ȘTIRI

[ACTUALIZARE 3] Au arestat pe cine NU TREBUIA în cazul tentativei de tâlhărie cu VIOLENȚĂ asupra bătrânei din PRUNIȘOR?! „Gura satului” spune că DA… iar „gura satului” știe mai multe decât POLIȚIA!

 

Cred că nu există cititor atâta de incompetent încât să nu cunoască adevărul ancestral conform căruia dacă te muți într-un sat, în maxim două zile se află despre tine tot – de la datele de pe cuponul de pensie a lu` bună-ta la CNP, la ce vârstă o avut mă-ta scarlatină, cu cine o fost frate-tu-n armată, unde te tunzi și de unde ai cumpărat mașina cu care ai venit. E suficient să intri într-un sat – ca de exemplu Prunișor (două ulițe și-o cruce) – ca în două minute să afle inclusiv găinile că „o venit unu cu treaba cutare” și să se afle și treaba – este primul dintre corolarele acestei axiome. A doua teoremă (demonstrabilă de oricare dintre cei care măcar au văzut la televizor un documentar despre…) fiind că orice comunitate mai mare de 33 de suflete are o „lume interlopă” a ei – adică cel puțin un cămătar, bătăuș, tâlhar… mă-nțelegi… pe cap de „33 de locuitori” – numărul fiind o variabilă (personal am văzut și comunități de 33 indivizi – toți interlopi) – ei bine, și satul Prunișor are așa ceva. Dacă respectăm strict calculele aritmetico-sociologice cu numărul (nu-i așa?) mistic propus de specialiști, ne iese că în satul Prunișor avem fix 19, (36) – adică 19, 36 în perioadă… pentru cei ce au uitat, sau n-au făcut matematica de a V-a… și perioada asta ne deranjează mai mult decât numărul natural.

 

În perioada asta, satul Prunișor are o „mică lume interlopă” formată din 4, 5 țigani…

Satul Prunișor, fiind o comunitate mică ( „639 de suflete” – citim aici  – cam cât o scară de bloc din „Vlaicu”) și cu majoritatea populației cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani plecată „afară”… are și o „lume interlopă” mică… dar mică la propriu – pentru că toți sunt încă minori… restul până la 19, (36) fiind, și ei, plecați, împlinind majoratul. „Capul de bandă” abia face 18 ani anul ăsta… și nu-i dăm cu nume și prenume pe toți, pentru că sunt încă minori – dar e suficient să te duci, de exemplu, într-o duminică la Biserică la Prunișor și, cât asculți slujba, afli câți îs, cum îi cheamă, ce fac, când și unde. Unul are 12 ani… „bun ucenic… probabil cel mai rău” – știe „gura satului” ce știe (n-avem nicio îndoială!) și Poliția Orașulul Sebiș (cel puțin).

Ce fac ăștia? Păi fii atent ce fac: pun presiune, în haită, pe cei mai slabi oameni din sat, amenințând bătrânii cu pensii (nu contează că mici… și ei sunt mici, iar 100 de lei pe lună e o tură la păcănele și 5 beri) și copiii cu părinți plecați în străinătate (bătuți la școală, distrus ghiozdanul, spart geamul la casă… de astea, „nepenale – fuck!” – cităm din victime). „Fură tot ce prind: de la găini la porci… orice, otrăvesc câinii care li se par prea buni paznici, năvălesc în curți și rup tot cu pietre”… na… cam tot ce face un „interlop de Prunișor în curs de calificare”.

Cei de la Protecția Copilului nu ne-au declarat nimic despre acest fenomen, din simplul fapt că nu i-am întrebat nimic. Am aflat că „n-au fost de când stau eu aici prin zonă” – de la un localnic care stă în zonă de vreo 50 de ani… așa că ce să-i întrebăm, dacă nici n-au fost pe acolo.

„Bătrâna bătută acum o săptămână a umblat să se sinucidă și are remușcări pentru că din cauza ei, un om nevinovat stă la pușcărie!” – 

este declarația șocantă (până și pentru „lumea satului din Prunișor”!) a unui apropiat și vecin al victimei – care nu va da declarații în fața Poliției, pentru că, conform Poliției, „nu avem o lege pentru protecția martorilor” . 

Avem o documentare din mai multe surse, pe care o sintetizăm după cum urmează: „Pe bătrână a găsit-o o vecină în curte duminică, 10 martie, pe la ora 11, gemând de durere după ce abia a reușit să iasă din casă, bătută fiind noaptea, pe la 00. 30. Nu are telefon… n-avea cum să sune imediat. Vecina a sunat la 112 și au venit poliția, jandarmii și apoi ambulanța. Femeia era într-o stare de șoc din care nu și-a revenit nici acum… Abia a reușit să scoată niște cuvinte… dar nimic clar. Dar tuturor celor prezenți le-a spus că a fost bătută de trei tineri, care vorbeau țigănește… și asta susține (cu frică, dar asta le spune celor apropiați) și astăzi. Țiganii știau că ține ceva bani în casă, dar nu i-au găsit… de aia nu au luat nimic. După vreo 3 ore de la anunțarea evenimentului în ziar, polițiștii au reținut un bețiv, de 45 de ani, care… orice e în stare să facă, numai să bată oameni nu! Are «un metru și-o căciulă» și e incapabil de violență… nu înțelegem pe ce probe l-au arestat pe amărât!”

Nici noi… dar măcar încercăm să aflăm.

Cert e că „de atunci încoace, mai vezi patrule de Poliție prin Prunișor. Polițiștii i-au luat la întrebări pe cei din clan… nici ei nu cred că ăla a bătut-o pe bătrână. Unul dintre cei 4 cunoscuți ca făcând așa ceva are alibi… un altul a fugit… de câte ori l-a căutat poliția, nu era acasă” – este singurul „aspect pozitiv” al acestei documentări.

În foto – în spatele individului din dreapta este exact femeia bătută.

…………………………………………………….

[TILTUL INIȚIAL]- 10 martie (ora 12.36) O femeie de 82 de ani din Sebiș (satul Prunișor) a fost bătută în miez de noapte de o gașcă de țigani care au intrat peste ea, în somn. Este internată în spital cu multiple contuzii… iar oamenii legii nu i-au prins încă pe „recuperatori”

O femeie de 82 de ani care locuiește singură în casa ei din satul Prunișor, aparținător orașului Șebiș, a fot azi-noapte victima unei agresiuni extreme… greu de înțeles de o minte normală: în jurul orei 00.30, o bandă de tineri care vorbeau țigănește și purtau eșarfe și glugi  a năvălit peste ea în somn, năucind-o în bătaie. l

Golanii au lăsat-o pe bătrână aproape fără suflare, cu multiple contuzii la față și pe mâini!
Eva Ș. trăiește dintr-o pensie de 300 de lei pe lună și nici măcar nu înțelege (sau îi e frică să mărturisească) mobilul acestei sinistre fapte. Vecinii spun că țiganii din zonă au acest „obicei”: vin să-și ofere „protecția”, iar dacă îi refuzi – sau dacă (te prefaci că) nu ai înțeles „unde bat”-, vin noaptea peste tine. „Femeia este foarte liniștită… aproape invizibilă. Poarta ei e mereu descuiată, pentru că are zăvorul defect și nu are cine să i-l repare. Toată lumea știe cine sunt țiganii respectivi, dar le e frică să dea declarații pentru că polițiștii pleacă, iar ei rămân acolo!” – descrie situația o vecină.

În filmarea atașată este surprins momentul în care femeia (la vreo 10 ore după agresiune!) este transportată cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Ineu în timp ce i se iau declarații verbale de către oamenii legii.

 

[ACTUALIZARE 1] (0ra 14.35) Nu i-au prins pe BĂTĂUȘII DE OAMENI BĂTRÂNI din Prunișor, iar femeia a fost dusă la Computerul Tomograf al Spitalului Județean Arad cu complicații… dar POLIȚIA ne corectează că „are 79 de ani” și „a declarat că a fost un singur agresor”

79… nu 82 de ani, cât am scris în titlul inițial, are femeia din Prunișor peste care au intrat țiganii azi-noapte.
În rest, datele pe care le-am titrat în prima parte rămân… perfect conforme cu realitatea, așa cum o putem documenta noi – chiar dacă poliția, oficial, comunică știrea în nuanțe diferite.

Realitatea e că octogenara (e mai bine așa?) a fost dusă de la Spitalul Orășenesc Ineu la U.P.U. a Spitalului Județean Arad pentru a i se efectua examenul cu computerul tomograf… adică e foarte grav (ca să înțeleagă toată lumea). Iar agresorul – c-o fi un nepot de-al ei, imaginar, din Suedia, cum „cred” ei – c-o fi, cum zicem noi, o gașcă de țigani notorie în zonă – nu a fost prins.

„Polițiștii orașului Sebiș au fost sesizați in aceasta dimineață despre faptul că în cursul nopții trecute, o femeie de 79 de ani, din localitatea Prunișor, ar fi fost lovită peste față de un bărbat, în locuința sa, după care ar fi fugit fără a sustrage niciun bun din imobil.
Colegii efectuează cercetări pentru identificarea autorului în vederea luării măsurilor legale care se impun, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violare de domiciliu și lovire.” – ne comunică Inspectoratul de Poliție Județean Arad, prin Biroul de presă.

[ACTUALIZARE 2] (ora 16.31) Agresorul bătrânei din Prunișor – identificat, prins și reținut pentru TENTATIVĂ la TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

„Polițiștii orașului Sebiș, au fost sesizați, astazi, despre faptul ca, in cursul nopții trecute, un bărbat ar fi pătruns iîn locuința unei femei din localitatea Prunisor, ar fi lovit-o și ar fi fugit.
În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din Prunisor, care, fiind sub influența alcoolului ar fi pătruns (în cursul nopții trecute) în locuința unei femei de pe raza localității, cu intenția de a sustrage bunuri sau bani. După ce a lovit-o, bărbatul fi fugit fără a mai lua alte bunuri.
În urma audierii bărbatului, acesta va fi reținut de către polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.”

Lucian Valeriu, 17 martie 2019 11:30

politia-prunisorprunisor