 4 septembrie 2019, până la 3 octombrie 2019, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 4 septembrie 2019, ora 19:15.”

Toți cei trei inculpați au contestat măsura arestării, iar contestația se va judeca marți, 10 septembrie, la Timișoara.

 

NYEKI CIPRIAN COSMIN Inculpat
NYEKI SILVESTER ARMAND Inculpat
COSMA ALEXA LARISA Inculpat

 

Şedinţe

04.09.2019
Ora estimata: 17:30
Complet: JDL4-2019
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 72D/P/2019 şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1) Nyeki Ciprian Cosmin; 2) Nyeki Silvester Armand; 3) Cosma Alexa – Larisa, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 4 septembrie 2019, până la 3 octombrie 2019, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 4 septembrie 2019, ora 19:15.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  27/2019  04.09.2019

 

Articol asociat: 

ZIUA RECOLTEI la DIICOT Arad: 14 percheziții domiciliare, 5 mandate de aducere, 3 arestați, 1, 5 kg de MDMA și de restul „iarbă”

Critic Arad, 6 februarie 2020 8:00

silvester-2silvester-1silvester_nyeki-1nyeki1silvester_nyekiciprian-nyekialexa-bonnyalexa-bonny1