Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] Pedofilul din Grădiște – înapoi în Penitenciar

 

[ACTUALIZARE 2]

Instanța superioară celei care a pronunțat plasarea în arest la domiciliu a pedofilului Ionel Cornel, în speță Tribunalul Arad, a desființat soluția Judecătoriei și a dispus, ieri, menținerea în arestul Penitenciarului Arad a inculpatului pentru încă 30 de zile.

Solutia pe scurt așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată

În baza art. art. 425 ind.1 al.7 pct.2 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, împotriva încheierii penale nr. 1277 din data de 20.12.2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Arad, în dosarul nr. 16380/55/2018/a4. Desfiinţează hotărârea contestată şi în rejudecare: În temeiul dispoziţiilor art. 348 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 207 alineat 4 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive privind pe inculpatul: IONEL CORNEL – în prezent aflat în Penitenciarul Arad, urmând ca verificarea legalităţii şi temeiniciei acestei măsuri să fie efectuată periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 273 Cod procedură penală dispune virarea sumei de 130 lei din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Arad, cu titlul de onorariu avocat din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 27 decembrie 2018.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)  146/2018  27.12.2018

…………………………………………..

[ACTUALIZARE 1]  (23 decembrie, 2018) „Spiritul Crăciunului” a pătruns și în Tribunalul Arad: PEDOFILUL-electrician „Nelu Nelu” a fost scos din penitenciar și plasat în arest DOMICILIAR

Ionel Cornel, arădeanul din Grădiște judecat pentru fapte din registrul pedofiliei într-un dosar cu 5 părți vătămate, a fost plasat în arest domiciliar de către magistratul-judecător de la Judecătoria  Arad desemnat în cauză. Soluția a fost emisă joi, 20 decembrie, iar procurorul a făcut recurs, urmând ca acesta să se pronunțe de către instanța superioară, Tribunalul Arad, după Crăciun, pe 27 decembrie.

Soluția pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată (cu protecția datelor cu caracter personal al victimelor)

Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În baza art. 207 Cod Procedură Penală raportat la art. 242 alineat 2 Cod Procedură Penală dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu în ceea ce-l priveşte pe inculpatul IONEL CORNEL – în prezent aflat în Penitenciarul Arad, urmând ca verificarea legalităţii şi temeiniciei acestei măsuri să fie efectuată periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile. În baza art. 221 alin.2, lit. a şi b Cod procedură penală, pe timpul cât se află în arest la domiciliu inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoanele vătămate I. N., I. E., I. P., I. D. şi S. M. M. precum şi cu martorii I. E.-M., V.M. C-I., I. A., J. M., M. S.-C. şi I. G. F., direct sau indirect, pe nicio cale. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune virarea sumei de 130 de lei din conturile MJ în conturile Baroului Arad, reprezentând onorariu avocaţial din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 20 decembrie 2018, ora 15:00.

Document: Încheiere finală camera preliminară  1277/2018  20.12.2018

………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (21 noiembrie, 2018) PEDOFILUL electrician penticostal „Nelu Nelu”, din Grădiște, a ajuns, în sfârșit, unde îi e locul… dar a lăsat în urmă niște drame sufletești teribile ce aproape că nu pot fi rezolvate!

IONEL Cornel pe numele real, 38 de ani, low profile „Nelu Nelu” pe rețelele de socializare unde urmărește exclusiv pornoșaguri, electrician în „timpul ocupat”, penticostal d.p.d.v. mistic (asiduu, la biserica de pe „Renașterii” zic sursele), locuia în cartierul Grădiște, pe strada Rozelor. De la sfârșitul lunii octombrie, locuiește – tot „low profile”, pentru că (nu știm de ce), cazul nu a fost transmis spre mediatizare (am înțeles bine că „la ordinele doamnei procuror”?) – în Penitenciarul Arad, pe „Maximă Siguranță”.

Polițiștii de la IPJ Arad au reușit să probeze patru fapte din registrul pedofiliei pe care această bestie în salopetă le-a comis, în special, cu precădere, cu repetiție și cu detalii absolut ireproductibile grafic, asupra propriilor săi copii, vecini și colegi de grădiniță și școală ai acestora, rude apropiate – iar judecătorii au dispus arestarea sa preventivă direct în penitenciar. În calculatorul pedofilului au fost găsite peste 300 de filme cu minori în ipostaze sexuale.

Educatoarea de la grădinița copiilor a fost cea care a declanșat scandalul care avea să-l trimită, în sfârșit, în spatele gratiilor pe „Nelu Nelu” din Grădiște… de unde probabil că va ieși altfel decât a intrat… iar copiii au fost dați în plasament la Centrul „Mama și copilul” de pe Udrea… unde se simt cam cum se simte Elena Udrea cu copilul în Costa Rica.
Vom reveni asupra acestui subiect… deocamdată, bine că a scăpat Aradul de un pericol social extrem.

Radu Pandelea, 28 decembrie 2018 8:55

nelu