ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] Trupul neînsuflețit al preotului Ioan Sorin CIURLEA este depus la Biserica din CONOP. Înmormântarea va avea loc sâmbătă

 

[ACTUALIZARE 2]

Trupul neînsuflețit al celui ce a fost Ioan Sorin Ciurlea, preotul Bisericii din comuna Conop a fost depus în lăcașul pe care l-a păstorit vreme de 30 de ani – aseară s-a ținut Slujba Stâlpilor, iar până sâmbătă, când se va oficia cea a Înmormântării, cei care doresc să își ia rămas bun și să transmită personal condoleanțe, o pot face acolo.

Ceremonialul Înmormântării va avea loc sâmbătă, 15 septembrie, după care apropiații îl vor conduce pe ultimul drum la cimitirul din satul natal, Gothatea (județul Hunedoara).

***

[CONDOLEANȚE]

Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Arad îşi exprimă regretul enorm la aflarea trecerii în nefiinţă a preotului Ioan Sorin Ciurlea, paroh al bisericii comunei Conop.
Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate!

Gheorghe Seculici,

Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (11 septembrie, 2018) Preotul Ioan Sorin CIURLEA a încetat din viață

Preotul Sorin Ioan Ciurlea a încetat astăzi din viață la Spitalul Județean Tulcea, unde se afla în comă de o săptămână.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Părintele Ioan-Sorin Ciurlea, preot în Parohia Conop, Protopopiatul Lipova, a încetat din viață, astăzi, marți, 11 septembrie 2018, la vârsta de 62 de ani. Părintele Ioan-Sorin Ciurlea s-a născut la data de 24 noiembrie 1956, în localitatea Gothatea, Jud. Hunedoara.

A absolvit Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu (1982) și Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2008).

Din anul 1988 a fost parohul bisericii ortodoxe din Conop, Protopopiatul Lipova.

Ierarhii, preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familie îndoliate.

Veșnica lui pomenire!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

……………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (10 septembrie, 2018) Preotul arădean Ioan Sorin CIURLEA este în comă de o săptămână la Spitalul Județean Tulcea. Medicii nu au reușit să-i stabilească un diagnostic

Preotul Ioan Sorin Ciurlea (62 de ani), din anul 1988 paroh al Bisericii  din comuna Conop – Protopopiatul Lipova – se află internat de o săptămână la Spitalul Județean din Tulcea, unde a ajuns după ce a suferit un atac inexplicabil (cerebral, cardiac, înțepătură de țânțar?…) imediat ce a ajuns în excursia pe care și-a programat-o în Delta Dunării. 

Conform informațiilor noastre, imediat ce a ajuns la locul de cazare pe care și-l alesese, preotului i s-a făcut rău și a sunat el însuși la 112. A reușit să se deplaseze pe picioarele sale până la ambulanța care a sosit destul de urgent, însă exact în acel moment și-a pierdut cunoștința și a intrat într-o comă inexplicabilă, iar echipajul medical l-a transportat și cazat pe secția ATI a Spitalului Județean Tulcea unde se află internat și acum.

Nici până la această oră, medicii de la S.J. Tulcea nu i-au stabilit un diagnostic, cauza din care preotul a suferit atacul fiind, efectiv, o enigmă pentru aceștia. De remarcat faptul că unitatea medicală respectivă se află într-o carantină ce durează de la începutul acestui an, așa încât nici măcar transfuziile de sânge nu sunt posibile.

Preotul Ciurlea este un personaj care a frecventat cu asiduitate mediile politice ardădene – în special pe cele democrat-liberale – fiind prieten (probabil că substantivul ar fi necesitat ghilimele) cu mulți „fruntași” din fosta și actuala conducere a P(D)L Arad… niciunul dintre aceștia nedând vreun semn că le pasă de drama prin care trece slujitorul Domnului – deși nu ne îndoim că au aflat despre aceasta.

***

ACTUALIZARE (ora 18.00)

Apropiați ai părintelui Sorin Ciurlea ne-au comunicat că acesta se află internat pe o secție ATI bine dotată din punct de vedere tehnic și supravegheat de un medic bun – ceea ce nici nu ne îndoiam, de altfel. De asemenea, mai mulți cititori care îl cunosc bine pe preotul paroh de la Conop ne-au reproșat „tonul malițios” pe care l-am folosit în redactarea acestei știri. Pe toți aceștia îi asigurăm de buna noastră credință și de faptul că ne dorim ca părintele Ciurlea să se facă bine și să vină sănătos acasă.

 

Critic Arad, 13 septembrie 2018 10:00

CIURLEA-1ciurlea-ioan-sorin