miercuri, februarie 8, 2023

[ACTUALIZARE 2] Stare tensionată la UTA după partida cu Ripensia sau … efectul aniversării lui Mădălin Ciucă

 

Ziua de naștere a lui Mădălin Ciucă (foto) a coincis, sâmbăta trecută, cu înfrângerea de pe teren propriu cu Luceafărul Oradea (2 – 3). Seara, câțiva jucători au fost alături de sărbătorit la un local din Arad.

Rezultatul, de ieri, de la Timișoara, cu Ripensia (1 -1) și prestația mai slabă a unor jucători cu „gladiolele” mai moi, cum spun antrenorii, a făcut ca astăzi să fie tensiune la sediul clubului. Bosniacul Grahovac, care, în opinia unora, a fost declarat accidentat doar de ochii lumii, este pe picior de plecare de la UTA, de vină fiind și imprudența din meciul de ieri ce a dus la un penalty. Ar mai fi vizați Strătilă, Buleică și, chiar sărbătoritul, Mădălin Ciucă.

Revenim cu amănunte.

………………………………………………

[ACTUALIZARE] (09 noiembrie 2017) Todea e supărat că a pierdut două puncte la Timișoara. În opinia lui, în timpul meciului, pe teren, lipsește comunicarea între jucători

UTA s-a întors cu singur punct de la Timișoara, după un meci, în care, Hlistei a lovit de două ori bara, au scăpat de o lovitură de pedeapsă, iar, în prelungiri, același Hlistei a ratat din careul mic. După cum arăta jocul până la pauză, elevii lui Cristi Todea s-au văzut cu cele trei puncte în buzunar, apoi a venit un moment de amnezie totală în jocul echipei. Într-un interval de 20 de minute,  au provocat un penalty și au luat un gol din acțiune. Impresia per ansamblul este aceea că  UTA a considerat deplasarea la Timișoara ca o excursie.
Am reușit să obținem doar un punct. E destul de puțin pentru noi, la cum a decurs meciul. În mare măsură sunt mulțumit de joc, nu și de rezultat. Pe faza ofensivă ne-am creat destule ocazii, am ajuns cu ușurință în fața porții, dar în faza defensivă am făcut niște greșeli inexplicabile. A fost lipsă de comunicare și poate și de concentrare în apărare, la gol, a plecat de la o fază fixă de la mijlocul terenului. Am început destul de slăbuț partea a doua, însă pe final am revenit și puteam câștiga, dacă eram mai concentrați. Am avut foarte multe faze fixe, din păcate nu am reușit să finalizăm. Cred că egalul e prea puțin pentru noi .Am avut posibilitatea să legăm trei victorii, dacă învingeam acasă Luceafărul. A fost un moment destul de greu pentru noi, dar  astăzi (n.red. ieri) am arătat destul de bine. E foarte important să câștigăm meciul următor”, a conchis Todea.

 

………………………………………………..

[TITULUL INIȚIAL] (08 noiembrie 2017) UTA putea învinge, gazdele au ratat un penalty. A fost Ripensia – UTA 1 – 1 (0 – 0)

UTA a intrat bine în meci pe nocturna de pe arena „Dan Păltinișanu” au găsit ușor drumul spre poarta timișorenilor de la Ripensia. În minutul 4, Burlă a executat bine o lovitură liberă, deviată de Scutaru. Peste alte 5 minute, Hilistei a fost la capătul centrării venite de la Adili, mingea a căzut pe transversală. În minutul 20, același Hilistei, reia spre poartă, dar se opune portarul Rădulescu. Gazdele au avut o primă ocazie, abia aproape de jumătatea primei reprize, dar Grahovac a ieșit în fața lui Mediop la 25 de metri. Adili și Stahl au avut bune situații până la pauză, dar ori imprecizia, ori intervenția portarului a făcut ca tabela să rămână imaculată. A mai fost și ocazia lui Hilistei în minutul 37, mingea a ras bara laterală.
Din păcate, după pauză vedem cu totul alte echipe, gazdele mai determinate, iar UTA lipsită de idei. În minutul 50, Grahovac îl agață în careu pe Mediop, Adrian Zaluschi, (foto) execută lovitura de pe punctul cu var, pe lângă poartă! Nici Strătilă nu a mai putut aduce aportul în situații individuale fiind și înlocuit. După penaltyul ratat de gazde, tot timișorenii au avut mai multă luciditate, iar după gol mai puteau înscrie. UTA și-a revenit în partea secundă, abia după golul egalizator reușit de Curtuiuș. Minutul 75, centrare Păcurar, deviată în corner. În minutele de prelungiri UTA a trecut pe lângă golul victoriei în două rînduri prin Curtuiuș și Hilistei. UTA a dominat prima parte, apoi a avut o ezitare în debutul părții secunde, când a și avut noroc la acel penalty ratat de fostul arădean, ca mai apoi să și revină să egaleze și putea chiar să câștige pe final. UTA primește cel puțin un gol meci de meci deși are o defensivă experimentată, apoi aleargă după egalare. În runda următoare, vine la Șiria, ASA Târgu-Mureș.
Așa s-a marcat:
Minutul 62, Mediop e deschis în adâncime, arădenii cer o poziție afară din joc, dar atacantul de culoare finalizează cu un șut pe jos 1 – 0.
Minutul 73,  Adili centrează din alergare iar Curtuiuș plasează o lovitură de cap 1 – 1
Ripensia: Rădulescu – Ad. Popa, Stoi, Vlădia, Apro, C. Toma – L. Tudor, Zaluschi, Ungureanu – Dumiter, Mediop. Au mai evoluat: Bobină, Marius Toma, Matiș. Antrenor: Radu Suciu.
UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Tănase, Cârstocea – Strătilă, Hlistei, Stahl – Curtuiuș. Au mai evoluat: Păcurar, Prună, Jorza.  Antrenor: Cristi Todea.
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Vasile Rodină (Ocna Mureș).

Ultimele Știri

Related news